BOTAŞ Genel Müdürlüğü Arazi Etüd ve Kamulaştırma Daire Başkanı Lala ve beraberindeki heyet, Vali Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret ettiler.
BOTAŞ Genel Müdürlüğü Arazi Etüd ve Kamulaştırma Daire Başkanı Süleyman Lala, Proje Sorumlusu Erdinç Önal ve Bölge Sorumlusu Halim Toraman; Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgilendirdiler.
Doğalgazda somut çalışmaların olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, “Doğalgaz hattı için önce Arazi Etüt-Harita ve Kamulaştırma ve Mühendislik işi mart ayına kadar bitirilecek. En ekonomik şekilde güzergâh belirleniyor. Arkadaşlar somut çalışmalar için buraya geldiler. Güzergâhta baraj, boru hattı gibi çalışmaları sıkıntıya sıkacak tespitleri yapmaya gelmişler. Kamulaştırılacak alanlar varsa bunların tespiti yapılacak. Güzergâhın tespitinden sonra boru döşenmesi işi başlayacak. Erzurum tarafından gelen boru hattı Bitlis, Muş ve Bingöl istikametinden geçecek. 13 Eylül 2010 tarihinde yer teslimi yapılmasıyla birlikte çalışma 180 gün içerisinde bitecek” dedi.
Çalışmaların hızlanmasında Bakan Yılmaz'ın katkısının azımsanmayacak kadar çok olduğunu söyleyen Vali Balkanlıoğlu, Bakan Yılmaz'a teşekkür etti.
Bingöl'e doğalgazın ne zaman geleceğiyle ilgili sorusuna tarih veremeyeceğini söyleyen Arazi Etüd ve Kamulaştırma Daire Başkanı Lala, BOTAŞ olarak ana iletim hatlarını yapmakla yükümlü olduklarını söyledi.
İl ve ilçe sınırlarına dağıtım vanaları bıraktıklarını dağıtım işini ise Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun yapacağı ihaleyi alan firma tarafından yapıldığını belirten Lala, “Doğalgaz işinde belirlenen etüt işleri, harita çizimi ve kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasından sonra proje ihaleye çıkarılacak, sonuçta da doğalgaz borularının döşenmesine başlanacaktır. İl ve ilçe içlerinde boru döşenme işi ihaleyle belirlenecek. Solhan ilçesine bir vana bıraktık, OSB'ye de bir vana bırakacağız. Arazi Etüd-Harita ve Kamulaştırma Mühendislik işlerinin tamamlanarak kesin güzergâhın ve istasyon yerlerinin belirlenmesi ve kamulaştırmaya ilişkin teknik dosyalarla güzergâh haritasının hazırlanması işlerinin yapılmasını amaçlamaktadır. Projenin toplam süresi 180 gün olup bu süre Mart 2010 tarihinde sona erecektir” şeklinde konuştu.