KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Ocak 2026 Pazar
°C

Evlilik okulu'nda mezuniyet belgesi

Bingöl Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi eğitim ve sanat etkinlikleri kapsamında ‘Evlilik Okulu’ programına katılan 25 kursiyerin katılım belgesi düzenlenen törenle verildi.

Evlilik okulu`nda mezuniyet belgesi
08 HAZİRAN 2012 CUMA 05:49
0
1841
0
AA aa

Dün saat 15.00'te Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Belediye Başkan vekili Ahmet Gündoğdu, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Sezgin ve Burhan Arıkız, Belediye Meclis üyesi Feyza Başak Koç, Kültür Merkezi Müdürü Ali Rıza Korkutata ve kursiyerler katıldı.

Bingöl Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi eğitim ve sanat etkinlikleri kapsamında ‘Evlilik Okulu' programına katılan 25 kursiyerin katılım belgesi düzenlenen törenle verildi.

Törende kısa bir konuşma yapan Belediye Başkan vekili Ahmet Gündoğdu, Aile Okulunda öğrenilenlerin gerçek hayatta tatbik edilmesi gerektiği konusu üzerinde durdu.

Daha önce Annelik Okulu ve Aile Okulu ile mutlu ailenin nasıl olması gerektiğine katkı sunan Kişisel Gelişim Uzman'ı Gönül Gende: “Evlilik Okulu bize, boşanmaların artmasıyla birlikte; eşler arası iletişim sorunlarını, evliliği sağlıklı yürütmek için karşılaşılan problemlerin çözümü için bilgi ve beceri eksikliği olduğunu gösteriyor. Emek verilmeden, birbirlerini iyice tanımadan, anlık kararlarla gerçekleştirilen evlilikler; anlık kararlarla kolayca son bulabiliyor. İlginç olan şu ki, geçinmeyi beceremeyenler, medenî bir şekilde boşanmayı da beceremiyorlar. Boşanma sırasında birbirini suçlamalar, hakaretler, kavgalar, tehdit etmeler hatta cinayetler işleniyor. Boşanan eşlerde en acı faturayı, annesiz veya babasız yaşamak zorunda kalan çocuklar ödüyor. İnsanlar bir meslek sahibi olmak için senelerce tahsil yapıyorlar, bir sanat öğrenmek için yıllarca bir ustadan ders alıyorlar. Sürücü belgesi almak için bile aylarca kursa gidiyor, direksiyon eğitimi alıyorlar. Ancak aynı insanlar evliliği yürütmek ve anne baba olmak için hiçbir eğitim almıyorlar. Eş adayını iyice tanımadan, duygusal referanslarla evleniyor, aile oluyor, anne baba oluyorlar. Kendi anne babalarından gördükleri gibi çocuk yetiştiriyor, farkında olmadan anne babalarının ev yönetimi ve çocuk eğitimi konularındaki hatalarını tekrar ediyorlar. Evlenmeye niyetlenen gençlerin, evlilik kararı almadan önce mutlaka evlilik konusunda eğitim alması gerekir. Evlilik hazırlığı yapan, evliler ve daha önce evlilik yapmış ve boşanan gençler için son derece faydalı bir çalışma oldu” dedi.

“Doğru tercih mutlu bir yuva kurmak için çok önemli”

Gende: “Her insanın ruhunda uyumakta olan ve mutsuzlukların temel nedeni olan olumsuz yanlarını törpülemek amacıyla evlilik öncesi çiftleri rehabilite etmek amacıyla açtığımız ‘Evlilik Okulu' programımız 5 haftalık enteraktif eğitim seminerleri şeklinde yoğun bir katılımla gerçekleşmiştir. İyi evlilikler aşkı olgunlaştırırken, yanlış evlilikler aşkı öldürmektedir. Dolayısıyla doğru tercih yapmak ve mutlu bir yuva kurmak için çok önem arz etmektedir. 5 haftalık eğitim sürecinde doğru tercih yapmak, tercihlerimizle kurduğumuz yuvamızı, evliliğimizi güzelleştirmek için yapılabilecek olumlu ve olumsuz yanlarının rehabilitesine dönük bir çalışma başarıyla yapılmıştır. Katılımcıların üst düzey memnuniyetiyle katılım belgesi töreniyle programımız son bulmuştur” diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.01.2026
15:55
HÜDAPAR, Genç`teki şehir içi ulaşım sorunu için çözüm istedi
HÜDAPAR, Genç'teki şehir içi ulaşım sorunu için çözüm istedi
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, ilçe genelinde özellikle öğrenciler, veliler, yaşlılar ve hastaların yaşadığı ulaşım sıkıntılarını belediye meclisine soru önergesiyle taşıdıklarını açıkladı.
11.01.2026
15:38
12 Bingölspor`dan ikinci yarıya fırtına gibi başlangıç
12 Bingölspor'dan ikinci yarıya fırtına gibi başlangıç
3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, ligin ikinci yarısının ilk maçında çıktığı Karaköprü deplasmanında adeta gövde gösterisi yaptı. Yeşil-beyazlılar, ilk yarısını 4-2 önde kapattığı mücadeleyi 6-2 kazanarak şampiyonluk yürüyüşüne güçlü bir başlangıç yaptı.
11.01.2026
12:51
Bingöl`de 72 köy yolunda çalışmalar sürüyor
Bingöl'de 72 köy yolunda çalışmalar sürüyor
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde kapalı bulunan 72 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmalar aralıksız sürüyor.
11.01.2026
12:41
Akaryakıta zam kapıda! Motorine zam geliyor
Akaryakıta zam kapıda! Motorine zam geliyor
Motorinin litre fiyatına kısa süre önce indirim gelmişti. Salı gününden itibaren fiyat yükseliyor, depolar daha pahalıya dolacak. Benzinde ise şimdilik herhangi bir fiyat değişimi beklenmiyor.
11.01.2026
00:07
Bingöl`de TOKİ sosyal konutların kurası çekildi
Bingöl'de TOKİ sosyal konutların kurası çekildi
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Bingöl'de yapılacak olan 2 bin 59 konutun kurası çekildi. İşte kura sonuçları;
11.01.2026
00:06
Bingöl esnafı yeni başkanını seçti
Bingöl esnafı yeni başkanını seçti
Sonuçların hayırlara vesile olması dileğinde bulunan ve uzun yıllar başkanlık göreviyle Bingöl esnafına hizmet eden Yılmaz Çapak'a teşekkür eden Bingöl Esnaf Sanatkârlar Odası'nın Yeni Başkanı Zülküf Alpay; 'Üstlendiğimiz sorumluluğun ve omuzladığımız yükün ağırlığının farkındayız' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın