KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Nisan 2024 Cumartesi
°C

Fesih Zeki Mert'ten korkutan(!) açıklama

Genel seçim sürecinde vadettiği Engelsiz Yaşam Merkezi'nin yapımına ilişkin aradan geçen 7 aylık süreçte hiçbir adım atılmamasına dair Bingöl Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mücahit Korkutata'nın beyanatına yanıt veren Fesih Zeki Mert, kantarın topuzunu kaçırarak Bingöl basınını tehdit etmeyi de ihmal etmedi! Yanıtımız nettir! 'Haddinizi aşmayın! Hukuk yolunuz açıktır!'

Fesih Zeki Mert`ten korkutan(!) açıklama
29 ARALIK 2023 CUMA 18:46
20
4856
18
AA aa

Bingöl'de 14 Mayıs 2023 Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde yapılan basın açıklamasıyla Bingöl'deki engelliler için Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi'ni duyuran Bağımsız Milletvekili Adayı Fesih Zeki Mert, seçim sonrası projesini hayata geçireceğini vurgulamıştı ancak aradan geçen 7 ayın sonunda projeye dair gelişme yaşanmaması üzerine basın açıklaması yapan Bingöl Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mücahid Korkutata, iletişim kanalarının işlevsiz kaldığını, yapılan girişimlerin neticesinde projenin uygulanmayacağı yanıtını aldıklarını söyledi.

Korkutata'nın açıklamalarına Avukatı aracılığıyla yanıt veren Fesih Zeki Mert'in İşte Mert'in o açıklaması… (Açıklamasına müdahale edilmemiştir)

KIYMETLİ BİNGÖL HALKININ DİKKATİNE…

Kadim şehrimiz Bingöl'de yaşanan tüm gelişmeleri yakından takip ediyorum.

Güzel kentimizin her sorunu başta olmak üzere her vatandaşımınız yaşadığı mağduriyetlerle dertlendiğimi belirtmek istiyorum. Kentimin sorunu benim sorumundur, Bingöl halkımın yaşadığı mağduriyet benim mağduriyetimdir.

Buradan ilham alarak Bingöl ve Bingöl halkının benim kırmızı çizgim olduğunu belirtmek istiyorum.

Ancak maalesef birkaç gündür; bazı merkezlerden maksatlı bir şekilde yürütülen bu operasyonların ve çirkin iftiralardan hesap soracağım.

Net bir şekilde söylüyorum ki; söz konusu itibarı olmayan iddiaları gündeme getiren Mücahit Korkutata olmayan bir konuşmam üzerinden hayali yorumlar yaparak, kamuoyu nezdinde yürüttüğü operasyonun ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum.

Şunun özellikle altını çizmek istiyorum; zatın bahsettiği bağış miktarı hiçbir sosyal medya hesabımdan ya da herhangi basın kuruluşuna yansıyan açıklamam yoktur.

Ama mülkiye idare tarafından 300 metrekarelik alan tahsis edildiği takdirde, engelsiz yaşam merkezi yapma sözümüz vardır.

Keza ilkelerime ve inandığım etik değerler nedeniyle hiçbir zaman yaptığım sosyal sorumluluk projelerini paylaşmadım, paylaşmamda!

Buna rağmen söz konusu zatın iftiraya başvurmasını üzülerek takip ettim.

Seçim sonrasında haber alamadığını söylemesi ise başka bir yalan…

Seçimden sonra kendisiyle iki kez görüşmemize rağmen bu yalanlarını sürdürmesi bu açıklamayı yapmama sebep oldu.

Bu zat Ankara Esenboğa Havalimanı'nda bizzat bana 2 milyon ver, bu mesele kapansın demesinden dolayı, bu kişiyle olan tüm iyi niyet temasımı kestim.

Atalarımızın her fırsatta söylediği gibi sinek küçüktür mide bulandırır sözünü sizlere hatırlatmak istiyorum.

Söz konusu zatın iyi niyetle hareket etmediğini, kendi gayesi üzerinden vicdanları suistimal ettiğini belirtmek ister yanına aldığı engelli kardeşlerimizi bu oyuna alet ettiği için esefle kınıyorum

Verdiğim sözü çarpıtıp vicdanları suistimal eden ve haberin doğrulunu bana sormadan teyit etmeyenlere de 24 saat süre veriyorum.

Altını çizerek ifade ediyorum; bu maksatlı operasyonel haberlere karşı başta Mücahit Korkutata ve Kent Haber, Bingöl Online, Çapakçur Gazetesi, Bingöl Güncel TV'nin bu yalan haberi tekzip etmemeleri durumunda hukuki süreci başlatacağımı duyuruyorum.

Başta da vurguladığım gibi; Bingöl küçük olsun bizim olsun diyenlere pabuç bırakmayacağımızı, tek amacımızın Bingöl'ü geliştirmek, güçlendirmek olduğunu ferasetli halkım çok iyi biliyor.

Son sözüm olarak; Engelsiz Yaşam Merkezi'ni Mücahit Korkutata ve rantçılarla değil, mülki idarenin bize göstereceği yerde yapacağımızı tekrarlıyorum.

Ne yaparlarsa yapsınlar bizi Bingöl'den koparamayacaklarını belirtmek isterim.

FESİH ZEKİ MERT'E YANITIMIZDIR; “HADDİNİZİ AŞMAYIN! HUKUK YOLUNUZ AÇIKTIR!”

Bingöl Basınını hukuki yollara başvurmakla tehdit eden Fesih Zeki Mert'e Bingöl Online olarak yanıtımızdır!

“Kişi, hakkında çıkan haberlere yanıt verebilir, hakkındaki iddialara karşı savunmasını yapabilir. Bingöl Basını bugüne kadar hiçbir haberin muhatabına karşı bir engelleme yoluna gitmemiş, basın ilkeleri gereği kişinin en temel haklarından olan kendini savunma ve ifade etme hakkına kısıtlama getirmemiştir. Ancak savunma hakkını saldırı ve tehdit hakkı olarak telakki ederek basına yön belirlemeye çalışanlara karşı da hiçbir zaman pirim vermemiş, dik ve onurlu duruşunu her zaman muhafaza etmiştir, edecektir de. Maddi imkânlarınızın yanınızda konumlanmışları etrafınızda pervane edecek derecede fazla olması size, basına ve basın mensuplarına karşı hudutlarınızı aşacak düzeyde tehditkâr tavırlar sergileme hakkı tanımaz. Verdiğiniz sözün yerine getirilmemesiyle ilgili yapılmış basın açıklamasına makul, usule uygun ve bir siyasetçiye yakışır şekilde yanıt verebilirdiniz. Biz de bu yanıtınızı eleştirdiğiniz haberde olduğu gibi aynen haberleştirirdik ve siz de böylece savunma hakkınızı kullanmış olurdunuz ve böylece konu kamuoyunun takdirine kalmış olurdu. Bu haber bizim şahsi görüşümüz ve değerlendirmemiz değil, bir başkasının sizin sözünüzü yerine getirmediğiniz yönündeki iddiasını kamuoyu ile paylama düşüncesinden ibarettir. Sizin de kamuoyu ile paylaşmak istediğiniz bir durum olmuş idi inanın ki bunu da aynı şekilde haber yapar ve muhatabının cevap hakkını kullanmasını da engellemezdik. Ancak siz bunu yapmak yerine olayı şahsileştirip basını hedef olarak seçtiniz ve tehdit ederek yol ve yön belirlemeye çalıştınız. Bu tarz amiyane tehditlerin bizi görevimizi yapmaktan hiçbir zaman alıkoymayacağını ve bize boyun eğdiremeyeceğini bilmenizi isteriz. Tüm hukuki haklarınızı sonuna kadar kullanabilirsiniz. Hatta 24 ssat olarak verdiğiniz süreyi de beklemeden hemen harekete geçmenizi tavsiye ediyoruz. İstemeyerek de olsa böyle bir polemiğe girmek zorunda kaldığımız için de Bingöl kamuoyundan da özür diliyoruz."

 

GENEL SEÇİM DÖNEMİNDE BASINA YANSIYAN VE İÇERİĞİNE İTİRAZ EDİLMEYEN HABERİN GÖRSELİDİR
 

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106807)
02 Ocak 2024 Salı 14:58
Fesih Zeki Mert bizim için bir değerdir.Bingöl onu anlayamaz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106805)
02 Ocak 2024 Salı 14:43
Basınla zeki mert bi yana bırakarak söylüyorum. şayet bu doğruysa o engeli kardeşlerimi kulanarak böyle bir istekte bulunmuşsa değil istifa direk görevden alsınlar yazık günah..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106803)
02 Ocak 2024 Salı 11:35
varan-1- fesih efendi merkezi yapacağını söylüyor-( Bu devlet senin gibi sermayesi ne olduğu bilinmeyen bir şahsın parasını kabul eder mi)?
varan-2- Basını tehdit etiyinine göre var bunda bir bit yeniği
varan3- Bay Korkutata bu parayı istemiş ise derhal temsil etiği bütün görevlerden el çektirilmeli
varan-4-ya ikisi kamuoyundan özür dileyecek, yada güzide BASIN ımız bu ikisini artık haber yapmayıp bu şahsı muhteremleri tarihin karanlık tozlu raflarına kaldırmalıdır ilelebet
varan-5- madem ikiside bu şehrin evlatları ortak basın açıklaması ile helaleşip
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106802)
02 Ocak 2024 Salı 10:03
abi bu metinde herhangi bir tehdit yok, normal bir açıklama. Önceki haberi yapmadan önce inşallah Fesih beyle görüşmüşsünüzdür. Kişilerle veya kurumlarla ilgili bazen iftira veya yanlış anlaşılmalar olabiliyor !!!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106785)
01 Ocak 2024 Pazartesi 20:34
Adam zengin olunca adamdan bir şeyler koparmak istemiş. Kimseyi de tehdit etmemiş. Ben olsam bu saatten sonra bir çivi dahi çakmam.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106779)
01 Ocak 2024 Pazartesi 16:02
fesih bey böyle kişilere ne yatırım nede destek verilir bir kuruş dahi vermemelisiniz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106752)
30 Aralık 2023 Cumartesi 17:52
Açıklama da basını tehdit filan etmemiş görüyorum ki hemen üzerine alınanların eteği tutuşmuş. Ateş olmayan yerden duman tütmez
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106751)
30 Aralık 2023 Cumartesi 17:51
2 milyon istemiş şuna bak yav, engellileri kullanıp para istemiş. Bingöl ufaktır herşey olur şaşırmadım
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106745)
30 Aralık 2023 Cumartesi 12:07
Kabahat basın yayın kuruluşlarında. memlekete seçim döneminde gelip nerden nasıl geldiği belli olmayan birinin ve sermayesinin bir 'hizmet' olarak gösterilirken, daha sonra bu şekilde sonuçlanabileceği öngörüsüne sahip olmanız gerekirdi.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106742)
30 Aralık 2023 Cumartesi 07:04
FESİH ZEKİ Reklamı sevdiği seçim sürecinde aşikardi kendince reklamla tanıtımla işi götüreceğini sandı. Mücahit başkan söyledikleri doğruysa görevi bırakmalısın.
27.04.2024
12:13
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' yeni müfredat taslağı, 'https://gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu.
27.04.2024
12:12
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Lokanta ve kafelerde satılan yiyecek-içeceklerle ilgili yeni KDV düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, lokanta ve kafelerde yüzde 8 KDV oranı yüzde 10'a, yüzde 18 olan KDV 20'ye yükseldi.
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın