Abbas'ın iki yardımcısı, Filistin liderinin, İçişleri Bakanı Said Siyam'ın, güvenlik birimi oluşturulması ve bu birimin başına Halk Direniş Komiteleri lideri Cemal Ebu Samhadana'yı getirme kararını veto ettiğini kaydetti.
Mahmud Abbas'ın, veto kararını içeren bir kararname yayınlayacağı belirtildi. Filistinli bir yetkiliyse Abbas'ın Başbakan İsmail Haniye'ye bir mektup gönderdiğini kaydetti. Samhadana'nın, birçok saldırıya karıştığı gerekçesiyle İsrail tarafından arandığı ve iki nokta operasyonundan kurtulmayı başardığı belirtiliyor.
Filistin'de Hamas'ın kurduğu yeni hükümetin İçişleri Bakanı Siyam, militanlardan oluşan yeni bir güvenlik birimi oluşturulacağını ve kendisine üst düzey danışman olarak Ebu Samhadana'yı atadığını ilan etmişti.
HABER7