KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Aralık 2025 Salı
°C

Fka, iki yeni program daha açıkladı

Fırat Kalkınma Ajansı'ndan (FKA) iki yeni destek programı daha açıklandı.

Fka, iki yeni program daha açıkladı
06 TEMMUZ 2011 ÇARŞAMBA 08:37
0
1855
0
AA aa

FKA tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Fırat Kalkınma Ajansı, TRB1 Bölgesinde (Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli) faaliyet gösteren kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek projelerine destek vermek amacıyla 29.06.2011 tarihi itibariyle ‘Turizm ve Sanayi Altyapısının Geliştirilmesi' ve ‘Turizm Sektörünün Geliştirilmesi' Mali Destek Programlarına ilişkin proje teklif çağrısı sürecini başlattı. Geçtiğimiz mayıs ayında ‘Doğrudan Faaliyet Desteği' ve ‘Teknik Destek' programlarını ilan eden ajansın dört program kapsamında hibe olarak bölgeye aktaracağı toplam kaynak tutarı 12 milyon 650 bin TL'yi buluyor. Programlar arasında farklılıklar olmakla beraber, genel olarak kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri, kar amacı gütmeyen birlik ve kooperatifler uygun başvuru sahipleri arasında yer alıyor" denildi.

FKA Genel Sekreteri Fethi Altunyuvayaptığı açıklamada, ilan edilen programlarla, kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların bölgesel kalkınmayı tetikleyecek projelerinin hayata geçirilmesine ve kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesine önemli katkı sağlanacağını ifade etti.
Ayrıca ajansın özel sektöre yönelik olarak hazırladığı, imalat sanayi ve tarım sektörünü desteklemeyi hedefleyen programların 2011 yılı sonbahar döneminde ilan edileceği müjdesini de veren Fethi Altunyuva, programlar kapsamında Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli'de aşağıda yer alan takvim çerçevesinde bilgilendirme toplantıları ve proje yazma eğitimleri düzenleneceğini, potansiyel başvuru sahibi olan kurum temsilcilerinin bu toplantılara katılımlarının büyük yarar sağlayacağını bildirdi.
Destek Programlarının ayrıntıları ise şöyle belirtildi:"2011 Yılı Turizm ve Sanayi Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı" amacı; TRB1 bölgesinde, turizm ve sanayi sektörünün gelişimine etkin biçimde katkı sağlayacak altyapı yatırımlarının gerçekleştirilmesini sağlamak.
Programın öncelikleri; turizm potansiyeline sahip alanlarda altyapının geliştirilmesi, turizmin çeşitlendirilmesine yönelik altyapının iyileştirilmesi, OSB ve KSS altyapılarının iyileştirilmesi ve gıda sanayisine yönelik modern tarımsal ürün toplama, depolama, akreditasyon ve Ar-Ge altyapılarının kurulması.
Uygun başvuru sahipleri;Program kapsamında uygun başvuru sahibi veya ortağı olabilecek kurum ve kuruluşlar şunlardır; Valilikler, belediyeler, kaymakamlıklar, il özel idareleri, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri, üniversiteler, bölge ve il müdürlükleri, ticaret ve sanayi odaları, ticaret borsaları.
Destek tutarı ve oranı; Program kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam yıllık ödenek tavanı 7 milyon TL'dir. Her bir başvuru için verilecek toplam destek miktarı asgari 150 bin TL ve azami 1 milyon 750 bin TL olabilecektir. Program kapsamında her bir proje bütçesinin en az yüzde 25'i, en fazla ise yüzde 75'i hibe olarak desteklenebilecektir."
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.12.2025
04:26
12Bingölspor`dan Hakem İsyanı: Bu Bir Operasyon
12Bingölspor'dan Hakem İsyanı: Bu Bir Operasyon
12Bingölspor, Silifke maçının ardından yaptığı sert açıklamada, verilen ve verilmeyen kararlarla adaletin yok sayıldığını belirterek, karşılaşmanın sahadaki mücadeleden çok tartışmalı hakem kararlarıyla şekillendiğini ve 'operasyon' havasında yönetildiğini savundu.
22.12.2025
04:25
Genç yolunda kaza: 4 yaralı
Genç yolunda kaza: 4 yaralı
Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
22.12.2025
04:24
Bingöl gençlerinden önemli başarı!
Bingöl gençlerinden önemli başarı!
Bingöl'den sporcu gençler Antalya'da düzenlenen Kros finallerinde Türkiye şampiyonu, Mersin'de düzenlenen 'Volo Atış Oyunları'nda ise ikincilik elde ederek önemli başarılara imza attılar.
22.12.2025
04:23
Hatısaru: Seçim Değil, Geçim Zamanında da Halkımızın Yanındayız
Hatısaru: Seçim Değil, Geçim Zamanında da Halkımızın Yanındayız
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, Adaklı'da düzenlenen Anadolu Halk Buluşması'nda vatandaşlarla bir araya gelerek ekonomik sıkıntıları dinledi, 'Sahada olmaya devam edeceğiz' mesajı verdi.
22.12.2025
04:22
Gençlerin fikirlerine 1 Milyon 850 Bin TL`lik proje desteği
Gençlerin fikirlerine 1 Milyon 850 Bin TL'lik proje desteği
UNİDES kapsamında Bingöl'de üniversite öğrencilerinin hazırladığı 26 proje desteklenirken, projeler için toplam 1 milyon 850 bin TL hibe sağlandı. Projelerde görev alan üniversite öğrencileri için sertifika töreni düzenlendi.
22.12.2025
04:20
Bingöl`de Gençler ve Aileler İçin Farkındalık Konferansları
Bingöl'de Gençler ve Aileler İçin Farkındalık Konferansları
2025 Aile Yılı kapsamında Bingöl'de düzenlenen konferanslarda gençlerin kişisel gelişimi ve aile içi iletişim konuları ele alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın