KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Nisan 2024 Salı
°C

Fka, istihdamda önemli canlanma sağladı

Geçen yıl proje çağrısına çıktığı programlar kapsamında 11 milyon liralık kaynak kullandıran Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerinde teknoloji yenileme, üretim ve istihdamda önemli canlanma sağladı. Ajanstan destek alan kuruluşlar, üretim artışı ile birlikte, hem teknolojilerini yeniledi, hem de istihdam artışı sağladı.

Fka, istihdamda önemli canlanma sağladı
08 EYLÜL 2011 PERŞEMBE 22:46
0
1424
0
AA aa

"İşte Fırat İşte Fırsat" sloganı ile, bölge için önemli bir cazibeye sahip Fırat Nehri'ni de ön plana alarak yola çıkan FKA'nın Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 yılında resmi kuruluşu gerçekleşen ajansın fiili olarak çalışmalarını 1, 5 yıldır sürdürdüğünü söyledi.

Ajansın ilk iş olarak, bölgesini oluşturan 4 ille ilgili bir bölge planı hazırladığını belirten Altunyuva, bu plan doğrultusunda hareket ettiklerini, kaynakları da bu plana göre harcadıklarını dile getirdi.

Altunyuva, işletmelere yönelik Mali destek programı kapsamında geçen yıl 11 milyon liralık kaynağı bölgedeki işletmelerin rekabet güçlerini artıracak yöndeki hazırlanmış projelerine kullandırdıklarına dikkati çekerek, "11 milyon liralık kaynaktan yararlanan 44 projemizin uygulaması devam ediyor. Esasında bölgede yarattığımız iş hacmi, desteklediğimiz kurum ve kuruluşun ek finansmanının da eklenmesi sonucu yaklaşık 25 milyon lira civarında" diye konuştu.

Bölge illerinin potansiyelini belirlediklerini anlatan Fethi Altunyuva, şunları kaydetti:

"Malatya'nın tekstilde bir kümelenme potansiyeli var. Bu potansiyeli daha ileri noktaya getirebilir miyiz? Bunun için çalışıyoruz. Malatya'daki işletmeleri ulusal veya uluslararasında rekabet edebilir noktaya getirmeyi hedefliyoruz. Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl için su ürünlerinde son yıllarda büyük bir ivme yakalanmış. Bunu daha rekabetçi bir hale getirip, bunun bir endüstrisinin oluşmasını sağlayabilir miyiz? Gayretimiz bu yönde. "

Gıda ürünleri imalatı ve tarıma dayalı sanayinin 4 il için ortak bir alan olduğunu ifade eden Altunyuva, mermer ve yapı malzemelerinin Elazığ ve Malatya için ağırlığı olan bir sektör olduğunu, tıbbi malzemeler ve medikal ürünlere yönelik sanayide ise bölgenin umut vaat ettiğini dile getirdi.

-YENİ İŞLETMELER KURULDU MEVCUT İŞLETMELER KAPASİTESİNİ ARTIRDI-

Konfeksiyon firmalarına yapılan desteğin istihdam artırıcı etkisine değinen Fethi Altunyuva, şöyle devam etti:

"Bu sektörde desteklediğimiz firmalardan biri Kent Tekstil, yani Leke Jeans. Uluslararası düzeyde üretim yapıyor. 300'ü aşkın mağazası olan ulusal bir mağaza zinciri. Proje vesilesi ile üretim tesisinin bir bölümünü Malatya'ya taşımış oldu. Yaklaşık 150 kişilik bir istihdam söz konusu olacak. Belki bu vesile ile peyderpey üretimin tamamını buraya kaydırır. Bingöl'de bu kapsamda desteklediğimiz bir firma var, Binler Tekstil. Türk Silahlı Kuvvetleri ve diğer bütün kamu kurum ve kuruluşlarının üniformalarını ve konfeksiyon anlamında ihtiyaçlarını karşılıyor. Binler Tekstil'de 40 kişi çalışırken şimdi 160 kişi çalışıyor. Desteklerle, bölgeye yeni bir tekstil fabrikası kazandırılırken, bir diğeri de kapasitesini artırdı. "

Altunyuva, 2010 yılındaki Mali destek programı kapsamında desteklenen projelerin henüz tamamlanmadığına değinerek, "Ama programın istihdam noktasındaki etkilerini görüyoruz. Bütün işletmelerde bir kapasite artırımı, teknoloji kullanımı, üretim alanı artışı, kurumsal anlamda kapasitenin gelişmesi nüvelerini görüyoruz" dedi.

Malatya'daki potansiyeli dikkate alarak makine ekipman imalatını da destek kapsamına aldıklarına bildiren Altunyuva, ambalaj sanayini de bütün diğer sektörleri etkilediği için desteklediklerine işaret etti.

Altunyuva, bu yıl ise bölgenin tarımla ilgili potansiyelinin de önem arz ettiğini gördüklerini ve bu alanın da ajans destekleri içerisinde yer alması gerektiğine karar verdiklerini söyledi.

Altunyuva, bu yıl da işletmelere Mali destek programı kapsamında 11, 5 milyon lira destek vereceklerini, turizm sektörünü de destek kapsamına aldıklarını sözlerine ekledi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.04.2024
01:53
AK Parti değişim için düğmeye basıyor
AK Parti değişim için düğmeye basıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında, değişim ve yaz dönemi çalışmaları ele alınacak. Seçim sonuçlarının değerlendirme analizleri neticesinde de yeni yol haritasının belirlenmesi bekleniyor. Ayrıca değişime İl Başkanları'ndan başlanacağı belirtiliyor. Bingöl'de değişim olacak mı? İşte detaylar…
30.04.2024
01:34
Bingöl Valisi Usta:
Bingöl Valisi Usta: 'Suçlulara göz açtırmayacağız'
Haftalık asayiş raporunu açıklayan Vali Usta: 'Hemşehrilerimin bilmesini isterim ki; ne büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerine göz açtırmayacağız. Bu yapıları çökertmek ve adalete teslim etmek için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz' dedi.
29.04.2024
17:29
Bingöl`de zehir tacirleriyle mücadele! 17 gözaltı
Bingöl'de zehir tacirleriyle mücadele! 17 gözaltı
Güvenlik birimlerini tebrik eden Vali Usta; 'Operasyonları başarıyla gerçekleştiren kahraman Emniyet ve Jandarma ekiplerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle...' açıklamasında bulundu.
29.04.2024
15:56
IBAN`la ödeme alan esnaf 3 bin 400 TL ceza ödeyecek
IBAN'la ödeme alan esnaf 3 bin 400 TL ceza ödeyecek
Hazine ve Maliye Bakanlığı, IBAN yoluyla yapılan ödemeleri sıkı bir şekilde denetleyerek vergi kaybını önlemeye çalışıyor. Bu doğrultuda artık fiş kesmeyenlere her bir fiş için 3 bin 400 TL özel usulsüzlük cezası kesilecek.
29.04.2024
14:54
Başkan Özturan`dan sitem dolu açıklama!
Başkan Özturan'dan sitem dolu açıklama!
3. Lige yükselen Yozgat Bozospor'a 'kupanızın hikayesi kapkaranlıktır' diyen Başkan Özturan, şehrin sahipsizliğine de işaret etti; 'Ne yazık ki rakibimiz kadar şehrimize, gençlerimize, hayallerimize, bu işe harcanmış maddi manevi değerlere sahip çıkılmadı... Sesimiz, 'Canımız yanıyor, hakkımız yeniyor' feryatlarımız duyulması gereken mecralar tarafından bir türlü duyulmadı... Onların sözü, siyasi gücü birçok masada bizi ezdi geçti... Bir itirazımıza bile olumlu bir dönüş alma gücünü arkamızda hissedemedim, hissedemedik...'
29.04.2024
14:52
Bingöl`de ilk dört ayda 606 bebek dünyaya geldi
Bingöl'de ilk dört ayda 606 bebek dünyaya geldi
Doğumların 315'nin sezaryenle, 291'inin ise normal doğum yoluyla gerçekleştiği belirtildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın