KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Ağustos 2025 Cumartesi
°C

Fka ocak ayı olağan toplantısı yapıldı

Fırat Kalkınma Ajansı'nın Ocak ayı olağan yönetim kurulu toplantısı yapılarak, başvuru yapılan projeler hakkında bilgi aktarıldı.

Fka ocak ayı olağan toplantısı yapıldı
25 OCAK 2011 SALI 11:45
0
1723
0
AA aa

 

Malatya merkezli, Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerinin bağlı bulunduğu Fırat Kalkınma Ajansı'nın Ocak ayı olağan yönetim kurulu toplantısı, Malatya'daki ajansın hizmet binası salonunda gerçekleştirildi.
 
Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen başkanlığında yapılan toplantıya, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Elazığ Valisi Muammer Erol, Malatya Valisi Ulvi Saran ve yönetim kurulu Üyeleri katıldı.
 
Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, toplantıda yaptığı konuşmada, "Malumunuz olduğu üzere ajans tarafından yürütülen Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı ve Doğrudan Faaliyet Destek Programlarının başvuru süreçleri 30 Aralık 2010 tarihinde kapanmıştı.
 
Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı kapsamında ajansa sunulan 283 proje teklifinin 43'ü Bingöl'den, 94'ü Elazığ'dan, 131'i Malatya'dan ve 15'i de Tunceli'den yapılmıştır. Toplam proje sayısı, bölgemize yakın bölgelerdeki ajanslara sunulan proje sayıları ile kıyaslandığında bölge illerimizin proje geliştirme noktasında iyi bir konumda olduğu değerlendirilmektedir. Proje başvuruları arasında İzmir, İstanbul, Ankara, Kayseri gibi büyük şehirlerden bölgemize yatırım yapmak üzere şube açan firmaların olması da dikkat çekicidir" ifadelerini kullandı.
 
"İl bazındaki proje sayılarının illerimizin nüfusları ile birebir paralellik göstermesi de ajans desteğinden yararlanma konusunda oluşan bilinç düzeyinin homojen bir şekilde yaygınlaşmış olmasına işaret etmektedir" diyen Taşkesen, daha sonra şunları söyledi: “283 projenin öncelikli sektörlere göre dağılımı ise; gıda ürünleri imalatı ve tarıma dayalı sanayi 98, mermer ve yapı malzemeleri imalatı 55, makine ve ekipman imalatı 41, konfeksiyon sanayi 23, ambalaj sanayi 18, tıbbi malzemeler ve medikal ürünlere yönelik sanayi ise 9 biçimindedir. Turizm, mobilya, enerji gibi diğer sektörlerden ise toplam 39 başvuru yapılmıştır. Geride kalan süreç içerisinde projelerin ön inceleme işlemleri tamamlanmış olup, bağımsız değerlendirme süreci başlamıştır. Gerek bölge içinden gerekse bölge dışından, alanında en az 5 yıl tecrübeli uzman bağımsız değerlendiriciler tarafından yürütülen değerlendirme işlemi büyük bir hassasiyet ve gizlilik içerisinde devam etmektedir. Değerlendirme süreci mart ayı başlarında tamamlanacaktır."
 
Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı kapsamında ise toplam 79 başvuru yapıldığını bildiren Taşkesen, "Bu başvuruların illere göre dağılımı ise Bingöl 9, Elazığ 34, Malatya 26 ve Tunceli 10 şeklindedir. Bu kapsamda sunulan faaliyet tekliflerinin de değerlendirme işlemi sürmektedir" şeklinde konuştu.
 
"Büyükşehirlerden de proje başvurusu yapıldı"
Bu arada, Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, diğer ajanslarla mukayese de yaparak, "Fırat Kalkınma Ajansı diğer ajanslarla kıyaslandığında proje üretim konusunda iyi durumdayız. Farklılık olarak, bizim ajansımıza; İzmir, İstanbul, Ankara ve Kayseri gibi büyükşehirlerden de yatırım yapmak üzere proje intikal etmiştir" dedi.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.08.2025
19:06
Bingöl`de Çocuk Nörolojisi Polikliniği Açılıyor
Bingöl'de Çocuk Nörolojisi Polikliniği Açılıyor
Bingöl Devlet Hastanesi bünyesinde ilk kez açılacak olan Çocuk Nörolojisi Polikliniği, 11 Ağustos 2025 Pazartesi itibariyle hasta kabulüne başlayacak.
08.08.2025
18:43
Bingöl İŞKUR açıkladı! 500 kişi alınacak
Bingöl İŞKUR açıkladı! 500 kişi alınacak
Bingöl Valiliği ve 7 ilçe kaymakamlığı uhdesinde çalıştırılacak kişiler için başvurular 11-15 Ağustos 2025 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-şube, e-Devlet ve ALO-170 iletişim hattı üzerinden alınacak. İşte başvuru detayları ve noter kurası tarihi ile çalışma süresine dair detaylar…
08.08.2025
18:25
Bingöl`de aranan 2 şüpheli yakalandı
Bingöl'de aranan 2 şüpheli yakalandı
Biri hırsızlıktan, diğeri aile kanununa muhalefetten aranıyordu. Bingöl'de Jandarma tarafından yakalanarak cezaevine teslim edildiler.
08.08.2025
18:04
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi`nden kadın cinayetlerine karşı haykırış
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi'nden kadın cinayetlerine karşı haykırış
Saliha Ozan cinayetine ilişkin açıklamada bulunan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nevin Evliyaoğlu; 'Kadının yaşam hakkı kutsaldır, dokunulmazdır ve asla pazarlık konusu yapılamaz! Kadınların güven içinde, özgürce, onuruyla yaşadığı bir Türkiye hayalimizden asla vazgeçmeyeceğiz! Bizler, her bir kadın için, her bir hayat için, her bir nefes için mücadele etmeye devam edeceğiz' dedi.
08.08.2025
17:33
Yeni stadyum sözleri havada kaldı! Tadilat da yetişmezse…
Yeni stadyum sözleri havada kaldı! Tadilat da yetişmezse…
Sözler verildi, kamuoyu heyecanlandı, stadyumun yeri için bile günlerce süren tartışmalar yaşandı ancak gelinen noktada Bakanlıktan da siyasilerden de ses yok! Yeni sezon öncesi TFF stadyum için şartlarını açıklayınca apar topar tadilata yönelinse de 1 ayda nasıl yetiştirileceği muamma!
07.08.2025
21:17
Bakan Ersoy, Bingöl Müzesi için tarih verdi! 2026 yatırım programına alındı
Bakan Ersoy, Bingöl Müzesi için tarih verdi! 2026 yatırım programına alındı
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Bingöl'e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bingöl Müzesinin 2026 yatırım programına alınacağını belirtirken, Devlet Tiyatroları Bingöl Sahnesi açılacağını, Adaklı Selçuklu Mezarlığının restore edileceğini, Hesarek ve Ilıcalar'da imar planı yapılacağını kaydetti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın