KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Fka'dan 'bölgesel kalkınma konferansı

Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerinden sorumlu FKA'nın organize ettiği 'Bölgesel Kalkınma Konferansı'na Dünya'nın birçok ülkesinden ekonomistler ve Türkiye'deki 26 kalkınma ajansının temsilcileri katılacak.

Fka`dan  `bölgesel kalkınma konferansı
05 EYLÜL 2011 PAZARTESİ 23:54
0
1930
0
AA aa

FKA Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, yaptığı açıklamada, bölgesel kalkınmanın son yıllarda önemle üzerinde durulan bir konu olduğuna dikkati çekerek, Malatya'daki toplantıda bölgesel kalkınma konusunun ele alınacağını söyledi. <

Bu konuyu uluslararası bakış açısını da yansıtarak bir konferansta tüm yönleri ile ele almayı arzu ettiklerini kaydeden Altunyuva, 22 Eylül'de Malatya'da gerçekleştirecekleri Bölgesel Kalkınma Konferansı'na işaret etti. Altunyuva, şöyle konuştu:

"Birçok ülkeden iktisatçıların bildirileri ile katılacağı konferansa çok sayıda uluslararası davetli yer alacak. Konferansa 20'yi aşkın konuşmacı katılacak. Ülkemizdeki tüm kalkınma ajansları da temsilcileri aracılığı ile konferansta yer alacaklar. Bölgesel kalkınmayı hem teorik hem de bilimsel açıdan ele alacağız.

Ülkemizde kalkınma ajanslarının 3 yıllık bir geçmişi söz konusu. Burada hem teorik alanda yapılan çalışmalar, hem de diğer ülkelerin iyi uygulamaları ve deneyimleri tartışılacak. Hem de kalkınma ajanslarının bu aradan geçen süreçte edindiği deyimleri konuşacağız. "

Konferansta, "Bölgesel kalkınmadaki son yönelimler nasıldır?", "Bu konudaki diğer ülke deneyimleri nelerdir?", "Ülkemizdeki durum ne boyuttadır?" gibi konuların ele alınacağını bildiren Altunyuva, konferansa Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ve İslam Kalkınma Bankasından da uzmanların katılacağını dile getirdi.

Altunyuva, bölgesel kalkınma modeli çerçevesinde Endonezya örneğini ele alacaklarını, Endonezya'nın bölgesel kalkınmayı nasıl gerçekleştirdiğini de tartışacaklarını aktardı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.05.2026
23:59
CHP Bingöl İl Teşkilatı Kimin Tarafında? Özel mi? Kılıçdaroğlu mu?
CHP Bingöl İl Teşkilatı Kimin Tarafında? Özel mi? Kılıçdaroğlu mu?
CHP'de mahkemenin verdiği 'mutlak butlan' kararı sonrası parti karıştı. Genel merkezde arbede ve polis müdahalesi yaşanırken, gözler şimdi il örgütlerine çevrildi. CHP Bingöl İl Başkanı Hasan Aktaş'ın açıklaması ise 'Bingöl teşkilatı hangi tarafta?' sorusunun yanıt niteliğinde oldu.
24.05.2026
21:58
Genç`te Yeni Bir Yaşam Alanı Yükseliyor
Genç'te Yeni Bir Yaşam Alanı Yükseliyor
Genç İlçe Belediyesi tarafından Kültür Mahallesi'nde yapımı sürdürülen park projesinde çalışmalar devam ediyor. Daha önce olumsuzluklarla anılan alanın, modern ve güvenli bir sosyal yaşam alanına dönüştürülmesi hedefleniyor.
24.05.2026
16:36
Bingöl`de Mezarlıklarda Bayram Mesaisi Tamamlandı
Bingöl'de Mezarlıklarda Bayram Mesaisi Tamamlandı
Bingöl Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi vatandaşların mezarlık ziyaretlerini daha temiz ve düzenli bir ortamda gerçekleştirebilmesi amacıyla şehir merkezindeki 10 mezarlıkta bakım, onarım ve çevre düzenleme çalışmalarını tamamladı.
24.05.2026
15:48
Bingöl`de 33 Şehit, 33`üncü Yıldönümünde Dualarla Anıldı
Bingöl'de 33 Şehit, 33'üncü Yıldönümünde Dualarla Anıldı
'Yıkıcıya, bölücüye, darbeciye asla fırsat vermeyeceğiz' diyen Bingöl Valisi Cahit Çelik; 'Devletimizce takip edilen kararlı politikalarla bir daha bu topraklarda terör belası yaşamayacak; binlerce yıl birlik ve beraberlik içinde, dostça ve kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz' dedi.
24.05.2026
15:04
1,5 Tonluk ‘Tosun Paşa` alıcısını bekliyor
1,5 Tonluk 'Tosun Paşa' alıcısını bekliyor
Kurban Bayramı öncesi hareketliliğin başladığı Bingöl Canlı Hayvan Pazarı'nda yaklaşık 1,5 ton ağırlığındaki 'Tosun Paşa' vatandaşların ilgi odağı haline geldi. Dev cüssesiyle dikkat çeken kurbanlık, alıcısını bekliyor.
24.05.2026
14:45
Bingöl`de
Bingöl'de 'Büyü' Vaadiyle 500 Bin TL'lik Vurgun: 3 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de sosyal medya üzerinden 'büyü yapma' bahanesiyle bir vatandaşı yaklaşık 500 bin TL dolandırdığı belirlenen 3 şüpheli, Van'da düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalanarak tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın