KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Temmuz 2025 Cumartesi
°C

Fotoğraflarla bingöl depremi

Bingöl Depremzedeler Dayanışma Derneği  (Bindepder) tarafından 1 Mayıs 2003 depreminin 6. yılı nedeniyle hazırlanan anma programı çerçevesinde depremi anlatan karma fotoğraf sergisi açıldı.

Fotoğraflarla bingöl depremi
25 NİSAN 2008 CUMA 10:19
0
2126
0
AA aa
Bindepder, deprem bilincini geliştirme projesi çerçevesinde Hükümet Caddesi Sanat Sokağı'nda resim sergisi açtı. 3 gün açık tutulacağı belirtilen sergide, 1 Mayıs depremini anlatan resimler yer alıyor. Fotoğrafların yanı sıra bina maketlerinin yer aldığı sergide, binaların durumu ve depremde yıkılan binaların hali anlatılmaya çalışılıyor.
Vatandaşlara depremi anlatan broşür dağıtan dernek görevlileri, sergilenen resimler hakkında sergiyi gezenlere bilgi verdiler. Dağıtılan broşürlerde, depremin tanımı, deprem öncesi alınacak önlemler, deprem sırasında alınacak önlemler, depremden sonra alınacak önlemler, insanlara yardım ederken dikkat edilmesi gereken hususlar ve yıkıntı altında mahsur kalındığında nasıl davranılması gerektiği konusunda bilgiler yer alıyordu.
Sergideki fotoğrafların depremin unutulmaması açısından birer belge olduğunu ifade eden Bingöl Depremzedeler Dayanışma Derneği Başkanı Cevdet Çaka " İlimiz birinci derece deprem kuşağında yer alan bir bölgede bulunmasından dolayı, bu konuda duyarlı birkaç kişi bir araya gelerek deprem derneği kurduk. Deprem bilincini geliştirmek amacıyla yaptığımız proje çerçevesinde konuyla ilgili duyarlılığı artırmak için resim sergisi açtık. Deprem konusunda beş okulda eğitim çalışması yaptık. Okullarda yaptığımız tatbikatlarla deprem anı, deprem sonrası ve deprem anında davranış biçimi nasıl olmalı şeklinde uygulamalar yaptık. Aynı projeye bağlı olarak elli aileye ulaşarak deprem konusunda bilgilendirmede bulunduk.1 Mayıs 2003 depreminden dolayı 1 Mayısta deprem konulu bir toplantı yapacağız” dedi.
Sergiyi gezen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Berdibek: “2003 depreminde teknik açıdan belirli noksanlıklarla yapılan ve yıkılan binalarda birçok vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bu sergi deprem gerçeğini bizlere tekrar hatırlattı. İlimizin birinci derece deprem kuşağında yer aldığı göz önünde bulundurularak dikkat edilmesi lazım. Sergiyi gezmekten memnuniyet duydum. Sergiyi hazırlamada emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.
 


BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.07.2025
00:54
Seven`den ‘Terörsüz Türkiye` vurgusu
Seven'den 'Terörsüz Türkiye' vurgusu
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven: 'Terörsüz bir Türkiye, sadece güvenlik açısından değil, sosyal ve ekonomik açıdan da büyük bir dönüşümün kapılarını aralayacaktır.'
11.07.2025
18:32
Bingöl`de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalarda 4 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs Garip Köyü'nde yakalandı. Sağgöze Köyü kırsalında ise 1.410 kök kenevir ve silah ele geçirildi, iki şahıstan biri yakalandı.
11.07.2025
18:30
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti gurubundan yapılan açıklamada: 'DEM Parti Belediye Meclis grubu olarak yaklaşık 4 ay önce verdiğimiz önergeye de hala cevap verilmemiştir ve Bingöl Belediyesi yaptığı torpillerle Bingöl gençlerinin vicdanının altında kalmıştır' denildi.
11.07.2025
17:59
LGS`de 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
LGS'de 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
Bingöl merkez TOBB Cevdet YILMAZ Ortaokulu öğrencisi Ahmet Kerem Katar, 2025 Lise Giriş Sınavı'nda (LGS) 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu! Sonucu 'Bingöl'ümüzü gururlandıran büyük başarı!' notuyla paylaşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Yolun açık, başarıların daim olsun Ahmet Kerem!'
11.07.2025
17:29
Kuyuldar`dan çağrı!
Kuyuldar'dan çağrı! 'Herkesin fikrine, katkısına ihtiyacımız var'
Bingöl'ün acil çözülmesi gereken sorunlarını 'işgal, su, trafik ve deprem' başlıklarıyla sıralayan ve çözüm için kamu, sivil toplum ve halkın katılımı çağrısında bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Yunus Kuyuldar: 'Bu şehirde yaşayan herkesin fikrine, katkısına, deneyimine ihtiyacımız var. Bingöl'ü hep birlikte daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek istiyoruz' dedi.
11.07.2025
16:42
Budan Vakfı Bingöl`de 12 derslikli okul yapacak
Budan Vakfı Bingöl'de 12 derslikli okul yapacak
Protokol imza töreninde konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: 'Ahmet Bey okulun iç donanımını da tamamlayacak. Okulu araç gereçler, sıralar, akıllı tahtalarla donatacak ve devamında da okulun her tür ihtiyacı ile ilgili sürekli bizimle irtibat halinde olacak' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın