KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Aralık 2025 Cuma
°C

Fransızlara kaddafi dayağı

Libya lideri Muammer Kaddafi'nin Fransa'da krize yol açan ziyaretinin sarsıntıları sürüyor. Muhalefetteki sol parti milletvekilleri, Kaddafi'nin, ulusal meclise yaptığı ziyaret sırasında töreni boykot etti. Bazı protestocular meclis önünde güvenlik görevlileri ile karşı karşıya geldi. Ortaya bu görüntüler çıktı.

Fransızlara kaddafi dayağı
11 ARALIK 2007 SALI 18:38
0
1173
0
AA aa

Fransa'da muhalefetteki sol parti  milletvekilleri, Libya lideri Albay Muammer Kaddafi'nin, ulusal meclise  bugün yaptığı ziyaret sırasında düzenlenen töreni boykot etti. Yaklaşık bir saat süren törene, bazı iktidar partisi milletvekillerinin  de katılmadı.

Libya liderinin onuruna mecliste verilecek resepsiyona da  katılmayacağını açıklayan Sosyalist Parti, “cumhuriyet ve insan  haklarının sembolü olan bir binaya Kaddafi'nin çağrılmasının kabul  edilemez olduğunu” bildirdi.

Sosyalist Parti Genel Sekreteri François Hollande, “Kaddafi, meclise ne  yapmaya geliyor?” diye tepkisini dile getirirken, yine partinin dış  ilişkilerden sorumlu temsilcisi Pierre Moscovici, “Bir diktatörün  demokrasinin tapınağında ne işi var” ifadesini kullandı.

Fransız radyosu, Kaddafi'nin genel kurulda konuşma yapıp,  milletvekillerine kürsüden hitap etmek istediğini, ancak buna izin  verilmediğini yazdı.

Muhalefet, hükümeti, “diplomasiyi, iş dünyası kurallarıyla yönetmekle”  suçlarken, insan hakları dernekleri özellikle insan hakları gününde  Kaddafi'nin Paris'e gelmesini kabul edilemez bir gaf olarak görüyor.

Fransız basını, Libya ile 10 milyar avroyu bulan ihale anlaşmalarına dün  imza atılmasına rağmen, Libya lideri Albay Muammer Kaddafi'nin Paris  ziyaretinin, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'yi "ciddi biçimde sıkıntıya  soktuğu" yorumunu yaptı.

ZİYARETE SERT ELEŞTİRİ
        
Avrupa Parlamentosu'ndaki liberal ve  yeşil grup temsilcileri de düzenledikleri basın toplantılarında,  Libya lideri Albay Muammer Kaddafi'nin Paris'e yaptığı resmi ziyarete  yönelik sert eleştirilerde bulundu. Liberal Grup Başkanı Graham Watson, "İnsan hakları gününde Kaddafi ile  görüşen Sarkozy'yi belki de tebrik etmek gerekir" şeklinde alaycı bir  ifadeyle yaptığı açıklamada, "Sarkozy, İran ve Kuzey Kore devlet  başkanlarını da Paris'te ağırlarsa şaşırmayalım. Bu ziyaretleri görmeyi  de sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

YEŞİL GRUP: SARKOZY SATICI

Fransa ve Libya arasında sivil amaçlı nükleer enerji santrali inşa  edilmesine ilişkin anlaşmaya atıfta bulunan Yeşil Grup lideri Daniel  Cohn-Bendit ise "Sarkozy, büyük bir nükleer enerji satıcısı gibi  davranıyor" ifadesini kullandı.

Sarkozy'nin nükleer enerji satılacak ülkelere göre resmi ziyaret  programını düzenlediğini ve durumun "endişe verici" olduğunu ifade eden  Yeşil Grup lideri, Sarkozy'nin dış politika değerlerinin kelimelerden  ibaret olduğunu söyledi.
  
SARKOZY'Yİ YALANLADI
        
Bu arada Libya lideri Kaddafi, Fransa  Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'yi yalanlayarak, dün akşamki ikili  görüşmede insan hakları konusunun gündeme gelmediğini söyledi. “France 2” televizyon kanalına konuşan Kaddafi, “Libya'dan insan  hakları konusunda ilerleme yapmasını istedim” şeklindeki Sarkozy'nin  açıklamasının hatırlatılması üzerine, “Ben ve Sarkozy, bu konuyu  görüşmedik” dedi.

İlgili haber:
Fransa'da Kaddafi krizi



Hürriyet

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.12.2025
20:46
Bingöl Basın Konseyi`nden TSO`ya iade-i ziyaret
Bingöl Basın Konseyi'nden TSO'ya iade-i ziyaret
Kent ekonomisinin sürdürülebilirliği, yatırım ortamı ve basın–kurum iş birliğinin irdelendiği ziyarette, Bingöl'ün ekonomik gelişimi ve basınla kurulacak stratejik iş birlikleri masaya yatırıldı.
26.12.2025
20:30
Gripte Antibiyotik Uyarısı!
Gripte Antibiyotik Uyarısı!
'Yüzde 90'ı virüs kaynaklı' diyen Uzm. Dr. Hasan Elmas, gribal enfeksiyonlarda gereksiz antibiyotik kullanımının fayda sağlamadığını, aksine direnç ve hastane yatış riskini artırdığını vurguladı.
26.12.2025
15:38
12Bingölspor`a Disiplin Değil, Masa Başı Kıyımı
12Bingölspor'a Disiplin Değil, Masa Başı Kıyımı
Seyircisiz maç, başkana 150 gün hak mahrumiyeti ve para cezaları sonrası 12Bingölspor isyan etti. PFDK'nın kararları, 12Bingölspor cephesinde 'adil rekabet değil, masa başı cezalandırma' olarak yorumlandı. Kulüp, savunma hakkı yok sayılarak ağır ve orantısız cezalar verildiğini vurguladı.
26.12.2025
15:03
Üniversitelerde üç ay yaz tatili kalkıyor
Üniversitelerde üç ay yaz tatili kalkıyor
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, lisans eğitimi için planlanan uygulama hakkında açıklamalarda bulundu. Üniversite eğitiminin 3 yıla indirilmesini öngören uygulamada ders ve krediler korunurken, üçüncü dönem için yaz tatilinin kısaltılması planlanıyor. Alınan kararlar üniversiteler eylülde başlayıp temmuzda kapanacak.
26.12.2025
14:54
`Çifte zam` geliyor! 30 gün içinde ödenmeyen yandı
'Çifte zam' geliyor! 30 gün içinde ödenmeyen yandı
Prim borçlanmasını 2026'ya bırakanlar için fatura oldukça ağır olacak. Asgari ücrete gelen yüzde 27'lik aynı zamanda SGK'ya bağlı kalemleri de etkiliyor. Prim borçlanmasına gelen zam ile beraber prime esas günlük kazanç üzerinden uygulanan oran yüzde 32'den yüzde 45'e çıkarıldı.
26.12.2025
14:46
Bingöl`de Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok
Bingöl'de Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok
Bir haftada 29 olaya müdahale eden jandarma ekipleri, uyuşturucu, silah ve kaçak ürünler ele geçirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın