KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Fransızlara kaddafi dayağı

Libya lideri Muammer Kaddafi'nin Fransa'da krize yol açan ziyaretinin sarsıntıları sürüyor. Muhalefetteki sol parti milletvekilleri, Kaddafi'nin, ulusal meclise yaptığı ziyaret sırasında töreni boykot etti. Bazı protestocular meclis önünde güvenlik görevlileri ile karşı karşıya geldi. Ortaya bu görüntüler çıktı.

Fransızlara kaddafi dayağı
11 ARALIK 2007 SALI 18:38
0
1281
0
AA aa

Fransa'da muhalefetteki sol parti  milletvekilleri, Libya lideri Albay Muammer Kaddafi'nin, ulusal meclise  bugün yaptığı ziyaret sırasında düzenlenen töreni boykot etti. Yaklaşık bir saat süren törene, bazı iktidar partisi milletvekillerinin  de katılmadı.

Libya liderinin onuruna mecliste verilecek resepsiyona da  katılmayacağını açıklayan Sosyalist Parti, “cumhuriyet ve insan  haklarının sembolü olan bir binaya Kaddafi'nin çağrılmasının kabul  edilemez olduğunu” bildirdi.

Sosyalist Parti Genel Sekreteri François Hollande, “Kaddafi, meclise ne  yapmaya geliyor?” diye tepkisini dile getirirken, yine partinin dış  ilişkilerden sorumlu temsilcisi Pierre Moscovici, “Bir diktatörün  demokrasinin tapınağında ne işi var” ifadesini kullandı.

Fransız radyosu, Kaddafi'nin genel kurulda konuşma yapıp,  milletvekillerine kürsüden hitap etmek istediğini, ancak buna izin  verilmediğini yazdı.

Muhalefet, hükümeti, “diplomasiyi, iş dünyası kurallarıyla yönetmekle”  suçlarken, insan hakları dernekleri özellikle insan hakları gününde  Kaddafi'nin Paris'e gelmesini kabul edilemez bir gaf olarak görüyor.

Fransız basını, Libya ile 10 milyar avroyu bulan ihale anlaşmalarına dün  imza atılmasına rağmen, Libya lideri Albay Muammer Kaddafi'nin Paris  ziyaretinin, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'yi "ciddi biçimde sıkıntıya  soktuğu" yorumunu yaptı.

ZİYARETE SERT ELEŞTİRİ
        
Avrupa Parlamentosu'ndaki liberal ve  yeşil grup temsilcileri de düzenledikleri basın toplantılarında,  Libya lideri Albay Muammer Kaddafi'nin Paris'e yaptığı resmi ziyarete  yönelik sert eleştirilerde bulundu. Liberal Grup Başkanı Graham Watson, "İnsan hakları gününde Kaddafi ile  görüşen Sarkozy'yi belki de tebrik etmek gerekir" şeklinde alaycı bir  ifadeyle yaptığı açıklamada, "Sarkozy, İran ve Kuzey Kore devlet  başkanlarını da Paris'te ağırlarsa şaşırmayalım. Bu ziyaretleri görmeyi  de sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

YEŞİL GRUP: SARKOZY SATICI

Fransa ve Libya arasında sivil amaçlı nükleer enerji santrali inşa  edilmesine ilişkin anlaşmaya atıfta bulunan Yeşil Grup lideri Daniel  Cohn-Bendit ise "Sarkozy, büyük bir nükleer enerji satıcısı gibi  davranıyor" ifadesini kullandı.

Sarkozy'nin nükleer enerji satılacak ülkelere göre resmi ziyaret  programını düzenlediğini ve durumun "endişe verici" olduğunu ifade eden  Yeşil Grup lideri, Sarkozy'nin dış politika değerlerinin kelimelerden  ibaret olduğunu söyledi.
  
SARKOZY'Yİ YALANLADI
        
Bu arada Libya lideri Kaddafi, Fransa  Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'yi yalanlayarak, dün akşamki ikili  görüşmede insan hakları konusunun gündeme gelmediğini söyledi. “France 2” televizyon kanalına konuşan Kaddafi, “Libya'dan insan  hakları konusunda ilerleme yapmasını istedim” şeklindeki Sarkozy'nin  açıklamasının hatırlatılması üzerine, “Ben ve Sarkozy, bu konuyu  görüşmedik” dedi.

İlgili haber:
Fransa'da Kaddafi krizi



Hürriyet

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2026
01:04
Bingöl`den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'ün sevilen simalarından Sadin Babo, geride yüzlerce hatıra, sıcak bir tebessüm ve gönüllerde silinmeyecek bir iz bırakarak hayatını kaybetti. Mehmet Emin Barslan, Sadin Babo'nun ardından kaleme aldığı duygu yüklü yazısında, onun yalnızca bir insan değil, değişen Bingöl'ün hafızasında yaşayan bir değer olduğunu anlattı.
20.08.2026
01:02
Bingöl`e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Bingöl'e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde okulların güvenliğini artırmak amacıyla planlanan 30 bin okul bahçe görevlisinin illere göre kontenjanları belli oldu. Bingöl için 190 kişilik kontenjan ayrıldı. Görevlilerin yaklaşık 9 ay süreyle çalıştırılması ve ücretlerinin asgari ücret seviyesinde olması planlanıyor.
20.08.2026
01:00
Uçar:
Uçar: '100 yıl sonra tarihi bir fırsatla karşı karşıyayız'
Bingöl'de 'Barışın Sözünü Halkla Kuruyoruz' buluşmaları kapsamında yeni sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, yeni sürecin Türkiye'nin demokratikleşmesi ve kalıcı barış açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Meclis'teki çerçeve yasanın sürecin başlangıcı olarak değerlendirilmesi ve toplumsal desteğin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Uçar, Türkiye'nin 100 yıl önce kaybettiği bir fırsatın yeniden ortaya çıktığını vurguladı.
20.08.2026
00:59
MEB`den yeni eğitim yılı genelgesi
MEB'den yeni eğitim yılı genelgesi
2026-2027 eğitim öğretim yılı 14 Eylül'de başlayacak. Millî Eğitim Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgeyle okullarda cep telefonu kullanımından deneme sınavlarına, veli görüşmelerinden kayıt ücretlerine kadar birçok başlıkta yeni dönemde uygulanacak esaslar belirlendi. Bakanlık dışındaki deneme ve tarama sınavlarına okullarda izin verilmeyecek, veli görüşmeleri ise yalnızca Okul Randevu Sistemi üzerinden yapılacak.
20.08.2026
00:57
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş karayolunun Kardeşler köyü mevkisinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
20.08.2026
00:53
Bingöl`de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
Bingöl'de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
HİZMET-İŞ Sendikası Bingöl Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda Abdülmecit Akdemir yeniden şube başkanlığına seçilerek güven tazeledi. Kongrede çalışma hayatının sorunlarından taşeron işçilere, KİT'lerdeki kadro beklentisinden vergi adaletine ve 'Terörsüz Türkiye' hedefine kadar birçok başlık gündeme geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın