KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Haziran 2025 Perşembe
°C

Garanti sigorta satıldı

Hollandalı sigorta devi Eureko Garanti Sigorta'nın yüzde 80'ini, Garanti Emeklilik'in ise yüzde 15'ini aldı. Avrupa'da ilk ona girmeyi hedefleyen grup 465 milyon Euro ödedi.

Garanti sigorta satıldı
22 MART 2007 PERŞEMBE 11:45
0
1474
0
AA aa
Garanti Bankası ve Eureko B.V. arasında imzalanan ortaklık anlaşmasıyla Eureko, Garanti Sigorta'nın yüzde 80'ini, Garanti Emeklilik ve Hayat'ın yüzde 15'ini satın alacak.

Garanti Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamada, bankanın, 14 milyar Euro'yu aşan prim üretimine sahip Avrupalı sigorta grubu Eureko B.V. ile imzaladığı ortaklık anlaşmasına göre Eureko'nun, Garanti Sigorta'ya ait yüzde 80 oranındaki hisseyi 365 milyon Euro, Garanti Emeklilik ve Hayat'a ait yüzde 15'lik hisseyi 100 milyon Euro bedelle satın alacağı bildirildi. Ayrıca Garanti Emeklilik ve Hayat'ın esas sermayesinin yüzde 35 + (bir) adet hissesini temsil eden hisse senetleriyle ilgili olarak Eureko şirketine banka tarafından alım hakkı tanındığı, söz konusu alım hakkının, hisselerin fiili devrini takip eden üçüncü yılın bitiminden sonraki iki yıl içinde kullanılabileceği kaydedildi.


Anlaşma ile Garanti Bankası ve Eureko'nun, Garanti Sigorta ile Garanti Emeklilik ve Hayat'ın mevcut ve potansiyel işleriyle ilgili dağıtım kanallarını da kapsayacak uzun dönemli bir işbirliğine imza atmış olacağı vurgulandı. Açıklamada, yatırım danışmanlığını Watson Wyatt Limited ve Deutsche Bank AG Londra Temsilciliği'nin üstlendiği anlaşmanın, Hazine Müsteşarlığı'nın ve Rekabet Kurumu'nun onayına bağlı olarak haziran sonunda tamamlanmasının beklendiği, iki şirketin yöneticilerinin mevcut görevlerine devam edeceği bildirildi. Garanti Sigorta için 12 grubun teklif verdiği, ilk aşamada taliplilerin 6'ya indirildiği ve son olarak Euroka ile anlaşıldığı öğrenildi.

AVRUPA'DA LİDER OLACAĞIZ

Eureko CEO'su Maarten Dijkshoorn, "Avrupa'da büyüme hedefimizi, birinci sınıf bir şirket ve uzman bir kadroyla omuz omuza sürdürmemizi sağlayan anlaşma bizi çok heyecanlandırıyor. Garanti ile birlikte, yeni Avrupa sigorta pazarının lideri olma hedefimize biraz daha yakınız'' dedi. Hayat ve sağlık başta olmak üzere tüm bireysel sigortacılık alanlarında faaliyet gösteren Eureko, 14 milyar Euro'yu aşan prim üretimine sahip. Yaklaşık 7 milyon müşteriye hizmet veren Eureko, Avrupa sigortacılık pazarındaki en büyük 10 oyuncu arasında yer almayı hedefliyor. Bu amaçla faaliyet gösterdiği ülkelerde işbirliği yapan Eureko, merkezi Hollanda'nın yanı sıra Avrupa'nın 10 ülkesinde faaliyet gösteriyor.

haberturk

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.06.2025
18:40
Bingöl`de aranan 103 şüpheli yakalandı
Bingöl'de aranan 103 şüpheli yakalandı
Bingöl'de güvenlik güçleri tarafından son 2 hafta içerisinde yapılan çalışmalarda, aranan 103 şüpheli yakalandı.
19.06.2025
18:14
Bingöl`de en çok ölüm bu sebepten!
Bingöl'de en çok ölüm bu sebepten!
Türkiye İstatistik Kurumu, 2024 yılına ilişkin ölüm ve ölüm nedeni istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de 2024 yılında yaşanan ölüm sayısı bir önceki yıla göre artarken, en çok ölümün yaşandığı hastalıklar ise şöyle sıralandı;
19.06.2025
17:35
Bingöl`ü onlar temsil edecek!
Bingöl'ü onlar temsil edecek!
Bingöl'de kurumlararası masatenisinde kupanın sahipleri belli oldu. Yoğun katılım sağlanan yarışmada dereceye giren takımlar, Antalya'da yapılacak Türkiye şampiyonasında Bingöl'ü temsil edecekler. İl Temsilcisi Atalay, emeği geçen ve katılımcılara teşekkür etti.
19.06.2025
17:02
Bingöl`de trafik kazası: 2 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 2 yaralı
Bingöl'de iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
19.06.2025
16:47
Bingöl`de bu bölgelerde avlananlara ceza yağacak!
Bingöl'de bu bölgelerde avlananlara ceza yağacak!
Keneyle biyolojik mücadele kapsamında doğaya salınan keklik ve sülünlerin korunması için salım yapılan alanlar 3 yıl süreyle ava kapatılacak. Bingöl'de bu yıl salım yapılacak alan belli oldu. Yasa dışı avcılık durumunda ağır para cezaları uygulanacak.
19.06.2025
16:06
DEM`li Meclis Üyelerinden Arıkan`a Ziyaret
DEM'li Meclis Üyelerinden Arıkan'a Ziyaret
Su sorunun ve çözüm yollarının konuşulduğu ziyarette DEM Partili Belediye Meclis üyeleri, uyuşturucuyla mücadele konusunda da bir dizi talepleri paylaştılar.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın