KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Temmuz 2025 Cumartesi
°C

Gata : bülent ecevit komada

Bülent Ecevit'in anastezi etkisinden kurtulmasının 24 saat sonra genel durumu ile ilgili GATA'dan bir açıklama geldi: "Ecevit koma durumunuda... Yaşam destek ünitesine bağlı"

Gata : bülent ecevit komada
23 MAYIS 2006 SALI 12:39
0
1657
0
AA aa
Eski Başbakan Bülent Ecevit'in genel durumunda, anesteziden uzaklaştırılmasının ardından beklenen değişikliklerin oluşmadığı, durumunun ciddiyetini koruduğu, halen yaşam destek ünitesine bağlı olarak tedavi ve bakımına devam edildiği bildirildi.

Ecevit'in sağlık durumuna ilişkin, tedavi altında bulundurulduğu Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nden (GATA) yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Ecevit'in 18 Mayıs akşamı hipertansiyon atağı sonucu gelişen konuşma bozukluğu ve sağ kol ve bacakta güçsüzlük şikayeti  ile acil servise getirildiği anımsatılarak, şöyle denildi:

''Tetkikleri yapılan ve beyin tomografisi çekilen Sayın Ecevit, solunum sıkıntısının gelişmesi ve hayati fonksiyonlarında gelişebilecek değişiklikler dikkate alınarak, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanlığı Yoğun Bakım Ünitesi'ne alınıp, solunum cihazına bağlanmıştır. Çekilen beyin tomografisinde beynin sol tarafında kanama saptanan Sayın Ecevit, yapılan konsültasyonlar sonucunda saat 00.15'te ameliyata alınmıştır. Ameliyatta beynin sol tarafında yaygın kanama izlenmiş ve biriken kan boşaltılmıştır. Beynin rahatlaması için ventrikül drenajı da uygulanan hastanın ameliyatı saat 04.30'da tamamlanmıştır. Beynin toparlanabilmesi ve yeni bir atağın ortaya çıkmasını önlemek amacıyla hastanın uyutulmasının devamına karar verilmiştir. Gerek ameliyat sırasında gerekse ameliyat sonrası dönemlerde hayati fonksiyonları yaşam destek ünitesine bağlı bir şekilde stabil seyretmiştir.

Uyutulma işlemi dün saat 06.00'da sonlandırılmıştır. Saat 13.00'te klinik ve radyolojik yönden tekrar değerlendirme sonucunda daha sağlıklı bir sonuca varabilmek için bir gün sonra tekrar değerlendirilmesine karar verilmiştir.

Sayın Bülent Ecevit'in bugün saat 10.00'da anestezi etkisinden 28 saat uzaklaştırılmış haldeyken yapılan değerlendirme sonucunda genel durumunda beklenen değişikliklerin oluşmadığı, durumunun ciddiyetini koruduğu ve koma durumunda olduğu saptanmıştır. Halen yaşam destek ünitesine bağlı olarak solunum ve dolaşım fonksiyonları stabil olup, tedavi ve bakımına Anesteziyoloji Yoğun Bakım Ünitesi'nde devam edilmesinin uygun olacağı değerlendirilmiştir."

DSP'LİLERİN HASTANE ÖNÜNDEKİ BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR
   
Bülent Ecevit'in tedavi gördüğü GATA'nın önünde DSP'lilerin bekleyişi sürüyor. DSP Genel Merkezinin koordinasyonunda, Ecevit'in GATA'da kaldığı her gün belirlenen illerden DSP örgütünün yöneticileri ve temsilcileri Ankara'ya geliyor.

Bugün Gaziantep ve Sinop parti örgütlerinden gelen temsilciler, GATA önünde ''Laikliğin cumhuriyetin ve demokrasinin yılmaz savunucusu Ecevit'', ''Kıbrıs fatihine acil şifalar diliyoruz'', ''Türkiye seninle gurur duyuyor Karaoğlan'', ''Büyük devlet adamı Ecevit'' ve ''Her zaman kalbimizdesin'' yazılı dövizler ile Ecevit ve eşi Rahşan Ecevit'in fotoğraflarıyla bekleyişlerini sürdürüyor.

Ecevit için açılan ziyaretçi defterlerinden 7 cildin dolduğu, bunlara 10 binin üzerinde Ecevit'i anlatan ve geçmiş olsun dileklerini içeren mesaj yazıldığı belirtildi. Ayrıca, Cem Vakfı Ankara Şube yöneticileri de GATA'ya gelerek, yetkililerden bilgi aldı ve geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

HABER7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2025
17:33
Bingöl Belediyesi`nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi'nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi, şehir genelinde haşereyle mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlaçlama faaliyetleri, planlı bir şekilde tüm mahallelerde sürdürülüyor.
04.07.2025
16:55
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yeğeni Şiyar Güneş, Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Güneş'in cenazesi, 5 Temmuz 2025 Cumartesi tarifeli uçakla Bingöl'e getirilecek.
04.07.2025
16:29
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç`tan şok açıklama!
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç'tan şok açıklama!
Bingöl'de kara paranın TOKİ ve diğer emlak sektörü üzerinden aklandığını savunan Nihat Baraç; 'Kendi şehrimizde yabancı olduk, yaşam artık lüks. Kara para aklayanlar için biz neden eziliyoruz? Devlet kurumlarının sessizliği halkta büyük hayal kırıklığı yaratıyor' dedi.
04.07.2025
16:10
Bingöl`de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Bingöl'de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Sürücünün inmesinin ardından bir anda alev topuna dönen tır, yanarak kullanılamaz hale geldi.
04.07.2025
15:08
Bingöl`de kamyonla uyuşturucu sevkiyatı! 49 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de kamyonla uyuşturucu sevkiyatı! 49 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda Bingöl'den Ankara'ya uyuşturucu taşıyan kamyonda 49 kilo 600 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi.
04.07.2025
15:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın