KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mayıs 2024 Pazar
°C

Gelişmenin önündeki en büyük engel: arazi ve arsa

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Medya Başkanı Bayram Keskin, “Sağlık ocağını yapmakta bile yer sorunu yaşayan bir ilde yaşıyoruz. Engebeli yapısı ile iskâna uygun olmayan nadir illerden biri durumundayız. Bu gün gelişmenin önündeki en büyük engellerden biriside arazi ve arsa sorunudur” dedi.

Gelişmenin önündeki en büyük engel: arazi ve arsa
28 MART 2012 ÇARŞAMBA 00:20
0
1388
3
AA aa

AK Parti Medya Başkanı Keskin, yaptığı yazılı açıklamada Bingöl'ün komşu illere nazaran avantajlı bir il olduğunu söyledi. 

“Bölge müdürlükleri ve hastaneleri oluşturulurken, çeşitli kriterler temel alınır” diyen Keskin, “İlin popülâsyonundan, demagojik yapısına, yer şekillerinden iklimine kadar birçok avantajlı durum önce analiz edilir sonra ilin çevresi ile orantı kurularak karar verilir” dedi. 

"ELAZIĞ İLE BİNGÖL ARASINDA BELİRGİN FARKLAR VAR"

Elazığ ile Bingöl arasında belirgin farkların olduğunu ifade eden Keskin, “Elbette Elazığ ile Bingöl arasında çeşitli farklılıklar olabilir. Bugün Elazığ 560 Bin nüfusu ve coğrafi yapısı ile hem yatay gelişmeye hem de ekonomik gelişmeye müsait bir il iken, birçok il içerisinde de önemli fırsatlara da sahiptir. Bizde 2 metreye kadar kar yağarken, Elazığ'da hem bu kadar kar yağmaz hem de mevsim şartları bize göre daha ılıman ve kolay geçmektedir. Bölge müdürlüklerini 560 Bin nüfuslu bir yerden alıp, 255 Bin nüfusa sahip bir ile verdiğinizde her halde buna 560Bin rıza gösteremez. 2011 yılında 2,6 milyon Dolar ihracat yapan bir il ile 40.18 milyon dolar ihracat yapan bir il arasında elbette kıyas yapılmakta güçlük çekilir. Muş 10,23 Milyon dolar ihracat yapmakla Bingöl'ün 5 kat fazlasını ihracat yaptığı halde bölge müdürlüklerine ev sahibini yapmaması buna en bariz örnektir. Demek ki ilin nüfus yapısı ve çevresel fonksiyonları dikkate alınıyor” ifadelerine yer verdi. 

"BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİ ÇOK FAZLA AYRICALIKLI DEĞİLDİR"

“Bölge müdürlükleri çok fazla ayrıcalıklı değildir” diyen Keskin, “Bürokrasinin minimize edildiği bir dönemde elektronik hayatın daha fazla olduğu bir ortamda sırf bölge müdürlüklerinin olmadığını gerekçe gösterip yan gelip yatmayı elbette hiç kimse de kabullenemez. Karayolları, DSİ, gibi fonksiyonel özelliğe sahip kurumların bölge müdürlükleri Elazığ' da ise buna bağlı Tunceli ve çevre iller de dikkate alınarak zamanla kurumsallaşmışlar. Yerelde her kurum üzerine düşen görevi yaparsa Bölge müdürlüğü olsa da olmasa da hiçbir anlam ifade etmez. Yerelde mevcut kurumların daha aktif olmalarını sağlamak için her kes üzerine düşeni yapmalıdır” ifadelerini kullandı.

"BÖLGE HASTANESİ ASILSIZ BİR PROPAGANDAYDI"

Bölge hastanesi ile ilgili yapılan iddiaların doğru olmadığını söyleyen Keskin, “Bölge hastanesi Bingöl'ün hakkı iken, Elazığ'a verildi” gibi aslı olmayan mesnetsiz iddialarla kamuoyunu yanıltmaya çalışanların ellerine ne geçti bilinmez ancak, sağlık ocağını yapmakta bile yer sorunu yaşayan bir ilde yaşıyoruz. Engebeli yapısı ile iskâna uygun olmayan nadir illerden biri durumundayız. Bu gün gelişmenin önündeki en büyük engellerden biriside arazi ve arsa sorunudur. Bölge hastanesini istemek bizim en doğal hakkımız olabilir ancak, bölge hastanesi birkaç ile hizmet edeceğinden Bingöl'ün çevresi ile pek sağlıklı bir etkileşim kurması da kolay görünmemektedir. Halkımızın daha huzurlu daha sağlıklı bir ortamda yaşamaları için zaten hükümetimiz ve ilgili bakanlıklar tarafından gerekli çalışmalar yapılmaktadır” diye konuştu. 

"FIRAT KALKINMA AJANSI'NDAN ELAZIĞ'A YAKIN HİBE ALMIŞIZ"

Keskin, “Az gelişmiş bölgelerin daha çok destekleneceği bir yaklaşımla kurulan kalkınma Ajansları ilin ekonomisine, özellikle üretime ve istihdama yönelik yapılan çalışmalarda Elazığ ile 2011 yıllında aldığımız hibe destekler birbirine çok yakındır. Girişimci iş adamlarımızın gerek kapasite artırımı, gerek çeşitli desteklerden faydalanmak için yaptıkları müracaatlarda bölge ayırımı yapılmadan ajans tarafından her türlü destek sağlanmıştır.

Kalkınma Ajansları, Kalkınma Bakanlığı'na bağlı kuruluşlardır. Bu bizim, bu sizin ayırımı yapılmadan Dört ilimize de eşit mesafede olan ajansın 2012 yıllında da hibe desteklerinin devam edeceğini ve yatırımcılara her türlü desteklerde kalkınma ofislerinde sürdürülmektedir” şeklinde konuştu. 

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Abdullah (@Misafir_8197)
28 Mart 2012 Çarşamba 13:04
Devam - 3

En havadar, kentleşmeye en elverişli, değerlendirildiği takdirde katma değer yaratacak dağlarımız varken tarım alanlarının betonlaştırılmasını Bingöllüler tartışmalıdır.
Bu sözler doğan Karasu'nun geçmişteki analiziydi...
Abdullah (@Misafir_8196)
28 Mart 2012 Çarşamba 13:04
Devam - 2

Bu riski kent yönetimi, Belediye, siyasi erk almalıdır. ‘Orman arazisidir' diye saçma bir mazerete kimse sığınmamalıdır.
Bu ülkenin tüm kıyı şeritleri, ormanlık alanları talan edilmemiş mi? Kaldı ki bizde ormanlık alanlar düşman muamelesi görmektedir. Sökülüyor, kesiliyor, yakılıyor. İmara açacağın alanlar kadar alanı ağaçlandırarak bu eksikliği telafi yoluna gidersin, olur-biter.
Abdullah (@Misafir_8195)
28 Mart 2012 Çarşamba 13:03
DÖRT-BİR TARAFIMIZI SARAN DAĞLARA YÖNELMELİYİZ
İmara açılan/ açılacak olan tarım arazilerine kümes bile yapılmamalıdır. Bu alanlar özenle korunmalıdır. Dört-bir tarafımızı saran dağlara yönelmeliyiz, oraları yapılaşma için değerlendirmeliyiz. Bu tercih inşaat maliyetlerini düşürür, yapılaşmayı hızlandırır, insanların ekonomik eve sahip olmalarını sağlar. Sadece Ali Bir (El Bêr) ile Kadran bölgesine 5000 konut yapılabilir. Bunun için cesaret, beceri, risk alma ve iyi niyet yeterlidir.
04.05.2024
14:17
'Bingöl ovası acilen kurtarılmalıdır'
Bingöl'ün birçok konudaki sorun ve çözüm bekleyen problemlerini gündeme getirmesiyle tanınan eğitimci Doğan Karasu, Bingöl Ovası'nın son durumunu paylaştı ve hem siyasilere hem de bürokrasiye 'Bingöl Ovasının acilen kurtarılması gerekiyor' çağrısında bulundu.
04.05.2024
14:16
'İslam Dünyası İmtihanı Maalesef Kaybetti'
Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Mustafa Karataş, 'Gazze imtihan olmuyor. İslam dünyası imtihan oluyor. İslam dünyası imtihanı maalesef kaybetti. Özellikle devletler, hükümetler bu imtihanı kaybetti' dedi.
04.05.2024
14:15
'Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz'
Bingöl Üniversitesi'nce düzenlenen 'Tarihe Yolculuk' panelinde konuşan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma; 'Nüfusunun üçte birinin Müslüman olduğu dünyada her gün Müslümanlar ölüyor! Bugün bu hale gelmemizin sebebi okumuyoruz, araştırmıyoruz, arşivleri incelemiyoruz. Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz. Biz tarihi doğru okumazsak, tarihi iyi öğrenmezsek bunlara yaşamaya mahkûm kalacağız.'
04.05.2024
14:13
Vali Usta:
Vali Usta: 'Huzura bozanlara göz açtırmayacağız'
2024 Mart-Nisan dönemi asayiş raporunu açıklayan ve işlenen suçlar ile uygulanan yaptırımların detaylarını aktaran Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ümüz, asayiş bakımından ülkemizin en güvenli şehirleri arasında yer almaktadır. Bu, siz değerli hemşehrilerimizin bizlere verdiği destek ve güvenlerinin sonucudur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimiz genelinde alacağımız tedbirlerle suç işleyenlere, halkımızın huzurunu ve sükûnunu bozanlara göz açtırmayacağız inşallah' dedi.
04.05.2024
14:11
Bingöl`ün `Kayıp şehir` Pargasur şelalesi
Bingöl'ün 'Kayıp şehir' Pargasur şelalesi
Bingöl'ün Yayladere ilçesindeki tarihi kalıntı ve mağaralar ile 'kayıp şehir' olarak adlandırılan Pargasur şelalesi dron ile görüntülendi.
03.05.2024
18:21
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde Bingöl'de öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın