KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Nisan 2024 Salı
°C

Genç belediyesi'nin çalışmalarını takdirle karşılıyoruz

AK Parti Medya Başkanı Bayram Keskin, Genç Belediyesi’nin hizmetlerini överek, “Genç Belediyesi’nin çalışmalarını takdirle karşılıyoruz” dedi.

Genç belediyesi`nin çalışmalarını takdirle karşılıyoruz
04 ŞUBAT 2012 CUMARTESİ 00:31
0
1533
2
AA aa

AK Parti Medya Başkanı Keskin, yaptığı yazılı açıklamada Genç Belediye Başkanı Abdurrahim Arinç'in yapmış olduğu çalışmaları övgüyle bahsetti. 

Genç Belediyesi'nin çalışmalarını takdirle karşıladıklarını söyleyen Keskin, “Göreve geldiği günden beri Genç ilçemizde önemli çalışmalara imza atan Başkan Ariç'in özellikle sosyal belediyecilik kültürünün geliştirilmesi ile alt ve üst yapı çalışmalarına gösterdiği özverili çalışmaları yakinen izlemekteyiz” diye konuştu. 

ÖZGÜVENİ GÖZLERDEN KAÇMIYOR

Keskin, “Ariç, özellikle ilçe halkının belediye çalışmaları hakkında bilgilendirilmesi ve kurumun eksikliklerinin yine halk tarafından tespiti için anket formlarını dağıtıp, adeta halkın kurum çalışmalarına katılımını da sağlamıştır. Özellikle anketteki sorulara aradığı cevapları bir araya toplayıp ona göre çalışmalarını performans programı ile şekillendirmesi de dikkatlerden kaçmamaktadır” ifadelerini kullandı.

SODES PROJELERİNİ FIRSATA DÖNÜŞTÜRMÜŞ

Genç Belediyesi'nin SODES projelerini fırsata dönüştürdüğünü ifade eden Keskin, “İlçe kadınlarının sosyal ve iktisadi çalışmalara katılımlarını sağlamak için de adeta bir proje ofisini oluşturmuş.2011 yıllında bittirdikleri Bal kokulu kadınlar sloganı ile Ana arı, organik bal üretimi, kadın istihdamı ve sabun üretimi projesi çok ses getirmiş. İlçe kadınlarına periyodik olarak üniversite il iş birliği yaparak son derece önemli bir hareketlilik oluşturmuş.

Bu projeleri MFİB tarafından da yılın projelerinden seçilmiş” dedi. 

İLK ÇATOM MERKEZİ DE GENÇ'TE

Keskin, sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye'de ilçeler bazında ilk defa ÇATOM( Çok Amaçlı Toplum Merkezleri) merkezine sahip olan ilçelerimizdendir. SODES'in finansmanı ile desteklenecek olan ÇATOM merkezini de yakın zamanda hizmete açmayı planlamaktadırlar.

GENÇ TÜRKİYE'DE EN TEMİZ İÇME SUYUNU İÇİRİYOR

Su depolarını periyodik olarak ilgili firmalara arınık eden belediye, Türkiye de en temiz ve en arı suyu halkına içiren belediyelerimizden biridir. Su gibi aziz olan ilçe halkına temiz su içirmek için kaynak(memba) arayışları da sürmektedir.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİ DE DÜŞÜNMÜŞ

Genç belediyesi halk otobüsü üniversiteye giden öğrencileri Genç ilçe merkezinden alarak üniversitenin nizamiye kapısına kadar sadece 75 kuruşla taşımaktadır. Başkan kararlıdır. Ne olursa olsun eğitim için gerekirse başımızı da taşın altına koymaya hazırız diyor. Çünkü eğitime devamsızlığın mazeretinin olmayacağını da biliyor.

Belediyenin bu örnek davranışı da öğrencileri daha çok teşvik etmekte ve kendilerine verilen değerin de bir maliyetinin olduğunun da farkındadırlar.

ÜST YAPI ÇALIŞMALARI GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Belediye 2011 yılında yaklaşık olarak Yüz bin metre karelik bir alanda kilitli parke taşı çalışmalarını yapmış. İlçe halkı çamur ve çukurlara hasret kalmış. Çizmelerle gezdiğimiz yerlerde artık yalın ayakla geziyoruz diyorlar. Çok programlı ve stratejik bir çalışma ile bütün yüzeysel çalışmalarını adeta bitirme noktasına getirmişler. İlçe halkının memnuniyeti kendilerini daha çok çalışmaya da teşvik etmektedir.

SOSYAL BELEDİYECİLİKTE BİR YARIŞTIR ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR

Son zamanlarda özellikle cenaze defin ve nakil işlerinde artık belediyelerimiz çok önemli bir misyon üstlenmektedirler. Cenaze sahibinden daha heyecanlı, daha azimli bir çalışma ile mezar kazmaktan cenazeyi yerinden alıp mezarlığa ve defin işlerine kadar her kademede belediyeleri görmek artık mümkündür. Genç belediyesi de kendilerine ait cenaze nakil aracı ile vatandaşlarının acı günlerinde acılarına adeta ortak olmayı da kendilerine şiar edinmiştir.

HALK BAŞKANINI BAĞRINA BASIYOR

Genç halkı başkanlarını adeta bağrına basıyor. Başkanın genç halkı ile hukuku çok eskilerden geliyor. Daha önce sağlık kurumlarındaki bürokratlık görevinde bulunurken bile halkın sempatisini kazanmış. Halkı ile iç içe ve onların her türlü isteklerine cevap vermesini de bilmiştir. Halkın güvenini kazanmak, halktan biri olmak doğrusu bu durumu Genç İlçemizde görmek bizlere ayrı bir sevinç ve heyecan kazandırmıştır.”

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
serdar keskin (@Misafir_7903)
05 Şubat 2012 Pazar 16:57
bunlar halktan kopuk siyasi menfaatler pesinde olanlardır. sokağa ininde 10 kişiye sorun 3 ü memunsa evet iş yapıyordur .lütfen kimseye gazel okumayın bu halk bunları yemez .
Fevzi gelen (@Misafir_7901)
05 Şubat 2012 Pazar 10:28
Sayın belediye başkanını kutlamak lazım,özellikle ilimizde belediyecilik hizmetlerinden dolayı belediye başkanları genellikle eleştiri alırlardı.demekki halk sadece eleştiri yapmıyor güzel seyleri de takdir etmesini biliyor.yeterli başkanlarımız çalışsın darısı diğer başkanlarımızın başına diyorum.
30.04.2024
01:53
AK Parti değişim için düğmeye basıyor
AK Parti değişim için düğmeye basıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında, değişim ve yaz dönemi çalışmaları ele alınacak. Seçim sonuçlarının değerlendirme analizleri neticesinde de yeni yol haritasının belirlenmesi bekleniyor. Ayrıca değişime İl Başkanları'ndan başlanacağı belirtiliyor. Bingöl'de değişim olacak mı? İşte detaylar…
30.04.2024
01:34
Bingöl Valisi Usta:
Bingöl Valisi Usta: 'Suçlulara göz açtırmayacağız'
Haftalık asayiş raporunu açıklayan Vali Usta: 'Hemşehrilerimin bilmesini isterim ki; ne büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerine göz açtırmayacağız. Bu yapıları çökertmek ve adalete teslim etmek için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz' dedi.
29.04.2024
17:29
Bingöl`de zehir tacirleriyle mücadele! 17 gözaltı
Bingöl'de zehir tacirleriyle mücadele! 17 gözaltı
Güvenlik birimlerini tebrik eden Vali Usta; 'Operasyonları başarıyla gerçekleştiren kahraman Emniyet ve Jandarma ekiplerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle...' açıklamasında bulundu.
29.04.2024
15:56
IBAN`la ödeme alan esnaf 3 bin 400 TL ceza ödeyecek
IBAN'la ödeme alan esnaf 3 bin 400 TL ceza ödeyecek
Hazine ve Maliye Bakanlığı, IBAN yoluyla yapılan ödemeleri sıkı bir şekilde denetleyerek vergi kaybını önlemeye çalışıyor. Bu doğrultuda artık fiş kesmeyenlere her bir fiş için 3 bin 400 TL özel usulsüzlük cezası kesilecek.
29.04.2024
14:54
Başkan Özturan`dan sitem dolu açıklama!
Başkan Özturan'dan sitem dolu açıklama!
3. Lige yükselen Yozgat Bozospor'a 'kupanızın hikayesi kapkaranlıktır' diyen Başkan Özturan, şehrin sahipsizliğine de işaret etti; 'Ne yazık ki rakibimiz kadar şehrimize, gençlerimize, hayallerimize, bu işe harcanmış maddi manevi değerlere sahip çıkılmadı... Sesimiz, 'Canımız yanıyor, hakkımız yeniyor' feryatlarımız duyulması gereken mecralar tarafından bir türlü duyulmadı... Onların sözü, siyasi gücü birçok masada bizi ezdi geçti... Bir itirazımıza bile olumlu bir dönüş alma gücünü arkamızda hissedemedim, hissedemedik...'
29.04.2024
14:52
Bingöl`de ilk dört ayda 606 bebek dünyaya geldi
Bingöl'de ilk dört ayda 606 bebek dünyaya geldi
Doğumların 315'nin sezaryenle, 291'inin ise normal doğum yoluyla gerçekleştiği belirtildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın