KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mart 2026 Perşembe
°C

Genç Ovası sular altında kalacak!

Türkiye'nin en verimli topraklarından olan Genç Ovası, yapılacak iki yeni barajla tamamen sular altında kalacak. Yapımı devam eden baraja ek olarak Çaytepe Köyü ile Dik Köyü arasına ve Genç YBO'lu ile Garip Köyü arasına kurulacak setlerle iki yeni regülatör baraj daha inşa edilecek.

Genç Ovası sular altında kalacak!
06 MAYIS 2019 PAZARTESİ 21:03
8
6814
10
AA aa

Genç'in verimli ovası sulara teslim edilecek. Türkiye'nin en verimli toprakları arasında yer alan Genç Ovası,  Sürekli Köyü alt tarafında kalan Yatılı Bölge Ortaokulu ile Garip Köyü arasında kurulacak yeni bir hidroelektrik santrali ile Genç'ten Çaytepe'ye kadar bulunan tarım arazileri tamamen sular altında kalacak. Bu barajın su tutma üst noktasının hemen bitiminde yine Çaytepe Köyü ile Dik Köyü hizasına karşılık gelecek şekilde bir set daha yapılacak. Bu barajın su tutma üst noktası ise yine en verimli arazilerden olan Dik Köyü Ovasında bulunan tarım arazileri ile Çaytepe Köyü altında bulunan tarım arazileri tamamen yok olacak. Özel sektör tarafından yapılacak iki yeni baraja sessiz kalınmaması gerektiğini ifade eden Genç halkı bu iki projenin de iptal edilmesi gerektiğini söylüyor.

OVADA YAPILACAK TEK ŞEY TARIM OLMALI

Bu derece verimli araziler için bugüne kadar bir sulama kanalı dahi yapılmadığı için arazilerin iyi değerlendirilemediğini belirten Genç halkı, “Genç Ovası, ilçenin alt tarafından başlayıp Çaytepe Köyü ve Dik Ovası ile birleşen devasa tarım arazilerine sahip. Bu tarım arazileri zengin alüvyon toprakların olduğu verimli arazilerdir. Buraya yapılacak en kötü proje yapılacak. Elektrik santrali ile birileri para kazanacak diye Genç'teki çiftçiler, Sürekli Köyü, Garip Köyü, Meşedalı Köyü, Çaytepe Köyü, Kumgeçit Köyü ve Dik Köyü'nde bulunan çiftçiler neden mağdur edilsin. Türkiye'nin en verimli arazileri diyebileceğimiz araziler neden sular altında kalsın. Devletimizden tarımı mahvedecek bu projelerin önüne geçmesini istiyoruz.  Ova için bugüne kadar bir sulama projesi dahi yapılmazken, özel şirketlere teslim edilip sular altında kalması çok acı bir tablo. Bu ovamıza yapılacaksa sulama kanalları yapılsın. İnsanlar tarıma ve üretime teşvik edilsin. Bir zamanlar bu ovada Türkiye'nin, belki de dünyanın en güzel karpuzu yetiştiriliyordu. Pamuğun dahi yetiştirildiği bu kıymetli topraklar sulara teslim edilmemeli.  Buğdaydan patatese, karpuzu ve kavunu ile meşhur olan Genç ve Çaytepe Ovasında insanlar yeniden bu ürünleri ekmeye teşvik edilmesi gerekirken baraj projesi ile bölge ölü hale getirilecek. Eğer barajlar yapılacaksa tarım arazilerinin olmadığı dar yerlerde yapılsın. Devletimizden ovamızda yapılması planlanan barajların önüne geçmesini ve insanların yeniden üretime teşvik edilmesini istiyoruz. Baraj değil” diyerek, tepki gösterdiler.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44209)
08 Mayıs 2019 Çarşamba 15:49
baraj yaptıktan sonra söyleyin sulama tüneli yapmayı unutmasınlar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44201)
08 Mayıs 2019 Çarşamba 13:00
HAYIRLI OLUR İNŞALLAH
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44199)
08 Mayıs 2019 Çarşamba 09:25
tembel bir halka daha ne layık görülebilir ki ? ellerini şimdiden ovuşturanlar var. yukarısı baraj aşağısı baraj ama gel gör ki elektriğinden ne bingöl ne genç fayda görüyor. memleket sahipsiz oldu mu başka ne beklenir ki
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44170)
07 Mayıs 2019 Salı 12:53
Yapımı devam eden barajların doğaya ve çevreye ne kadar zarar verdiğine hepimiz gördük bunu görmezden gelip ikinci bir şantiye nin baraj şantiyesinin kurulmasına musade edersek bize bırakılan tarım arazısının doğanın katlı olacak bölge olarak tuketici olmuşuz tarım arazısının yok olmaması ve gelecek nesil için gerekirse direniş platformu kuracaz duyarlı tüm vatandaşlara duyurulur
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44162)
07 Mayıs 2019 Salı 10:22
Barajlar yapmak bu il için çözüm değil. Zaten inşaat alanları da tarlaların içene girmiş durumda. çözüm hiçbir zaman rantta olmamıştır. Doğaya insana saygı gösterilirse her şey daha güzel olacaktır. İstihdamı artıracak çözümler üretilmeli. Bu güzel ili sömürmek hiç bir şeye yaramayacaktır. Uyanın !
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44154)
07 Mayıs 2019 Salı 02:24
Genç ovasında bugune kadar ne ekilmiş birşeyler yapılınca hemen itiraz ediyoruz Tembeliz bostan dahi ekmiyoruz bunu kabul etmemiz gerekir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44197)
08 Mayıs 2019 Çarşamba 08:17
@Misafir Kullanıcı YA VALLAHİ HAKLISIN EN AZINDAN BARAJ YAPILSA BELKİ BİR FAYDA GÖRÜRÜZ VALLAHİ NE ORSA ARSAM VAR NEDE BARAJIN KARINI VE ZARARINI BİLİYORUM TEK BİLDİĞİM YETERİNCE TOPRAĞA ÖNEM VERMEMİZ
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44186)
07 Mayıs 2019 Salı 20:25
@Misafir Kullanıcı Bravo onun kesin arazisi var ne olacak iki kuruş alacak bingölde parkta oturup çay parasına verecek
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44181)
07 Mayıs 2019 Salı 18:53
@Misafir Kullanıcı İşte bizi mahveden zihniyet bu.Bahse girerim araziniz vardır. İki kuruş için ...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44148)
06 Mayıs 2019 Pazartesi 23:54
bir arazi sahibi olarak söylüyorum bugüne kadar deyerini bilmediyiniz topraklarin bu saaten sonra cehenemin dibine girsin benden yana
05.03.2026
02:42
Bingöl`de Yıkılan 4 Okul İçin İhale Süreci Başladı
Bingöl'de Yıkılan 4 Okul İçin İhale Süreci Başladı
6 Şubat 2023'te meydana gelen 2023 Kahramanmaraş Depremleri sonrası Bingöl'de riskli olduğu belirlenerek yıkılan 4 okulun yeniden yapımı için ihale ilanları yayımlandı. İhaleler mart ayı sonunda gerçekleştirilecek.
05.03.2026
02:02
Bingöl Belediyesi ESK arsasını da aldı
Bingöl Belediyesi ESK arsasını da aldı
Yakın zamanda Devlet Su İşleri 94. Şube Müdürlüğü arsasını alan Bingöl Belediyesi, bu kez Bingöl-Muş yolu üzerindeki Et ve Süt Kurumu bahçesindeki yaklaşık 40 dönümlük arsayı satın aldı.
05.03.2026
02:01
Akaryakıtta Eşel Mobil Sistemi Yeniden Devrede
Akaryakıtta Eşel Mobil Sistemi Yeniden Devrede
Cumhurbaşkanı Kararı'nın Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte eşel mobil sistemine geçildi. Petrol fiyatları ve döviz kurlarına bağlı artışların yüzde 75'i ÖTV'den karşılanacak.
05.03.2026
02:00
Ramazan`da İstanbul`dan Bingöl`e Gönül Köprüsü
Ramazan'da İstanbul'dan Bingöl'e Gönül Köprüsü
İstanbul'da yaşayan Bingöllü iş insanı Umut Övün ve gönül dostları tarafından Ramazan ayı dolayısıyla hazırlanan gıda yardımı, Bingöl merkez ve Genç ilçesindeki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.
05.03.2026
02:00
Bingöl`de 36 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 36 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 39 ayrı dosyadan toplam 36 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı.
05.03.2026
01:58
Bingöl Umut Kervanı`ndan milyonluk yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan milyonluk yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Şubat ayında 1.036 aileye 1 milyon 185 bin 448 TL ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yurt dışı ve Gazze'ye gönderilen destekle birlikte toplam yardım tutarı 2 milyon 450 bin 848 TL'ye ulaştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın