KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Nisan 2026 Cuma
°C

Genç YİBO'ya ikinci lig daveti

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), 2017-2018 sezonunda Basketbol il müsabakası, Bölgesel Lig ve Türkiye Finallerine katılarak kıt imkânlar ile elde ettiği başarılar ile dikkatleri üzerinde toplayan Genç YİBO Spor Kulübü'nü Basketbol 2. Ligi gurubuna davet etti.

Genç YİBO`ya ikinci lig daveti
16 TEMMUZ 2018 PAZARTESİ 20:07
1
2440
0
AA aa

7 yıllık futbol serüvenin ardından salon sporuna yönelen Genç YİBO Spor Kulübü, Genç ilçesini Türkiye'de salon sporlarında profesyonel düzeyde temsil etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu yıl Basketbol dalında Bingöl adına birçok yerel, bölgesel ve Türkiye Finalleri maçlarına çıkarak dikkatleri üzerine çeken Genç YİBO Spor Kulübü, Basketbol 2. Ligi'ne davet edildi.

Genç YİBO Spor Kulübü, oynadığı müsabakalarda Bingöl il birinciliği ardından bölgesel lig gurup ikinciliği ve Türkiye Finallerine de son 12 takım arasında kalıp kıt imkânlarla Büyükşehir Belediyesi ve büyük illerin takımlarını geride bırakarak dikkat çeken başarılara imza atmıştı.

Türkiye Basketbol Federasyonu ise, Basketbol 2. Lig Gurubu'nda kulüplerin sayısını artırılma kararını alması üzere, aralarında Genç YİBO Spor Kulübü'nün de bulunduğu bazı başarılı kulüplere 2. Lige direk katılması için Davet Mektubu'nu gönderdi. 

TBF'nin gönderdiği Davet Mektubu'nda şu bilgilere yer verildi:

“2017-2018 sezonu sonrası yapılan Lig Kurulu Toplantılarında 2018-2019 sezonunda TB2L'de takım sayısının tek sayıda (25) olması yerine çift sayıda (24 veya 28) takım arasında oynanması gündeme gelmiştir. Bu konu Yönetim Kurulu Toplantısında görüşülmüş ve öneriye sıcak bakılmıştır. Bu sonuçla 2018-2019 sezonunda TB2L'de takım sayısının artırılması söz konusu olması halinde TB2L'de yer almak üzere belirlenecek kulüpler için ön başvuru süreci başlatılmıştır. Katılmak isteyen Kulüp, 2017-2018 sezonunda alt yapı faaliyetlerine katıldığına dair Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden alınan belge ile 20 Bin TL katılım bedelinin ödendiğine dair banka dekontu ve 750 Bin TL ise TBF'nin hesabına teminat mektubunun yatırılması ve dönem sonu bu paranın geri iade edilmesi ile Kulüp Bilgi Formu ve Kulübün Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin gösteren liste ile en geç 25 Temmuz 2018 Çarşamba günü mesai saati bitimine kadar Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Direktörlüğüne başvurmaları gerekmektedir” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.04.2026
04:36
ÖTV`siz araç düzenlemesi Meclis`ten geçti
ÖTV'siz araç düzenlemesi Meclis'ten geçti
TBMM Genel Kurulu, yüzde 40 ve üzeri ortopedik engeli nedeniyle ehliyet alamayan vatandaşlara 10 yılda bir defaya mahsus ÖTV'siz araç alma hakkı tanıyan düzenlemeyi onayladı. Araçlarda 2.8 milyon TL limit ve yerlilik şartı aranacak.
03.04.2026
04:35
Sosyal medyaya 15 yaş sınırı! Komisyonda kabul edildi
Sosyal medyaya 15 yaş sınırı! Komisyonda kabul edildi
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda kabul edilen kanun teklifiyle sosyal medya platformları 15 yaşını doldurmamış çocuklara hizmet sunamayacak ve bu hizmetin sunulmaması konusunda yaş doğrulama dahil gerekli tedbirleri almakla yükümlü olacak.
03.04.2026
04:33
Rençber Aziz`in `Bingöl Dağları Dumandır` eseri TRT repertuarında
Rençber Aziz'in 'Bingöl Dağları Dumandır' eseri TRT repertuarında
Bingöl'ün efsanevi halk ozanı Rençber Aziz'in Türkçe seslendirdiği 'Bingöl Dağları Dumandır' adlı eser, yapılan çalışmaların ardından TRT repertuarına alındı. Kardeşi Hasan Berdibek; 'Bu eser sadece bir türkü değil, aynı zamanda bu toprakların sesi ve abimin hatırasıdır' dedi.
03.04.2026
04:32
Göynük Çayı için Meclis çıkarması!
Göynük Çayı için Meclis çıkarması!
Göynük Çayı Havzası Çevre Köyleri Komisyonu üyeleri, Bingöl milletvekilleriyle Ankara'da bir araya gelerek HES projelerine karşı tepkilerini iletti; 'Göynük Çayı; doğamız, tarımımız ve geleceğimizdir. Bu ekosisteme zarar verecek hiçbir projeyi kabul etmiyoruz!'
03.04.2026
04:24
Bingöl`de 19 öğrenci hafızlık belgesi aldı
Bingöl'de 19 öğrenci hafızlık belgesi aldı
Bingöl İl Müftülüğüne bağlı kurslarda eğitimlerini tamamlayan 19 öğrenci, hafızlık tespit sınavını başarıyla geçerek belge almaya hak kazandı.
03.04.2026
04:23
Bedelli askerlik ücreti 417 bin liraya çıkarıldı
Bedelli askerlik ücreti 417 bin liraya çıkarıldı
Bedelli askerlik tutarının 417 bin liraya çıkarılmasını öngören düzenlemenin de içinde bulunduğu torba kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Diğer düzenleme başlıkları ise şöyle;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın