KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Şubat 2026 Pazar
°C

Genç'te 2 milyar liralık RES projesi

Bingöl'ün Genç İlçesi'nde kurulması planlanan 50,04 MWh kapasiteli depolamalı rüzgâr enerji santrali projesi halkın görüşüne açıldı.

Genç`te 2 milyar liralık RES projesi
04 NİSAN 2024 PERŞEMBE 22:54
1
2832
0
AA aa

Bingöl'ün Genç İlçesi Servi bölgesinde 9 türbinli depolamalı rüzgâr enerji santrali kurulması planlanıyor. Proje ile ilgili ÇED süreci devam ederken, 14 Mayıs 2024 tarihinde halkın katılımı toplantısı düzenleneceği belirtildi.

9 ADET TÜRBİN KURULMASI PLANLANIYOR

Projenin tanıtım dosyasında, “Bingöl Genç Müstakil Depolamalı Rüzgâr Enerji Santrali Projesi kapsamında her biri 5,56 MWm/5,56 MWe kurulu gücünde ve 5,56 MWm/5,55 MWe kurulu gücünde toplam 9 adet türbin kurulması planlanmaktadır. Bu kapsamda projenin hayata geçirilmesi ile tesisin toplam kurulu gücü 50,04 MWm/50 MWe olarak planlanmıştır. Bingöl Genç Müstakil DRES Depolamalı Rüzgâr Enerji Santrali Projesi kapsamında yıllık azami üretilebilecek elektrik enerjisi 200.000.000 kWh'dir.” bilgilerine yer verildi. Projenin bedeli 2 milyar TL olarak açıklandı.

PROJE HALKIN GÖRÜŞÜNE AÇILDI

Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruda, RES projesinin halkın görüşüne açıldığı bildirildi. Duyuruda, şu bilgilere yer verildi; “Bingöl'ün Genç İlçesi Servi Mahallesi mevkiinde Ecowind-1 Enerji A.Ş. tarafından yapılması planlanan Bingöl Genç Müstakil Depolamalı Rüzgar Enerji Santrali projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlamış ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açılmıştır. Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 14/05/2024 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecektir. ÇED başvuru dosyasını incelemek isteyenler, Bakanlık Merkezinde veya Bingöl Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilirler. Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve Bingöl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden bilgi alınabilir.”

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.02.2026
02:29
Bingöl`de alkollü gençler ortalığı birbirine kattı!
Bingöl'de alkollü gençler ortalığı birbirine kattı!
Bingöl'de polisin dur ihtarına uymayarak kaçan bir otomobil, kovalamaca sırasında park halindeki ve seyir halindeki araçlara çarptı. Yaşları 18'den küçük, ehliyetsiz ve alkollü oldukları belirlenen iki genç polis tarafından yakalandı
15.02.2026
02:28
Borcuna en sadık il Bingöl oldu
Borcuna en sadık il Bingöl oldu
Konut kredilerinde son dönemde meydana gelen düşük dikkat çekerken, borcuna en sadık olan iller sıralaması belli oldu. Verilere göre borcuna en sadık il Bingöl oldu.
15.02.2026
02:25
Kadın buluşmasında sorunlarını paylaştılar
Kadın buluşmasında sorunlarını paylaştılar
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin yürüttüğü 'Mahalle Buluşmaları' programı kapsamında üçüncü toplantı Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi'nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kadınların talep ve önerileri yerinde dinlendi, çözüm yolları ortak akılla ele alındı. Raporlar, ilgili makamlara sunulacak.
15.02.2026
02:21
Bingöl`de Halk Oyunları Coşkusu! İl Birincileri Belli Oldu
Bingöl'de Halk Oyunları Coşkusu! İl Birincileri Belli Oldu
Bingöl'de düzenlenen Okul Sporları ve Kulüpler Arası Halk Oyunları İl Birinciliği yarışmalarında dereceye giren ekipler, grup müsabakalarında Bingöl'ü temsil edecek.
15.02.2026
02:20
Satılık Konut İlanlarında Yeni Dönem!
Satılık Konut İlanlarında Yeni Dönem!
Ticaret Bakanlığı'nın hayata geçirdiği Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS), 15 Şubat itibarıyla satılık taşınmaz ilanları için de zorunlu hale geliyor. Yetkisiz emlakçılık ve sahte ilan dönemi sona eriyor.
15.02.2026
02:18
Bingöl DEVA Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Yenişehir Şubesi Açıldı
Bingöl DEVA Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Yenişehir Şubesi Açıldı
Özel DEVA Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Yenişehir Şubesi düzenlenen törenle hizmete girdi. Modern cihazlar, dijital diş hekimliğinden çene cerrahisine kadar geniş hizmet yelpazesi sunacak merkez, gece 23.59'a kadar acil servis hizmetiyle dikkat çekiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın