KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Genel af istemine erdoğan'dan ret

AK Parti Bitlis Milletvekili Abdurrahim AKSOY ve Bingöl Milletvekili Mahfuz GÜLER; "Sorunların Çözümüne Katkı Sağlamak" açısından 'Genel Af' çıkarılmasını istedi. Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN ise genel af talebine karşı çıktı.

Genel af istemine erdoğan`dan ret
13 NİSAN 2006 PERŞEMBE 10:03
0
1702
0
AA aa
Başbakan Erdoğan, partisinin Doğu ve Güneydoğulu milletvekilleriyle biraraya geldi. Mecliste gerçekleştirilen toplantının Doğu ve Güneydoğu kökenli vekillerin talebi üzerine gerçekleştiği öğrenildi. Toplantıda konuşan Bitlis Milletvekili Abdurrahim AKSOY, sorunların çözümüne katkı sağlamak açısından 'genel af' çıkarılmasını istedi. Aksoy'un yanı sıra Bingöl Milletvekili Mahfuz GÜLER'in de 'genel af' önerisinde bulunduğu belirtildi.

Vekillerin 'genel af' talebine sert bir dille karşı çıkan Başbakan Erdoğan, aynı yöndeki talebin Demokratik Toplum Partisi'nden de (DTP) geldiğini hatırlattı. Genel affa karşı olduğunun altını çizen Başbakan ERDOĞAN, "Biri gelse sizin bir yakınınızı öldürse, ardından devlet de onu affetse ne yaparsınız, ne düşünürsünüz? Böyle bir şey olur mu? Şehit cenazelerine gidin, bir bakın. Oradakiler ne düşünüyor. Halkın yüzde 95'inin hassasiyetini gözardı edemeyiz" diye konuştu.

'Genel af' isteyen vekilleri 'Terör örgütü ağzıyla konuşmayın' diye uyaran Başbakan Erdoğan, affın kesinlikle söz konusu olmadığını vurguladı.


Öte yandan Bingöl Milletvekili Mahfuz GÜLER, dün Tercüman Gazetesi'nde de çıkan Başbakan Erdoğan'ın partisinin Doğu-Güneydoğu illeri milletvekilleriyle Terör Yasa Tasarısını görüşürken Genel Af istediği şeklinde çıkan haberin tamamen asılsız olduğunu belirterek gazeteyi dava edeceğini söyledi.

Güler, terör zirvesinde, genel af ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadığını, ancak zirvede, Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaştıkça ve demokratikleşme süreci devam ettiği sürece, terörün süreci baltalamak istediğini ve bunlara mahal verilmemesi gerektiğini söylediğini ifade etti.

Yerel Basından
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.07.2026
12:34
Bingöl`de beton santralleri ve hurdacılar taşınıyor
Bingöl'de beton santralleri ve hurdacılar taşınıyor
Bingöl'de kent estetiğini güçlendirmek, görüntü kirliliğini azaltmak ve trafik güvenliğini artırmak amacıyla beton santralleri ile hurdacılık işyerlerinin şehir merkezinden Kervansaray bölgesine taşınması kararlaştırıldı. Taşınma sürecinin inşaat sezonunun ardından başlaması planlanıyor.
07.07.2026
13:31
Servi`de dut pekmezi mesaisi başladı!
Servi'de dut pekmezi mesaisi başladı!
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi köyünde yaz mevsimiyle birlikte dut pekmezi mesaisi başladı. Tamamen geleneksel yöntemlerle ve el emeğiyle hazırlanan pekmez, günler süren zahmetli bir sürecin ardından sofralara ulaşıyor.
07.07.2026
12:09
Bingöl Umut Kervanı`ndan haziran ayında 3,8 milyon TL`lik yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan haziran ayında 3,8 milyon TL'lik yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı haziran ayı faaliyet raporunu açıkladı. Dernek, yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine toplam 3 milyon 796 bin 291 TL tutarında ayni ve nakdi yardım ulaştırdığını duyurdu.
07.07.2026
11:26
Bingöl`deki feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'deki feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde meydana gelen trafik kazasında pikabın uçuruma yuvarlanması sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybedenlerin Diyarbakır'ın Hani ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
06.07.2026
18:49
12Bingölspor`da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
12Bingölspor'da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
Bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde ASKF Başkanı Ali Ekber Alimoğlu'nun divan başkanlığını yaptığı 12Bingölspor Olağan Üstü Kongresine, Eski Başkan M.Engin Özturan da katıldı. Özturan, takıma sahip çıkılmaması konusundaki sitemini paylaşırken, beklenen aday çıkmaması üzerine evraklar imzalanarak kulübün Bingöl Valiliği'ne devri kararı alındı. Evraklar yarın Valiliğe teslim edilecek ve kayyum atanacak.
06.07.2026
17:52
Bingöl`de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl'de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı yatırım programı kapsamında 42 bin tonu aşkın BSK asfalt uygulaması ve 26 bin metrekareyi bulan parke-bazalt kaldırım çalışmasıyla şehir genelinde yol ve kaldırımları yeniliyor. Ayrıca bazı bölgelerde dekoratif aydınlatmalar da yapılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın