KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Ekim 2026 Perşembe

Gerçek gibi tatbikat

Sivil Savunma Günü münasebetiyle Cumhuriyet Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO)'da deprem tatbikatı yapıldı. Tatbikatta ortaya çıkan görüntüler, gerçeği aratmadı

Gerçek gibi tatbikat
29 ŞUBAT 2008 CUMA 10:00
0
1301
0
AA aa
‘28 Şubat Sivil Savunma Günü' etkinlikleri çerçevesinde tanıtım ve tatbikat faaliyetlerinde bulunan İl Sivil Savunma Müdürlüğü, sabah saatlerinden itibaren çalışmalarını başlattı.
İlk olarak Yenişehir Mahallesi Dörtyol saat Kulesi önünde modern cihazlarla donatılmış kurtarma aracı vatandaşlara tanıtıldı. Tanıtım sırasında vatandaşlara bilgilendirici el broşürleri de dağıtıldı.
Sivil Savunma Müdürü Hasan Ketenalp, amaçlarının halkı deprem konularında bilgilendirmek olduğunu söyleyerek, "Konumu itibari ile Türkiye'nin en hassas illerinden biri olan Bingöl halkını deprem konusunda bilgilendirip, son sistem cihazlarla donatılmış kurtarma aracımızın neler yaptığını göstermektir. Düzenlemiş olduğumuz etkinliklerle deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gereken çalışmalar hakkında vatandaşlara bilgilendirme konferansları veriyor, okullarda deprem tatbikatları yapıyoruz" dedi.
Tanıtım faaliyetlerinin ardından saat 13,30'da Bingöl merkez Cumhuriyet Kız YİBO'da öğrencilere yönelik deprem eğitim konferansı veren İl Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri, daha sonra uygulamalı eğitime geçti.
Kurtarma Teknisyeni Musa Işık tarafından verilen öğrencilere eğitim konferansında, olası bir deprem anında okulda bulunmaları durumunda yapacakları hareket ve davranışlar anlatıldı.
Okul spor salonunda sinevizyon eşliğinde gerçekleştirilen konferansta kurtarma timlerince kullanılan kıyafet ve araçlar öğrencilere verilerek kurtarma şekilleri uygulamalı olarak aktarıldı.
Yapılan bilgilendirmenin ardından okul idaresi ve öğretmenler, öğrencileri sınıflara aldı. Sirenlerin çalmasıyla başlayan tatbikata öğrenciler önce sınıflarında kitapları elleriyle başına koydular ve masaların yanına eğildiler. İkinci siren sessiyle tüm öğrenciler sınıfları hızlı bir şekilde boşalttılar. Son olarak Sivil savunma ekipleri okulun pansiyon bölümünün 3'ncü katından temsili yaralı bir öğrenciyi halatlarla aşağı indirdi. Yaklaşık 2 saat süren ve gerçeği aratmayan görüntülerin ortaya çıktığı tatbikat sonrası ekipler, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdi. Sivil Savunma haftası nedeniyle Bingöl merkezde bulunan toplam 12 okulda tatbikatların yapılacağı bildirildi.
 

 

 

 

 


BingolOnline/Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.10.2026
21:30
Bingöl TSO`da yeni yönetim belli oldu
Bingöl TSO'da yeni yönetim belli oldu
3 Ekim'de gerçekleştirilen Oda Organ Seçimleri sonrası BİNTSO'da yeni dönemin yönetim ve meclis kadrosu netleşti. Kadir Çintay yeniden Yönetim Kurulu Başkanı olurken, ilk Meclis toplantısında Doğan Koç Meclis Başkanlığına seçildi. Yönetim, Meclis, Disiplin Kurulu ve TOBB delegeliğinde görev alacak isimler de belli oldu.
07.10.2026
20:56
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: `Yeni statü sahada karşılık bulmalı`
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: 'Yeni statü sahada karşılık bulmalı'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl Devlet Hastanesi'nin Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne kavuşmasını önemli bir kazanım olarak değerlendirdi. Sürece katkı sunanlara teşekkür eden Baraç, bundan sonraki aşamada personel alımlarında liyakat ve eşitlik vurgusu yaparak yeni statünün yalnızca tabelada kalmaması gerektiğini söyledi.
07.10.2026
20:45
HÜDA PAR`dan Boğlan`daki GES projesine tepki:
HÜDA PAR'dan Boğlan'daki GES projesine tepki: 'Ekmek teknemiz olan meralarımızı kaybetmeyelim'
HÜDA PAR Solhan İlçe Başkanlığı, Boğlan Mahallesi'nde planlanan GES projesine ilişkin açıklama yaptı. Yenilenebilir enerji yatırımlarına karşı olmadıklarını belirten parti, hayvancılık ve arıcılıkla geçinen vatandaşların kullandığı meraların projeye tahsis edilmesine tepki göstererek alternatif alanların değerlendirilmesini istedi.
07.10.2026
20:02
Bingöl`de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde 150 dönümlük ceviz bahçesinde hasat mesaisi başladı. Yaklaşık 12 yıllık ağaçlardan bu yıl 5-6 ton civarında ürün elde edilmesi hedeflenirken, geçen yıl yaşanan don olayının üretimi olumsuz etkilediği belirtildi.
07.10.2026
19:50
Bingöl`de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
07.10.2026
19:26
Bingöllü yazar İsmail Avcı`nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöllü yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöl'de doğan yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı Korkuya Alışmak, 1990'lı yıllarda Anadolu'nun doğusunda yaşayan 11 yaşındaki Beşir'in gözünden çocukluğa, aileye, eğitime, dostluğa, vefaya ve geçmişten geleceğe taşınan emanetlere uzanan bir hikâye anlatıyor. Avcı, romanını 'geçmişe bakarken geleceği de unutmamak' duygusuyla kaleme aldığını söylüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın