KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2025 Cuma
°C

Gıda işletmelerinin denetimleri devam ediyor

Bingöl'de gıda işletmeleri, korona virüs tedbirler kapsamında denetlenmeye devam ediyor.

Gıda işletmelerinin denetimleri devam ediyor
26 MART 2020 PERŞEMBE 11:45
3
1463
3
AA aa

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin talimatıyla, Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl'de de 'Korona Virüs' tedbirleri çerçevesinde market, şarküteri ve unlu mamuller satan işletmeler denetleniyor.

Buna göre denetleme çalışmalarına hız veren Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'ne bağlı Gıda Yem Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelindeki tüm gıda işletmelerini hem denetliyor hem de bilgilendirmede bulunuyor.

Gıda işletmelerinde gerçekleşen denetimlerde maske ve eldiven kullanımın öneminin anlatıldığını aktaran Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır, “Gıda Yem Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından marketlerde alınan 'Korona virüs' tedbirleri denetlendi. Gıdanın hazırlanması, sunumu ve servis edilmesi sırasında virüsün yayılmasının engellenmesi amacıyla yıl boyu süren kontrolleri, bu dönemde daha da yoğunlaştırılarak, Bakanlığımız yeni tip Koronavirüs (COVİD-19) yayılmaması ve vatandaşlarımızın güvenilir gıda temini açısından işletmelerde alınması gereken tedbirlerin; uyulması gereken kuralların tebliği ve kontrolleri yapılmıştır. Bu kapsamda gıda işletmeleri çalışanlarına maske ve eldiven kullanmalarının önemi ve zorunluluğu hatırlatılarak, maske ve eldivenlerin sık sık değiştirilmesi gerektiği, gıda ile doğrudan temas halinde tek kullanımlık eldiven kullanılması gerektiği, kurallara uyulmaması halinde ciddi yaptırımların uygulanacağı bildirildi. Bundan sonraki süreçte de vatandaşlarımızın sağlığı açısından kontroller yapılmaya devam edecektir” dedi.

Gıda kontrolü yapan personelin her zaman görevi başında olacağını hatırlatan Bahadır, “Gıda da hijyen konusunun bu süreçte çok daha büyük bir önem kazandığını belirterek şahsım ve tüm Gıda Kontrolörü meslektaşlarım 7/24 görevlerinin başındadır. Vatandaşlarımızın karşılaştıkları her türlü olumsuzlukta İl/ilçe Müdürlüklerimiz ile 174 ALO GIDA İhbar hattından ulaşabileceklerini, en etkili kontrol mekanizmasının Tüketiciler olduğunu beyan ederek, Devletimizin uyguladığı kurallara uyarak bu sıkıntılı ünleri hep beraber aşacağız. Tedbirli Olacağız Ama Panik Olmayacağız, evimiz de kalacağız. "Çünkü Hayat Eve Sığar" Rabbim dünyamızı ülkemizi ve vatandaşlarımızı bu sıkıntılı süreçten biran önce kurtarsın ve daha beterinden korusu” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_56788)
27 Mart 2020 Cuma 10:28
fırınlara denetimler günlük yapılsın.uymayanlara ceza kesilsin...insan yaşamını tehlikeye sokan Sinsi ve katil bir virusle savasiyoruz.DUNYA VE TURKIYE BIYOLOJIK SAVASTAYIZ.LÜTFEN KURALLARA UYALIM...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_56764)
26 Mart 2020 Perşembe 13:46
yeterli değil denetciller gitikten sonra yine aynı tas yine aynı hamam
Misafir Kullanıcı (@Misafir_56765)
26 Mart 2020 Perşembe 16:39
@Misafir Kullanıcı Tüketici olarak bizlere degörev düşüyor oraya bekçi koyma imkanları olmaığına göre bizlerde uyarılarımızı yapacaz.
08.05.2025
17:07
YKS-LGS`ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS-LGS'ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS ve LGS için geri sayım başladı. Yoğun hazırlık içindeki adaylara bu süreçteki stresle baş etmeye yönelik tavsiyelerde bulunan Öğrenci Koçu ve Eğitim Danışmanı Hamza Ayan, uygulanmasını tavsiye ettiği yöntemler sayesinde sürecin daha sakin ve kontrollü geçirilmesine yardımcı olacağını vurguladı.
08.05.2025
16:37
Bingöl`de okullar arası münazara yarışması
Bingöl'de okullar arası münazara yarışması
İl Finalinde toplam 8 öğrenci, temsil ettikleri eğitim bölgeleri adına bilgi ve hitabet yeteneklerini ortaya koydu.
08.05.2025
16:36
Bingöl`de 193 tüketici başvurusu karara bağlandı
Bingöl'de 193 tüketici başvurusu karara bağlandı
Bingöl'de nisan 2025'te Tüketici Hakem Heyeti'nce 193 başvuru karara bağladı. Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, fiyat etiketi, fiyat listeleri, raf- kasa fiyat farkları, aldatıcı, yanıltıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
08.05.2025
16:35
Bingöl`de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen uygulamada 1 adet ruhsatsız silah ele geçirildi.
07.05.2025
19:09
Bingöl`de iki araç çarpıştı: 2`si Ağır 7 Yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 2'si Ağır 7 Yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2'si ağır 7 kişi yaralandı. Kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı.
07.05.2025
19:00
‘Farklı Perspektiflerde Bingöl`ün Deprem Gerçeği` konferansı
'Farklı Perspektiflerde Bingöl'ün Deprem Gerçeği' konferansı
Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek 'Farklı Perspektiflerde Bingöl'ün Deprem Gerçeği' konulu konferansta, alanında uzman isimler önemli sunumlar yapacaklar.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın