KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Giderler azalacak, kalite artacak

Bingöl Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği kuruldu. Genel Sekreter Güler: “Yeni sistemle birlikte sınırlı sayıdaki sağlık personelinin tek elden yönetilmesi, kaynakların verimli kullanılması, sağlık giderlerinin azaltılması ve vatandaşa daha kaliteli hizmet verilmesi amaçlanmaktadır” dedi.

Giderler azalacak, kalite artacak
22 KASIM 2012 PERŞEMBE 04:39
0
1870
0
AA aa

Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında 81 ilde oluşturulan Kamu Hastaneler Birliği (KHB) Genel Sekreterliği, 2 Kasım itibari ile Bingöl'de de kuruldu. Bakanlığa bağlı hastanelerin tek çatı altında yönetilmesini sağlayacak olan sistem nedeni ile atamalar da yapıldı. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Bingöl Devlet Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Genç, Solhan ve Karlıova İlçe hastanelerinin işletilmesi, faaliyetlerinin izlenmesi, değerlendirilmesi ve denetlenmesi gibi işlemleri yürütecek.

Kamu Hastaneleri Birliği Bingöl Genel Sekreteri Muhammed Akif Güler: “Sağlıkta uygulanan dönüşüm projesi kapsamında, Kasım 2011'de çıkarılan kanun hükmünde kararnameyle Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelindeki 842 kamu hastanesini il bazında bölgelere ayırarak birleştirdi. “Sağlıkta Dönüşüm Projesi” kapsamında 81 ilde oluşturulan Kamu Hastaneler Birliği (KHB) Genel Sekreterliği, Bakanlığa bağlı hastanelerin tek çatı altında yönetilmesini sağlayacak. Birleşmeyle birlikte; sınırlı sayıdaki sağlık personelinin tek elden yönetilmesi, kaynakların verimli kullanılması, sağlık giderlerinin azaltılması ve vatandaşa daha kaliteli hizmet verilmesi amaçlanmaktadır” dedi.

BİNGÖL'DE YENİ YÖNETİM KADROSU

Yeni uygulama kapsamında Bingöl'deki Kamu Hastaneler Birliği yönetim şeması da son şeklini aldı. Kadro şu şekilde oluştu:

Bingöl Kamu Hastaneler Birliği (KHB): Genel Sekreterlik görevine Dr. Muhammed Akif Güler, Mali İşler Başkanlığı görevine Dt. Şakir Kavran, İdari Hizmetler Başkanlığı görevine Nedim Hant atandı.

Bingöl Devlet Hastanesi: Hastane Yöneticiliği görevine Heybet Semur, Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine Op. Dr. Hikmet Zeytun, Başhekim Yardımcılığı görevlerine ise Op. Dr. Aziz Bulut ve Dr. Selahattin Sarıdağ, İdari ve Mali İşler Müdürlüğü görevine Cihat Büdüş, Müdür Yardımcılığı görevine Hayriye Tangüneş, Sağlık Hizmetleri ve Bakım Müdürlüğü görevine Özlem Göztaşı atandı.

Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi: Başhekimlik ve Hastane Yöneticiliği görevine Uzm. Dr. Ferhat Korkutata, Baştabip Yardımcılığı görevine Uzm. Dr. Zeki Güzel, İdari ve Mali İşler Müdürlüğü görevine Yalçın Budancamanak, Müdür Yardımcılığı görevine Ayşe Burtaşkıray ile Erdal Akbakay, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü görevine de Berrin Boydaş atandı.

Diğer Hastaneler

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimliği görevine Dt. Mahmut Eliş atandı.

Genç Devlet Hastanesi Başhekimliği ve Hastane Yöneticiliği görevine Dr. Yusuf Alakaş, İdari ve Mali İşler Müdürlüğü görevine de Nurullah Davran getirildi.

Karlıova Devlet Hastanesi Başhekimliği ve Hastane Yöneticiliği görevine Op. Dr. Özgür Türk, İdari ve Mali İşler Müdürlüğü görevine Şaban Aybek, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü görevine de Leman Kasar atandı.

Solhan Devlet Hastanesi Başhekimliği ve Hastane Yöneticiliği görevine Dr. Emine Çavuşoğlu, İdari ve Mali İşler Müdürlüğü görevine İrfan Yakışik, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü görevine de Sevim Kılıç atandı.

Kiğı ve Adaklı ilçelerindeki entegre hastaneler ise Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı hizmetlerini sürdürecekler. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın