KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Eylül 2026 Salı
°C

'Girişimcilerin desteklenmesi büyük önem taşıyor'

İlhan: 'Son yıllarda dünya ve ülke gündeminin sürekli ilk sırasında yer alan işsizlikle mücadelede, yeni kurulacak olan işletmelerin ve bu işletmeleri kuracak girişimcilerin desteklenmesi büyük önem taşımaktadır.'

`Girişimcilerin desteklenmesi büyük önem taşıyor`
04 ARALIK 2019 ÇARŞAMBA 17:27
3
1760
2
AA aa

Bingöl Üniversitesi Kongre Merkezi'nde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın destek kalemlerinden; TÜBİTAK tarafından Yenilikçi ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı ile KOSGEB destekleri hakkında seminer gerçekleştirildi.

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mesut İlhan yaptığı konuşmada; “Son yıllarda dünya ve ülke gündeminin sürekli ilk sırasında yer alan işsizlikle mücadelede, yeni kurulacak olan işletmelerin ve bu işletmeleri kuracak girişimcilerin desteklenmesi büyük önem taşımaktadır. Türkiye'de girişimcilik destekleri yoğunlukla devlet destekli olarak sağlanmaktadır. Bu desteklerin birçoğu TÜBİTAK ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından verilmektedir. Ülkemizde başta üniversite mezunu gençler olmak üzere işsiz bireyler uygun iş ve çalışma imkanı bulamadıkları için kendi işlerini kurmayı düşünmektedirler. Girişimci adayları yeni bir iş kurmaya karar verdiklerinde; işi kurmak için birçok sorunla karşı karşıya kalmaktadırlar. Gerçekleştirilen seminer ile ilimizde ki girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için, fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerin desteklenmesi, böylece nitelikli girişimciliğin özendirilmesi ve uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulması ile girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine ilişkin olarak iş planı hazırlama ve uygulamaya yönelik gerekli bilgi ve deneyim kazandırılmaya çalışılarak kişilerin işletme kurma fikrinin olgunlaşması sağlanması hedeflenmektedir” dedi.

Bingöl Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Bingöl Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen seminere Bingöl Vali Yarımcısı Ali İhsan Başak, Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Solmaz, kurum müdürleri, öğretim elemanlarının yanı sıra,  Üniversitenin herhangi bir lisans programından bir yıl içinde mezun olabilecek durumundaki öğrenciler, lisans, yüksek lisans veya doktara öğrenciler katıldı. Programda girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri üzerine sunumlar yapıldı.

Seminerin soru-cevap bölümü ile tamamlanmasında sonra proje fikri olan genç girişimcilere, proje fikirlerini projeye dönüştürebilmeleri için izlemeleri gereken yollar hakkında gerekli bilgilendirmeler yapılarak program tamamlandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53234)
05 Aralık 2019 Perşembe 09:17
Bana birileri soylesin bu sanayi ve teknoloji bakanlığı ne is yapar burası kapansa hangi işler durur gecen gun yazdık murekep kurumadan yenisi hep toplantı konferans bide viyadük var gelen bakanlara gosterip gonderiyoruz Al-lah akıl fikir versin bizlere bu topluma hep toplantı uygulama sıfır
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53223)
04 Aralık 2019 Çarşamba 22:28
Nihayet kamu kurumlara halka açildi, bu iyi bir gelisme. Universitelerin sosyal ve iktisadi bilimler ile birlikte daha cok teknik ve tip konularinda bolumler acarak ilgili.kurumlar ile birlikte ogrencileri gelecege hazirlamalari gerekir. Ogrenciler mezun olana kadar okuduklari bolum hakkinda maalesef pratik bilgi sahibi olamiyorlar. Iste bu nedenle ogrencilerin terorik yanı gelistirilirken mutlaka pratik yanlarinin da gelistirilmesi gerekir.
01.09.2026
02:27
Baraç:
Baraç: 'Bingöl'ün geleceği 4 bin kişilik cezaeviyle kurulmaz'
İktidarın kamu yatırımlarını siyasi başarı olarak sunmasına tepki gösteren DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl'ün iş, üretim ve istihdam sağlayacak kalıcı yatırımlara ihtiyacı olduğunu belirterek 4 bin kişilik cezaevi projesini, 'Bingöl'ün kalkınma modeli bu mu olacak?' sözleriyle eleştirdi.
01.09.2026
02:25
Motorine 3,60 liralık vergi zammı!
Motorine 3,60 liralık vergi zammı!
Eylül ayıyla birlikte motorinde yeni vergi artışı pompaya yansıdı. Zamla birlikte Bingöl'de de akaryakıt fiyatları yeniden tırmanışa geçti; sürücüleri önümüzdeki günlerde yeni bir tablo bekliyor.
01.09.2026
02:24
Bingöl`de ağaç kovuğundan kilo kilo doğal bal çıktı!
Bingöl'de ağaç kovuğundan kilo kilo doğal bal çıktı!
Bingöl'de ormanlık alanda inceleme yapan Hüseyin Anacur ve Cemal Anacur, bir ağacın kovuğuna giren arıları fark etti. Kovuktan çıkarılan kilo kilo doğal balın görüntüsü dikkat çekerken, Anacur o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.
01.09.2026
02:23
335 STK`dan ortak çağrı:
335 STK'dan ortak çağrı: 'Karma eğitim tek seçenek olmasın'
81 ilden 335 sivil toplum kuruluşu, karma eğitimin kaldırılmasını değil, kız ve erkek okullarının da ailelere seçenek olarak sunulmasını istedi. Çağrıya Bingöl'den de 9 sivil toplum kuruluşu destek verdi. Ortak açıklamada, 'Karma eğitim kaldırılsın demiyoruz; tek seçenek olarak dayatılmasın diyoruz' ifadeleri kullanıldı.
01.09.2026
02:22
Cami bahçesinde yılan paniği!
Cami bahçesinde yılan paniği!
Cami bahçesinde yılanı gören vatandaşlar, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, yılanı kontrollü şekilde yakaladı.
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın