KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Ekim 2026 Pazartesi

Göktaşı riski ciddi

Paris (AA)- Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Dünya'ya göktaşı çarpması ihtimalini ciddiye alarak üç kurumla anlaşma yaptı ve kurumlardan Dünya'ya göktaşı çarpmasının nasıl önlenebileceğine ilişkin proje geliştirmelerini istedi.

Göktaşı riski ciddi
07 NİSAN 2006 CUMA 15:43
0
2127
0
AA aa
Ajans Alcatel Alenia Space, EADS Astrium ve Quinetiq firmalarıyla anlaşma imzaladı. Üç sanayi devi, çalışmalara başladı. Firmaların hazırlayacağı raporlar, bir grup uluslararası uzman tarafından ekim ayında değerlendirmeye tabi tutulacak, uzmanların kararı gelecek yıl açıklanacak.

ESA, bir göktaşının Dünya'yla çarpışması riskini, 1996 yılından beri ciddiyetle ele alıyor. O yıl, Avrupa Konseyi uzaydan gelebilecek felaket senaryosuna karşı strateji geliştirmesini ESA'dan talep etmişti. ESA'dan bir grup uzman, 2004 yılının temmuzunda projeye yüksek öncelik verilmesini tavsiye etmişti.

Bilimadamlarına göre, Dünya ilk zamanlarından bu yana yoğun göktaşı bombardımanına maruz kaldı. Bugün yeryüzünde göktaşlarının açtığı 160'tan fazla oyuk bulunuyor. 65 milyon yıl önce Meksika körfezinde Yucatan'a düşen devasa göktaşının, dinozorları ve birçok canlı türünü yok ettiğine inanılıyor. Dünya'ya son olarak büyük bir göktaşı, 1908 yılında çarptı. Göktaşı, nüfusun fazla olmadığı Sibirya'da 2 bin kilometrekare ormanı anında küle çevirdi.

Uzmanların 99942 adını verdiği göktaşı, 2029'da çıplak gözle görülebilecek kadar yakından geçecek. 2004 VD17 adlı asteroidin de gelecek yüzyılın başında Dünya'ya
çarpma ihtimali binde bir olarak hesaplanıyor. Çarpışma olursa, 10 bin megaton enerji açığa çıkacak, bu da yeryüzündeki bütün nükleer silahların aynı anda patlamasına denk olacak.
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.10.2026
23:10
Bingöl`e sarı kodlu uyarı: Sağanak hafta boyunca sürecek!
Bingöl'e sarı kodlu uyarı: Sağanak hafta boyunca sürecek!
Meteoroloji'nin kuvvetli yağış nedeniyle sarı kodla uyardığı 13 il arasında Bingöl de yer aldı. Kentte pazartesi sabahı başlaması beklenen gök gürültülü sağanağın hafta sonuna kadar etkisini sürdürmesi, hava sıcaklıklarının ise 10 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.
11.10.2026
23:09
Bingöl Sefa12 Spor imkânsızlıkları aşıp lider oldu
Bingöl Sefa12 Spor imkânsızlıkları aşıp lider oldu
2022 yılında kurulan ve bu yıl TFF U14 Gelişim Ligi'nde mücadele etmeye başlayan Bingöl Sefa12 Spor Kulübü, kendi imkânlarıyla ortaya koyduğu başarıyla dikkat çekiyor. İlk dört maçını da kazanan Bingöl temsilcisi, grup lideri Iğdır'ı deplasmanda 2-3 mağlup ederek zirveye yerleşti. Şimdi hedef Türkiye finalleri… Ancak genç futbolcuların bu hayalini gerçeğe dönüştürmek için desteğe ihtiyaçları var.
11.10.2026
23:08
E-tebligatta yeni dönem: Mükelleflere 30 Kasım`a kadar süre!
E-tebligatta yeni dönem: Mükelleflere 30 Kasım'a kadar süre!
Hazine ve Maliye Bakanlığının yeni düzenlemesiyle e-Tebligat sistemine ilişkin usul ve esaslar yeniden belirlendi. Sisteme dahil olması gerektiği halde henüz başvuru yapmayan belirli mükelleflerin 30 Kasım'a kadar işlemlerini tamamlaması gerekiyor.
11.10.2026
23:05
Avrupa şampiyonları Bingöl`de yeni zaferlere hazırlanıyor
Avrupa şampiyonları Bingöl'de yeni zaferlere hazırlanıyor
İtalya'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Elif Aday ve Zilan Atilla, Bingöl'de antrenmanlarını sürdürüyor. Dünya şampiyonu antrenör Eda Sayak eşliğinde çalışan sporcular, gözünü yeni uluslararası başarılara dikti.
11.10.2026
23:04
Bingöl`de odunluk yangı
Bingöl'de odunluk yangı
Bingöl merkezde bir odunlukta çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çevredeki yerleşim alanlarına sıçramadan kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.
11.10.2026
23:03
Bingöl`den 38 öğrenci Hasankeyf Kültür Kampı`nda
Bingöl'den 38 öğrenci Hasankeyf Kültür Kampı'nda
Bingöl'ün Solhan ilçesinden Batman'a giden 38 lise öğrencisi, dört gün sürecek kültür kampında tarihi keşifler ve çeşitli etkinliklerle buluşacak. Gençler, Hasankeyf başta olmak üzere bölgenin önemli tarihi ve kültürel mirasını yakından tanıyacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın