KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Haziran 2026 Çarşamba
°C

Göktaşı riski ciddi

Paris (AA)- Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Dünya'ya göktaşı çarpması ihtimalini ciddiye alarak üç kurumla anlaşma yaptı ve kurumlardan Dünya'ya göktaşı çarpmasının nasıl önlenebileceğine ilişkin proje geliştirmelerini istedi.

Göktaşı riski ciddi
07 NİSAN 2006 CUMA 15:43
0
2070
0
AA aa
Ajans Alcatel Alenia Space, EADS Astrium ve Quinetiq firmalarıyla anlaşma imzaladı. Üç sanayi devi, çalışmalara başladı. Firmaların hazırlayacağı raporlar, bir grup uluslararası uzman tarafından ekim ayında değerlendirmeye tabi tutulacak, uzmanların kararı gelecek yıl açıklanacak.

ESA, bir göktaşının Dünya'yla çarpışması riskini, 1996 yılından beri ciddiyetle ele alıyor. O yıl, Avrupa Konseyi uzaydan gelebilecek felaket senaryosuna karşı strateji geliştirmesini ESA'dan talep etmişti. ESA'dan bir grup uzman, 2004 yılının temmuzunda projeye yüksek öncelik verilmesini tavsiye etmişti.

Bilimadamlarına göre, Dünya ilk zamanlarından bu yana yoğun göktaşı bombardımanına maruz kaldı. Bugün yeryüzünde göktaşlarının açtığı 160'tan fazla oyuk bulunuyor. 65 milyon yıl önce Meksika körfezinde Yucatan'a düşen devasa göktaşının, dinozorları ve birçok canlı türünü yok ettiğine inanılıyor. Dünya'ya son olarak büyük bir göktaşı, 1908 yılında çarptı. Göktaşı, nüfusun fazla olmadığı Sibirya'da 2 bin kilometrekare ormanı anında küle çevirdi.

Uzmanların 99942 adını verdiği göktaşı, 2029'da çıplak gözle görülebilecek kadar yakından geçecek. 2004 VD17 adlı asteroidin de gelecek yüzyılın başında Dünya'ya
çarpma ihtimali binde bir olarak hesaplanıyor. Çarpışma olursa, 10 bin megaton enerji açığa çıkacak, bu da yeryüzündeki bütün nükleer silahların aynı anda patlamasına denk olacak.
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.06.2026
20:46
Bingöl`de Bir İlk! Böbrek Alınmadan Kanser Ameliyatı Yapıldı
Bingöl'de Bir İlk! Böbrek Alınmadan Kanser Ameliyatı Yapıldı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde ilk kez gerçekleştirilen kapalı böbrek koruyucu kanser ameliyatında, 75 yaşındaki hastanın böbreğindeki 3,5 santimetrelik tümör başarılı bir operasyonla çıkarıldı.
23.06.2026
17:38
Bingöl`de İlaçlama Çalışmalarına Start Verildi
Bingöl'de İlaçlama Çalışmalarına Start Verildi
Yaz aylarında artış gösteren haşere ve zararlılara mücadele kapsamında çalışmalarını başlatan Bingöl Belediyesi, kanal hatlarından parklara, su birikintilerinden yeşil alanlara kadar birçok noktada ilaçlama çalışması yürütüyor. Çalışmalar kapsamında mahallelerdeki ilaçlamaların da arttırılacağı vurgulandı.
23.06.2026
17:26
Bingöl Üniversitesi İçin 50 Kişi alınacak
Bingöl Üniversitesi İçin 50 Kişi alınacak
İŞKUR ve Bingöl Üniversitesi iş birliğinde yürütülecek İUP programına kabul edilecek 50 kişi, 30 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştirilecek noter kurasıyla belirlenecek. Başvurular 22-26 Haziran 2026 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-Şube, e-Devlet ve ALO 170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek.
23.06.2026
12:45
Zehirli Engereği Eliyle Yakalayıp Boynuna Doladı
Zehirli Engereği Eliyle Yakalayıp Boynuna Doladı
Solhan'da engerek yılanını yakalayan 'İmparator' lakaplı Ses Sanatçısı Yakup Koçak, tehlikeye dikkat çekerek uyardı: 'Sakın benim yaptığımı yapmayın. Bir ısırığı tahtalı köye gönderir.'
22.06.2026
16:45
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenecek ücretsiz yaz kursları için başvurular başladı. Akademik, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda açılacak 21 branştaki kurslarla çocuklar ve gençler yaz tatilini verimli geçirme imkânı bulacak.
22.06.2026
16:15
O Artık Fahri Bir Gençli
O Artık Fahri Bir Gençli
Genç Belediye Meclisi, ilçeden ayrılmaya hazırlanan Kaymakam Muhammet Güzel'e oy birliğiyle fahri hemşehrilik beratı verdi. İlçede bir kaymakama ilk kez verilen berat, duygusal anlara sahne oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın