KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Mart 2026 Cuma
°C

'Gölet yapılması için dayı mı lazım?'

Genç’e bağlı Çamlıyurt köyü sakinleri, yıllardır talepte bulunmalarına rağmen bir türlü yapılmayan sulama göledi için tepki gösterip: ”Göledimizin yapılması için illa bir dayımız mı olmalı?” şeklinde de göndermede bulundular.

`Gölet yapılması için dayı mı lazım?`
11 HAZİRAN 2012 PAZARTESİ 08:14
0
1767
0
AA aa

2001 yılında Genç ilçe Kaymakamlığı ve İlçe Özel İdaresi'ne başvuruda bulunmalarına rağmen köylerinin tarım arazisinin sulama göledine kavuşması için herhangi bir çalışma yapılmadığını belirten Çamlıyurt köyü eski muhtarı Emin Afşin (72), aradan geçen süre içinde başka köylerin sulama göledi projelerinin yapılmasına ise sert göndermede bulundu. “Sulama göledimizin yapılması için illa bir dayımız mı olmalı” diyen eski muhtar Emin Afşin, ilçedeki yetkililerin bir çalışma yapmaması durumunda konuyu Bingöl Valiliği'ne ve Başbakanlığa kadar götüreceğini belirtti.

Afşin: “37 yıl köyümde muhtarlık görevini yürüttüm. Bu süreçte geniş bir tarım arazisine sahip olan köyümün en önemli ihtiyacı olan sulama göledi için uzun süre çırpınmama rağmen herhangi bir gelişme sağlanamadı. Başvurduğum Genç İlçe Kaymakamlığı İlçe Özel İdaresi her defasında 'tamam, gerekli ödenek ayrılması durumunda göledinizi programa alacağız' demelerine rağmen hiçbir çalışma yürütülmedi. Daha önce Köy Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler gelip köyümüzde yer tespiti yapıp ölçümlerde bulunup gittiler ancak gidiş o gidiş oldu. Bizim zamanımızda yâda bizden sonra başvuruda bulunan köylerin sulama göletleri ya bir bir yapılıyor yâda programa alınıyor ancak bizimkisinden ses seda çıkmıyor. Yani bizim sulama göledimizin yapılması yâda programa alınması için illa bir dayımızın mı olması lazım. Yetkililer köyümüz için gerekli bir çalışma yürütmediği takdirde bizde artık sorunumuza çözümü dışarıdan aramak zorunda kalacağız. Bingöl Valiliği ve gerekirse Başbakanlığa kadar bu konunun taşınması için gereken ne varsa yapacağım” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.03.2026
02:37
Bingöl`de 4 Derslikli Anaokulu İçin Protokol İmzalandı
Bingöl'de 4 Derslikli Anaokulu İçin Protokol İmzalandı
Bingöl merkez İnalı Mahallesi'nde yapılacak 4 derslikli ve 100 öğrenci kapasiteli anaokulu için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile hayırsever firma arasında protokol imzalandı. Okulun 12 ay içinde tamamlanması planlanıyor.
12.03.2026
02:35
12Bingölspor Galibiyeti Unuttu! Taraftar Tepkili
12Bingölspor Galibiyeti Unuttu! Taraftar Tepkili
TFF 3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, ertelenen maçta sahasında Ağrı 1970 Spor ile 2-2 berabere kaldı. Son haftalardaki puan kayıpları ve düşen performans taraftarın tepkisini artırırken, kulüp yönetimi 'Kalan maçlarda gereken mücadeleyi ortaya koyarak bu şehre o kupayı getireceğiz' açıklamasında bulundu!
12.03.2026
02:33
'Yeni Nesil Üniversite Vizyonu' toplantısı
Bingöl Üniversitesi'nde öğrenci kalite elçilerine yönelik düzenlenen toplantıda, Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik 'Türkiye Yüzyılında Yeni Nesil Üniversite Vizyonu' başlıklı sunum yaparak üniversitenin kurumsal gelişimine yönelik hedefleri paylaştı.
12.03.2026
02:32
Hafif Ticari Araç Bariyerlere Ok Gibi Saplandı: 2 Yaralı
Hafif Ticari Araç Bariyerlere Ok Gibi Saplandı: 2 Yaralı
Bingöl-Elâzığ yolunda meydana gelen trafik kazasında, kontrolden çıkan hafif ticari araç refüjdeki demir bariyerlere saplandı. Kazada 1'i ağır 2 kişi yaralandı.
12.03.2026
02:31
Denetimli Serbestlik ile Kızılay`dan Sosyal Market İçin İş Birliği
Denetimli Serbestlik ile Kızılay'dan Sosyal Market İçin İş Birliği
Protokol doğrultusunda, Sosyal Market'in güçlendirilmesi ve ihtiyaç sahibi yükümlülere maddi destek sağlanması yönünde çalışmalar yürütülecek.
12.03.2026
02:30
Genç`te Gazze için iftar bağışı
Genç'te Gazze için iftar bağışı
Bingöl'ün Genç ilçesinde 'Genç İyilik Hareketi' kapsamında Gazze'de düzenlenecek iftar organizasyonu için başlatılan yardım kampanyasında 1 milyon 290 bin TL bağış toplandı. Toplanan yardımlar Türkiye Diyanet Vakfı'na teslim edilmek üzere Kaymakam Güzel'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın