KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ağustos 2025 Cumartesi
°C

Gözler ankara etlik ihtisas'ta

Türkiye' nin en büyük kalp ve damar hastalığı merkezlerinden Ankara Etlik İhtisas hastanesinde son iki ayda kalp ameliyatlarında ölüm oranlarının arttığı iddiaları dikkatleri bu hastaneye çevirdi.

Gözler ankara etlik ihtisas`ta
16 ŞUBAT 2007 CUMA 09:34
0
1073
0
AA aa
ANKARA - 2006 yılında gerçekleştirilen 390 ameliyattan 25'inin ölümle sonuçlandığını bunun da dünya standartlarında olduğunu söyleyen başhekim Cem Keleşoğlu iddiaların karalama amaçlı ve maksatlı olduğunu söyledi. Üstüste başarısız ameliyat yaparak ölüme sebebiyet veren hekimi, ameliyata sokmama gibi bir yetkisinin bulunmadığını belirten başhekim Keleşoğlu, “doktor kendisini bilecek” diye konuştu.







Her gün yüzlerce hastaya hizmet veren Ankara Etlik İhtisas hastanesinde geçen yıl 390 hastaya kalp ameliyatı yapıldı. İddialar; 2006 yılının son iki ayı ile 2007 Ocak aylarında ölüm oranlarının artış gösterdiği yönünde. Ayrıca kimi doktorların kayırıldığı üst üste ölüme sebebiyet vermelerine karşın ameliyatlara girmeye devam ettikleri de iddialar arasında.

Hastane kayıtlarına göreyse, geçen yıl ameliyat edilen 390 kalp hastasından 25' i yaşamını yitirdi. Yüzde 6'lık ölüm oranı dünya standartlarında ancak iddiaya konu olan son iki aylık dönemde gerçekleştirilen ameliyatlardaki ölüm oranı yüzde 15' lerde.

Ancak başhekim Cem Keleşoğlu'na göre iddialar maksatlı ve karalama amaçlı.

Üst üste ölüme sebebiyet veren cerrahlara pek çok ülkede geçici olarak el çektiriliyor. Eğitime alınan ve psikolojik destek verilen cerrahlar uzman bir heyetin onayı ile tekrar ameliyat yapabiliyor. Doktor Keleşoglu, Türkiyede kontrolün doktorun kendisine kaldığı görüşünde.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.08.2025
03:48
Bingöl`de 7 yaşındaki çocuk termal havuzda boğuldu
Bingöl'de 7 yaşındaki çocuk termal havuzda boğuldu
Bingöl'de 7 yaşındaki çocuk, Bingöl Üniversitesi Termal Tesislerindeki havuzda boğuldu. Otopsinin ardından cenazesi defnedilen çocuğun taziyesi, merkez Kültür Camii'nde kurulacak. Kamuoyu ihmaller zincirine dikkat çekerken, Bingöl Üniversitesi'nin nasıl bir savunma yapacağı merak konusu!
16.08.2025
03:47
Vatandaş 153`e bildiriyor, sorunlar çözülüyor
Vatandaş 153'e bildiriyor, sorunlar çözülüyor
153 Çağrı Hattı'na ulaşan bildirimler üzerine Bingöl Belediyesi ekipleri, kent genelindeki parklarda kapsamlı bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirdi.
16.08.2025
03:46
Cinayetten ceza almıştı! Yakalandı
Cinayetten ceza almıştı! Yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 5 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı.
16.08.2025
03:45
Bingöl`de cezaevi firarisi yakalandı
Bingöl'de cezaevi firarisi yakalandı
Bingöl'de 4 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve cezaevinden firar ettiği tespit edilen şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı.
16.08.2025
03:44
Bingöl`de 8 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de 8 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 8 farklı noktada toplam 8 bin 332 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
16.08.2025
03:43
Uyuşturucu Operasyonu: Bin 695 şüpheli yakalandı
Uyuşturucu Operasyonu: Bin 695 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 2 haftada Bingöl dahil 73 ilde uyuşturucuya yönelik düzenlenen operasyonlarda Bin 695 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın