KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Şubat 2026 Cuma
°C

Grip nedir, nasıl tedavi edilmelidir?

Grip ve soğuk algınlığı mevsimindeyiz. Önlem almak kadar hastalığı hafif atlatmak da önem taşıyor. Ama nasıl?

Grip nedir, nasıl tedavi edilmelidir?
15 ŞUBAT 2007 PERŞEMBE 09:38
0
923
0
AA aa
Grip nasıl bir hastalıktır, hangi yollarla bulaşır?
Grip, viral bir hastalıktır ve virüslerle bulaşır. En sık bulaşma yolu da tokalaşma, yakın konuşmalar, öpüşme gibi yakın temastır. Bu yüzden grip ve soğuk algınlığından korunma yöntemi olarak ellerin sık sık yıkanması, öne çıkan bir yöntemdir. Ayrıca grip olan insanların kalabalık ortamlarda bulunmaları da diğer insanların enfeksiyon kapmalarına neden olur.

Kimler risk altındadır?
Öncelikle kalabalık ortamlarda bulunanlar yüksek risk altındadır. Özellikle yuvaya giden çocuklar, ilkokul öğrencileri, ileri yaştaki insanlar, kalp ve tansiyon hastaları gibi vücut direncinin düşük olduğu insanlar ile hastanelerde çalışan sağlık personeli; hem kalabalık ortamlarda bulunuyor olmaları hem de vücut dirençlerinin kolay düşmesi açısından risk altındadırlar.

Grip nasıl tedavi edilir? Kullanılan ilaçların özelllikleri nelerdir?
Grip enfeksiyonunun başlangıç döneminde antibiyotik kesinlikle kulanılmamalıdır. Çünkü, grip virüslerle ortaya çıkan bir hastalıktır. Oysa antibiyotiklerin virüsler üzerinde etkisi yoktur.

Grip tedavisinde öncelikle istirahat çok önemlidir. Bol C vitamini ve su tüketmenin yanında piyasada anti-gribal olarak satılan ilaçlardan da yararlanılabilir. Bu ilaçlar poşet halinde sıcak suda eritilerek içilen ilaçlardır. İçinde hastanın ateşini düşürücü, kırgınlığı giderici, burun tıkanıklığını açıcı parasetamol gibi birtakım etken maddeler bulunuyor. En çok kullanılanlardan Tylol Hot gibi anti-gribal ilaçların erken dönemde kullanımı hem gribin daha komplikasyonsuz ortadan kalkmasını hem de daha kısa sürmesini sağlıyor. Bu nedenle hekimler, bu tarz anti-griballeri hastalara tavsiye eder. Ancak komplike olmuş bir gribal enfensiyon varsa mutlaka bir hekime danışmakta fayda vardır.

ntv
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.02.2026
02:01
Bingöl Belediyesi`nden Günlük 2 Bin Kişilik İftar Sofrası
Bingöl Belediyesi'nden Günlük 2 Bin Kişilik İftar Sofrası
Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Birlik ve beraberliğimizin simgesi olan iftar sofralarımızda hemşehrilerimizle aynı ekmeği paylaşmaya devam edeceğiz' dedi.
20.02.2026
02:00
Bingöl ve Fırat Üniversiteleri arasında İş Birliği!
Bingöl ve Fırat Üniversiteleri arasında İş Birliği!
Bingöl Üniversitesi ile Fırat Üniversitesi arasında imzalanan bilimsel iş birliği protokolü kapsamında 3 milyon TL bütçeyle 10 ortak Ar-Ge projesi hayata geçirilecek. Üniversite-sanayi odaklı projelerle hem bölgesel kalkınmaya katkı sağlanması hem de uluslararası düzeyde nitelikli akademik yayın üretilmesi hedefleniyor.
20.02.2026
01:59
Genç için ‘Mesleki Eğitim Kampüsü` önerisi
Genç için 'Mesleki Eğitim Kampüsü' önerisi
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanlığı tarafından hazırlanan strateji raporunda, artan okul terkleri ve sosyal risklere karşı ilçeye müstakil bir Meslek Lisesi ile üretim odaklı 'Mesleki Eğitim Kampüsü' kurulması önerildi. Modelin, gençleri hem istihdama hem de toplumsal hayata güçlü şekilde kazandırması hedefleniyor. Rapor, ilgili makamlara sunuldu.
20.02.2026
01:58
Bingöl`de ‘Araba Çekilişi` tuzağı! 1 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de 'Araba Çekilişi' tuzağı! 1 şüpheli tutuklandı
Bingöl'den 557 bin TL'nin aktarıldığı olayla ilgili yakalanan 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çekilişe katılım bahanesiyle para talep eden şüphelilerin, vatandaşlardan topladıkları paraları farklı banka hesaplarına yönlendirdiği tespit edildi.
20.02.2026
01:57
Yayladere`de iki metreyi bulan karla mücadele
Yayladere'de iki metreyi bulan karla mücadele
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde İl Özel İdaresi ekipleri 2 metreyi bulan karla mücadelesini sürdürüyor.
20.02.2026
01:56
Bingöl`de kontrolden çıkan otomobil takla attı! 7 yaralı
Bingöl'de kontrolden çıkan otomobil takla attı! 7 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın