KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Nisan 2026 Pazartesi
°C

Gül, iran'dan umutlu

Tahran -(AA)  Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, İran'ın nükleer sorununun diplomatik yollarla çözümünün, başta İran olmak üzere Türkiye, bölge ve dünyanın çıkarına olduğunu söyledi.

Gül, iran`dan umutlu
25 HAZİRAN 2006 PAZAR 19:55
0
1151
0
AA aa
İran'ın başkenti Tahran'daki temaslarına Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki ile başlayan Gül, İranlı bakanla yaklaşık 1,5 saat görüştü. Basına kapalı yapılan görüşmeden sonra Gül ve Mutteki ortak basın toplantısı düzenledi.
Bakan Gül, dost, kardeş ve komşu iki ülke olan Türkiye ve İran'ın ortak çıkar ve ortak işbirliğinin söz konusu olduğunu belirtti. ''Toplantıda İran'ın nükleer programıyla ilgili gelişmeler hakkındaki görüşlerimizi de paylaştık'' diyen Gül, şunları kaydetti:
''Türkiye olarak biz diplomatik bir çözüm olmasına büyük gayret sarf ediyoruz. Bunun hem İran, hem Türkiye, hem bölge, hem de dünyanınçıkarına olduğuna inanıyoruz. O zaman yeni bir dönemin ve heyecanın başlayacağına, bu heyecanın ekonomik kalkınma ve halkların sorunlarının çözülmesine yönelik olacağına inanıyoruz. O bakımdan dünyadaki gerginliklerin azalacağına ve yeni bir işbirliği imkanının doğacağına inanıyoruz. Bu nedenle diplomatik çözüm için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. İran'a komşu bir ülke olarak Türkiye bu konuda kendini sorumlu addedip büyük bir gayret ve faaliyet içindedir.''
Türkiye'nin hem batılı dost ve müttefikleriyle, hem de komşusu İran ile yakın işbirliği içinde olduğunu söyleyen Gül, 'Soğukkanlılıkla bir neticeye varılabileceğini, herkesin soğukkanlı davrandığını görüyoruz. Paketin İran tarafıyla paylaşılması, İran'ın da soğukkanlılıkla paketi ele alıp incelemeye başlaması önemli adımlardır. Neticede sağduyunun hakim olmasını ve diplomatik yollarla bir sonuca ulaşılmasını ümit ediyoruz'' diye konuştu.
Türkiye'nin de bu sorumluluk duygusu içinde hareket ettiğini kaydeden Gül, ''Bu sorumluluk duygusu içinde hükümetimizin, Türk halkının ve Sayın Başbakanın görüşlerini ve mesajlarını getirdik. Bunları başta Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad olmak üzere diğer yetkililerle paylaşacağız'' dedi.
Bakan Gül, bir gazetecinin, getirdiği mesajın içeriğini sorması üzerine şunları kaydetti:
''Türkiye bu konudaki bütün gelişmeleri değerlendirmiştir. Bütün taraflarla görüşmeler yapılmıştır. Bunlar hükümetimiz ve bütün kurumlar tarafından değerlendirilmiştir. Sayın Başbakan bütün bu değerlendirmelerin neticesini İranlı yetkililerle paylaşmamızı arz etmiştir.''
Bakan Gül, Türkiye'nin İran'dan uranyum zenginleştirme çalışmalarını askıya almasını isteyip istemediğine ilişkin soruyu da şu şekilde yanıtladı:
''Bu aşamada söyleyeceklerimizin hepsini söyledim. Daha fazla konuşmak istemiyorum. Herkesin dikkatli bir şekilde büyük bir sorumluluk duygusu içinde hareket ederek, bu işin çözümü için gayret göstermesi gerekiyor. İnanıyoruz ki buradaki bir diplomatik çözüm dünyanın birçok sorununun çözümüne büyük bir katkı sağlayacaktır. Çünkü dünyada olumlu bir hava esecektir ve bu olumlu hava bütün insanların çıkarına olacaktır.''
İran Dışişleri Bakanı Mutteki de olumlu görüşmeler yaptıklarını,iki ülke arasındaki ilişkileri gözden geçirdiklerini söyledi. Mutteki,Türkiye ile istişareye devam edeceklerini de ifade etti.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.04.2026
03:34
Verdiği sözü tuttu! Özturan:
Verdiği sözü tuttu! Özturan: 'Bu daha başlangıç, sırada stat var'
12 Bingölspor Başkanı Mehmet Engin Özturan, 2. Lig'e yükselmenin ardından hem memlekete hem de babasına verdiği sözü tuttuğunu söyledi. Şampiyonluk sevincinin ortasında konuşan Özturan, 'BAL'dan aldığımız takımı 2. Lig'e taşıdık. Şimdi hedefimiz stat… Bu şehir dışarıda kalmayacak' dedi.
06.04.2026
03:32
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
Bingöl-Yamaç grup köy yolunda heyelan riskine karşın 400 metrelik kısımda fore kazıklar çakıldı, 6 Bin ton demir kullanıldı ama yine de çare olmadı! 2023'te davetiye usulüyle verip 193 milyon TL harcanarak yapılan yol bir kez daha çöktü. Yol trafiğe kapatılırken kamu zararına yönelik eleştiriler yeniden gündeme geldi.
06.04.2026
03:31
Anşin:
Anşin: 'Teknikerlerin yetki, tanım ve istihdam sorunları çözülsün'
5 Nisan Teknikerler Günü dolayısıyla açıklama yapan Bingöl Teknikerler Derneği Başkanı Sadık Anşin, teknikerlerin yıllardır çözüm bekleyen mesleki tanım, yetki ve istihdam sorunlarına dikkat çekerek, teknik ara kadronun güçlendirilmesi yönünde somut adımlar atılması çağrısında bulundu.
06.04.2026
03:22
Murat Nehri ve Genç Köprüsü`nün eşsiz manzarası…
Murat Nehri ve Genç Köprüsü'nün eşsiz manzarası…
Bingöl'de karların erimeye başlaması ve devam eden yağışlarla birlikte il sınırlarından geçen Murat Nehri'nde debi yükseldi. Tarihi köprüyle birlikte oluşan eşsiz manzara havadan görüntülendi.
05.04.2026
16:59
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig`e yükseldi
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig'e yükseldi
1995-1996 sezonunda 3. Lig 1. Grup'ta şampiyon olarak tarihinde ilk kez 2. Lig'e yükselen Bingölspor, 30 yıllık hasreti bitirdi ve 2025-2026 sezonunda 3. Lig 2. Grup'ta rakiplerine 12 puan fark atarak bugün 4-0 kazandığı Hacettepe maçıyla şampiyonluğunu ilan etti ve 2. Lig'e yükseldi.
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın