KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Gül'ün gündemi: soykırım iddiaları

Gül'ün Washington gündeminde Irak, PKK sorunu ve Ermeni tasarısı bulunuyor.

Gül`ün gündemi: soykırım iddiaları
05 ŞUBAT 2007 PAZARTESİ 10:31
0
1217
0
AA aa
Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, bugün Başkan Geoge Bush'un Yardımcısı Dick Cheney ve Bush'un Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley, yarın da Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile görüşecek.

Dışişleri Bakanı Gül, bu temaslarında, terör örgütü PKK'ya karşı Ankara'nın taleplerini vurgulayacak, Kerkük'e ilişkin kaygıları dile getirecek ve Temsilciler Meclisi'ne ulaşan soykırım iddiaları ile ilgili tasarya karşı yönetimin güçlü desteğini isteyecek.

Gül, Çarşamba günü de Kongre'de Temsilciler Meclisi'ndeki Demokrat çoğunluk liderlerini, Ermeni soykırımı iddiaları tasarısının oylatılmaması yönünde iknaya çalışacak.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin, soykırım iddialarının tanınmasından yana olduğu biliniyor.

Gül, bu çerçevede Pelosi'ye yakın bir isim olan milletvekili John Murtha ile görüserek, Ermeni soykırımı iddiaları tasarısının kabulünün sakıncalarını anlatacak.

Bakan Gül, ayrıca Temsilciler Meclisi'nde Demokrat çoğunluk lideri Steny Hoyer ve Ermeni soykırımı iddiaları tasarısını ilk ele alacak olan Dışişleri Komitesi Başkanı Tom Lantos ve komite üyeleriyle biraraya gelecek.

Gül'ün, ayrıca Alman Marshall Fonu adlı düşünce kuruluşunda bir konuşma yapması bekleniyor.

Bakan Gül, 8 Şubat'ta New York'a geçerek BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ile görüşecek ve Dış Politika Konseyi'nde konuşma yapacak.

Gül, ABD'deki temaslarında, Irak'taki gelişmeler ve ABD Temsilciler Meclisi'ne sunulan sözde Ermeni soykırımıyla ilgili yasa teklifine ilişkin Türkiye'nin görüşlerini aktaracak.

Dışişleri Bakanı Gül'ün 9 Şubat Cuma günü Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.


ntv

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.07.2026
22:56
Murat Nehri`nde Büyük Dönüşüm Başlıyor
Murat Nehri'nde Büyük Dönüşüm Başlıyor
Genç Belediyesi, Millet Bahçesi ile Genç Köprüsü arasını kapsayan sahil düzenleme projesinin ilk etabını hayata geçiriyor. Parklar, yürüyüş yolları ve seyir teraslarıyla Murat Nehri kıyısı ilçenin yeni cazibe merkezlerinden biri olacak.
27.07.2026
22:55
Hülakü:
Hülakü: 'Barışı Müzakere ve Mücadeleyle İnşa Edeceğiz'
Genç'te vatandaşlar ve esnafla bir araya gelip talep ve beklentileri dinleyen DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, yürütülen sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunarak kalıcı barışın diyalog, müzakere ve demokratik siyaset zemininde inşa edilebileceğini söyledi.
27.07.2026
22:54
Bingöl Masa Tenisinde Tarih Yazdı: İlk Kez 3. Lig`de!
Bingöl Masa Tenisinde Tarih Yazdı: İlk Kez 3. Lig'de!
Yükselen Gençlik Spor Kulübü Kadın Masa Tenisi Takımı, Trabzon'da düzenlenen Terfi Ligi müsabakalarında gösterdiği başarıyla Bingöl spor tarihinde bir ilke imza atarak Türkiye Masa Tenisi 3. Ligi'ne yükseldi. Tamamı Bingöl'de yetişen genç sporculardan oluşan takım, profesyonel liglerde mücadele etme hakkı kazandı.
27.07.2026
22:53
Uzmanından uyarı! Erken Tanı Hayat Kurtarıyor
Uzmanından uyarı! Erken Tanı Hayat Kurtarıyor
Kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri olan meme kanserinde erken teşhisin tedavi başarısını önemli ölçüde artırdığına dikkat çeken Bingöl Devlet Hastanesi Radyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Yusuf Dener, özellikle 40 yaşından itibaren düzenli mamografi taramasının ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.
27.07.2026
18:10
Zilan Tepesi`nde Gün Doğumu Coşkusu
Zilan Tepesi'nde Gün Doğumu Coşkusu
Doğaseverler, Terörsüz Türkiye süreciyle yeniden canlanan yaylalarda buluştu. TAVZ-DER tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında Zilan Tepesi'nde kamp kuran katılımcılar, gece yürüyüşünün ardından güneşin doğuşunu zirveden izledi.
27.07.2026
14:21
Hatısaru;
Hatısaru; 'Verimli Tarım Arazileri Korunmalı'
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, Solhan'ın Yenibaşak Köyü Barbara Mezrası'nda planlanan Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesine ilişkin vatandaşların endişelerini yerinde dinlediklerini belirterek, verimli tarım arazilerinin enerji yatırımlarına açılmaması gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın