KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Eylül 2026 Çarşamba

Gül'ün gündemi: soykırım iddiaları

Gül'ün Washington gündeminde Irak, PKK sorunu ve Ermeni tasarısı bulunuyor.

Gül`ün gündemi: soykırım iddiaları
05 ŞUBAT 2007 PAZARTESİ 10:31
0
1234
0
AA aa
Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, bugün Başkan Geoge Bush'un Yardımcısı Dick Cheney ve Bush'un Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley, yarın da Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile görüşecek.

Dışişleri Bakanı Gül, bu temaslarında, terör örgütü PKK'ya karşı Ankara'nın taleplerini vurgulayacak, Kerkük'e ilişkin kaygıları dile getirecek ve Temsilciler Meclisi'ne ulaşan soykırım iddiaları ile ilgili tasarya karşı yönetimin güçlü desteğini isteyecek.

Gül, Çarşamba günü de Kongre'de Temsilciler Meclisi'ndeki Demokrat çoğunluk liderlerini, Ermeni soykırımı iddiaları tasarısının oylatılmaması yönünde iknaya çalışacak.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin, soykırım iddialarının tanınmasından yana olduğu biliniyor.

Gül, bu çerçevede Pelosi'ye yakın bir isim olan milletvekili John Murtha ile görüserek, Ermeni soykırımı iddiaları tasarısının kabulünün sakıncalarını anlatacak.

Bakan Gül, ayrıca Temsilciler Meclisi'nde Demokrat çoğunluk lideri Steny Hoyer ve Ermeni soykırımı iddiaları tasarısını ilk ele alacak olan Dışişleri Komitesi Başkanı Tom Lantos ve komite üyeleriyle biraraya gelecek.

Gül'ün, ayrıca Alman Marshall Fonu adlı düşünce kuruluşunda bir konuşma yapması bekleniyor.

Bakan Gül, 8 Şubat'ta New York'a geçerek BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ile görüşecek ve Dış Politika Konseyi'nde konuşma yapacak.

Gül, ABD'deki temaslarında, Irak'taki gelişmeler ve ABD Temsilciler Meclisi'ne sunulan sözde Ermeni soykırımıyla ilgili yasa teklifine ilişkin Türkiye'nin görüşlerini aktaracak.

Dışişleri Bakanı Gül'ün 9 Şubat Cuma günü Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.


ntv

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.09.2026
17:45
Bingöl`e kırsal kalkınma için 275 milyon TL`lik dev destek
Bingöl'e kırsal kalkınma için 275 milyon TL'lik dev destek
Kırsal Kalkınma Yatırım Programı'nın 17. etap sonuçları açıklandı. Bingöl'de 20 proje hibe desteği almaya hak kazanırken, üreticilere sağlanacak toplam hibe tutarı 275 milyon 231 bin 674 TL oldu. Destek kapsamında 13 yeni tesis kurulacak, 7 projede ise kapasite artırımı ve modernizasyon yapılacak.
23.09.2026
15:54
Bingöl`de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Bingöl'de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Pansiyon yemekhanesinde kullanılan yük asansöründe meydana gelen kazada 15 yaşındaki bir öğrenci yaralandı. Öğrenci Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi. Bingöl Valiliği, kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla adli ve idari inceleme başlatıldığını açıkladı.
23.09.2026
15:24
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Türkiye'nin gündemindeki fon soruşturmasında 23 Eylül itibarıyla tutuklu sayısı 9'a yükseldi. 51 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve malvarlığı tedbirleri uygulanırken, bazı isimlerin tüm malvarlıklarına yönelik yeni tedbir kararları alındı. Öte yandan SPK'nın tasfiye kararı verdiği 131 fonda 455 bin 758 tekil yatırımcı bulunuyor. Peki bu yatırımcıların parası geri ödenecek mi, ne zaman ve nasıl alınacak?
23.09.2026
14:55
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
3 Ekim 2026'da yapılacak Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) seçimlerine ilişkin açıklama yapan DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, seçimlerde herhangi bir adayı desteklemediklerini ve hiçbir adayın tarafında olmadıklarını açıkladı. Ormangören, sandıktan çıkacak sonuca ve üyelerin iradesine saygı göstereceklerini belirtti.
23.09.2026
14:39
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Akaryakıt piyasasında gözler motorin fiyatına çevrildi. Gece yarısından itibaren geçerli olması beklenen yeni fiyat değişikliğiyle motorin fiyatlarında 5 TL'yi aşan indirim yapılması öngörülüyor.
22.09.2026
17:27
Tanrıkulu; `Kontrollü muhalefete rıza göstermedik`
Tanrıkulu; 'Kontrollü muhalefete rıza göstermedik'
Yeni Parti'nin teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Bingöl'e gelen Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İstanbul Milletvekili Doğan Demir, örgüt toplantısında partinin kuruluş sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, CHP'den ayrılık sürecine ilişkin kendilerine 'konforlu' bir alan önerildiğini ve iktidarı değiştirme iddiasından vazgeçmelerinin istendiğini savunarak, 'Biz buna rıza göstermedik. Bize dayatılana evet demedik' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın