KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Temmuz 2025 Cumartesi
°C

'Güneş Ağlıyor Öğretmenim'

Adana kırsalında bir kız çocuğunun, arkadaşının okuma hasretini anlatan "Güneş Ağlıyor Öğretmenim" başlıklı mektubu okul yönetimini harekete geçirdi. Güneş artık okullu oldu..

`Güneş Ağlıyor Öğretmenim`
17 NİSAN 2006 PAZARTESİ 12:04
0
1327
0
AA aa
Büyük kentlerin "varoşlar" tabir edilen kırsal kesimlerinde yaşayan kız çocuklarının, okula kazandırılmak için gönderdikleri duygu dolu mektup ve şiirleri yürek burkuyor. Adana'da, kente göçle gelenlerin yoğunlukta olduğu Gülbahçesi Mahallesi'nde yaşayan Mihriban Çetinur'un (12), arkadaşının okuma hasretini anlatan "Güneş Ağlıyor Öğretmenim" başlıklı mektubu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın UNICEF İşbirliğiyle başlattığı "Haydi Kızlar Okula" kampanyasının önemini bir kez daha ortaya koydu.
Çocuklar, mektup yazmakla kalmayıp, bu mektuplarını şiirlerle süsleyerek okul hasretlerini dile getiri-yorlar. Duygu dolu mektuplardan sadece birinin sahibi ilköğretim 6'ncı sınıf öğrencisi Mihriban Çetinur, yakın arkadaşı "Güneş"in okula kazandırılması için yalvarıyor.

"Güneş Ağlıyor Öğretmenim" başlığıyla yazdığı mektubuna, "Dün akşam Güneş'lerdeydik. Güneş çok üzgündü, çünkü ailesi onu okula göndermek istemiyor" diye başlayan Mihriban, şöyle devam ediyor: "Siz okul için acı çekmek, arkadaşlarından, okulundan, öğretmenlerinden ayrı olmak nedir bilir misiniz? Her gece okul için ağlayan bir insanın acısı nedir bilir misiniz? Elinize bir ceza kağıdı alın, eve gedin. O cezayı gördüklerinde 2 güne kalmaz bilin ki Güneş okulda. Ne olur onun da elinden tutun okutun."

ADANA'NIN ÇALIKUŞLARI

Mihriban Çetinur'un mektubuyla harekete geçen ve kız çocuklarını okula kazandırmak için verdikleri mücadele nedeniyle "Adana'nın Çalıkuşları" benzetmesi yapılan okulun Müdür Yardımcısı Serap Aytekin ve öğretmenler Güneş'in ailesine gittiler ve küçük kızın ailesini güçlükle de olsa ikna etmeyi başardılar. Ailesinin eğitimine devam etmesine izin vermesi halinde büyük hayaller kuran Güneş, doktor, mimar ya da mühendis olmak istiyor.

Küçük Mehmet Ali'nin 'büyük çabası'

  • Mehmet Ali Sövüt (7) okula gönderilmediği için evde ağlayan ablası için okul yönetimine yazdığı mektubunda, "Babam, erkek olduğum için beni okula gönderiyor ama, ablam Afife'yi göndermiyor. Ne olur, ailemizi ikna edin o da okula gelsin" diye yalvardı. Mehmet Ali'nin isteği üzerine okul yönetimi, 10 yaşında olmasına rağmen hiç okula gitmeyen Afife'yi de okula getirerek, birinci sınıftan eğitime başlamasını sağladılar.

  • (Yeni Şafak)

  • YORUM YAZIN
    Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
    Değiştir
    Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
    Kodu Girin
    Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
    04.07.2025
    17:33
    Bingöl Belediyesi`nden kent geneli ilaçlı mücadele
    Bingöl Belediyesi'nden kent geneli ilaçlı mücadele
    Bingöl Belediyesi, şehir genelinde haşereyle mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlaçlama faaliyetleri, planlı bir şekilde tüm mahallelerde sürdürülüyor.
    04.07.2025
    16:55
    Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
    Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yeğeni Şiyar Güneş, Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Güneş'in cenazesi, 5 Temmuz 2025 Cumartesi tarifeli uçakla Bingöl'e getirilecek.
    04.07.2025
    16:29
    DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç`tan şok açıklama!
    DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç'tan şok açıklama!
    Bingöl'de kara paranın TOKİ ve diğer emlak sektörü üzerinden aklandığını savunan Nihat Baraç; 'Kendi şehrimizde yabancı olduk, yaşam artık lüks. Kara para aklayanlar için biz neden eziliyoruz? Devlet kurumlarının sessizliği halkta büyük hayal kırıklığı yaratıyor' dedi.
    04.07.2025
    16:10
    Bingöl`de seyir halindeki tır alev topuna döndü
    Bingöl'de seyir halindeki tır alev topuna döndü
    Sürücünün inmesinin ardından bir anda alev topuna dönen tır, yanarak kullanılamaz hale geldi.
    04.07.2025
    15:08
    Bingöl`de kamyonla uyuşturucu sevkiyatı! 49 kilo esrar ele geçirildi
    Bingöl'de kamyonla uyuşturucu sevkiyatı! 49 kilo esrar ele geçirildi
    Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda Bingöl'den Ankara'ya uyuşturucu taşıyan kamyonda 49 kilo 600 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi.
    04.07.2025
    15:07
    Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
    Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
    Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı.
    Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
    ©Copyright 2017
    Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın