KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Ocak 2026 Salı
°C

Güneydoğu peygamber sevgisiyle tek yürek

Diyarbakır son dönemde şiddet olayları sebebiyle yaşadığı gerginliği Kutlu Doğum'la üzerinden attı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kutlu Doğum'un startını Diyarbakır'dan vermesi sebebiyle şehirde etkinlikler düzenlendi.

Güneydoğu peygamber sevgisiyle tek yürek
11 NİSAN 2006 SALI 15:13
0
1263
0
AA aa
Diyarbakır'ın yanında bölgedeki diğer illerde yaşayan vatandaşlar da sıkıntılarından kurtulmak istercesine camilere akın etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla Diyarbakır Ulucamii'nde düzenlenen organizasyondan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Erol Özer, kutlu gecede Diyarbakır'ın sahip olduğu gerçek değerini ortaya çıkardığını belirtti. Özer, “Sadece Mevlid Kandili değil, tüm kandilleri insanlara verilmiş bir fırsat olarak görüyorum. Her kandil, insanların geçmişte yaptığı hataları silip yeni bir sayfa açmak için bir fırsattır. İslam dini dışında hiçbir dinde insanlara hatalarından dönmesi için bu kadar fırsat verilmemiştir.” dedi.

Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Kudbettin Arzu ise, Diyarbakır'ın Kutlu Doğum'un manevi iklimine girdiğini söyledi. Bölgenin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini hatırlatan Arzu, “Böyle bir gecede birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve birbirimize göstermemiz gereken sevgiyi hatırladık. Diyarbakır'da insanlar coşkuyla Hz. Muhammed (sas)'in doğumunu kutladı.” ifadelerini kullandı.


Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar ise Kutlu Doğum'la ilgili görüşlerini şu sözlerle açıkladı: “Peygamber Efendimiz'in davranışlarının ahlaki olarak dayandığı esaslar araştırıldığında bunların en başında; O'nun engin alçakgönüllülüğü, yumuşak huyla muamelede bulunması, cömertliği, sabrı, merhamet ve şefkati gelir.” Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu da, âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (sas)'in bir barış elçisi olduğunu belirterek, “Resulullah (sas), İslâm'ın zuhûr ettiği dönemdeki dahilî ve haricî çatışmalar sebebiyle bir türlü barış ve huzur havası teneffüs edemeyen insanlara her fırsatta müsâmahayla ve barış teklifiyle gitti. Barış peygamberi olarak ümmetine her zaman şefaat için dua etti. O'nu anlamak, O'nu yaşamak ve günlük hayatımızda tatbik etmeyi kendimize bir görev olarak görmemiz gerekir.” diye konuştu. Mardin Müftüsü Celal Yıldız ise insanlığa yeni bir hayat modeli getiren Peygamberimiz'in, hayatın her alanında olduğu gibi, sosyal hayatı da yenileyen prensipler getirdiğini hatırlattı.


Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Mardin'de düzenlenen Kutsal Emanetler Sergisi'ni 10 bin kişi gezdi. Sergide, kutsal emanetleri görmek için insanlar adeta çadırlara akın etti. Karşılarında ilk defa kutsal emanetleri gören vatandaşların duyguları gözyaşına dönüştü. Serginin açılışında Atak Koleji Okul Korosu davetlilere konser verdi, çeşitli sinevizyon gösterileri sundu.

ZAMAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.01.2026
15:14
Bingöl Üniversitesi 2026`yı
Bingöl Üniversitesi 2026'yı 'Üretim Yılı' İlan Etti
Bingöl Üniversitesi, 2026'yı 'Üretim Yılı' ilan ederek tüm fakülte ve meslek yüksekokullarına Avrupa Birliği projesi hedefi koydu. Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, 'Her birimden en az bir AB projesi bekliyoruz' dedi.
13.01.2026
13:43
Bingöl genelinde karla mücadele sürüyor, 219 köy yolu kapalı
Bingöl genelinde karla mücadele sürüyor, 219 köy yolu kapalı
Bingöl'de etkili olan kar yağışı sonrası 219 köy yolu ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
13.01.2026
13:00
Bingöl`de kar bereketi
Bingöl'de kar bereketi
Bingöl genelinde iki gündür aralıksız süren kar yağışı, hem kent merkezinde hem de ilçelerde günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kent genelinde ulaşımda aksamalar yaşanırken, eğitim öğretime ara verildi, ekiplerin karla mücadelesi ise hız kesmeden sürüyor.
13.01.2026
12:50
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı.
13.01.2026
12:35
Murat Nehri`nde Kum Ocakları Tartışması: `Başka Canlar Gitmesin`
Murat Nehri'nde Kum Ocakları Tartışması: 'Başka Canlar Gitmesin'
Bingöl'ün Genç ilçesinde bir çocuğu kurtarmaya çalışırken hayatını kaybeden Aydın Tutkal'ın ölümü sonrası harekete geçen ilçe sakinleri, 4 bin 200 imzayla yetkililere seslendi ancak herhangi bir adım atılmadı. Nehirdeki tehlike büyüyor, sessizlik sürüyor. İşte Bingöl Basın Konseyi üyesi Gazeteci Murat Gökçe ile röportajın detayları…
12.01.2026
15:29
Bayram`dan yeni yönetime net mesaj;
Bayram'dan yeni yönetime net mesaj; 'Boyun Eğerseniz, Bir Ömür Eğik Kalır!'
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlık seçiminin ardından görevi devreden 52 yıllık Başkan Ali Bayram, yeni yönetime seslendi; 'Yiyicilere karşı sert olmazsanız bir kez boyun eğersiniz, bir ömür eğik kalır. O hâlinizi severler, kıymetli olursunuz, belki parayı da bulursunuz. Tercih sizin' dedi. Bayram, ağabeylik yapı tecrübe paylaşımına da açık olduğunun altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın