KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Mayıs 2026 Cuma
°C

Güneydoğu peygamber sevgisiyle tek yürek

Diyarbakır son dönemde şiddet olayları sebebiyle yaşadığı gerginliği Kutlu Doğum'la üzerinden attı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kutlu Doğum'un startını Diyarbakır'dan vermesi sebebiyle şehirde etkinlikler düzenlendi.

Güneydoğu peygamber sevgisiyle tek yürek
11 NİSAN 2006 SALI 15:13
0
2328
0
AA aa
Diyarbakır'ın yanında bölgedeki diğer illerde yaşayan vatandaşlar da sıkıntılarından kurtulmak istercesine camilere akın etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla Diyarbakır Ulucamii'nde düzenlenen organizasyondan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Erol Özer, kutlu gecede Diyarbakır'ın sahip olduğu gerçek değerini ortaya çıkardığını belirtti. Özer, “Sadece Mevlid Kandili değil, tüm kandilleri insanlara verilmiş bir fırsat olarak görüyorum. Her kandil, insanların geçmişte yaptığı hataları silip yeni bir sayfa açmak için bir fırsattır. İslam dini dışında hiçbir dinde insanlara hatalarından dönmesi için bu kadar fırsat verilmemiştir.” dedi.

Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Kudbettin Arzu ise, Diyarbakır'ın Kutlu Doğum'un manevi iklimine girdiğini söyledi. Bölgenin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini hatırlatan Arzu, “Böyle bir gecede birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve birbirimize göstermemiz gereken sevgiyi hatırladık. Diyarbakır'da insanlar coşkuyla Hz. Muhammed (sas)'in doğumunu kutladı.” ifadelerini kullandı.


Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar ise Kutlu Doğum'la ilgili görüşlerini şu sözlerle açıkladı: “Peygamber Efendimiz'in davranışlarının ahlaki olarak dayandığı esaslar araştırıldığında bunların en başında; O'nun engin alçakgönüllülüğü, yumuşak huyla muamelede bulunması, cömertliği, sabrı, merhamet ve şefkati gelir.” Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu da, âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (sas)'in bir barış elçisi olduğunu belirterek, “Resulullah (sas), İslâm'ın zuhûr ettiği dönemdeki dahilî ve haricî çatışmalar sebebiyle bir türlü barış ve huzur havası teneffüs edemeyen insanlara her fırsatta müsâmahayla ve barış teklifiyle gitti. Barış peygamberi olarak ümmetine her zaman şefaat için dua etti. O'nu anlamak, O'nu yaşamak ve günlük hayatımızda tatbik etmeyi kendimize bir görev olarak görmemiz gerekir.” diye konuştu. Mardin Müftüsü Celal Yıldız ise insanlığa yeni bir hayat modeli getiren Peygamberimiz'in, hayatın her alanında olduğu gibi, sosyal hayatı da yenileyen prensipler getirdiğini hatırlattı.


Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Mardin'de düzenlenen Kutsal Emanetler Sergisi'ni 10 bin kişi gezdi. Sergide, kutsal emanetleri görmek için insanlar adeta çadırlara akın etti. Karşılarında ilk defa kutsal emanetleri gören vatandaşların duyguları gözyaşına dönüştü. Serginin açılışında Atak Koleji Okul Korosu davetlilere konser verdi, çeşitli sinevizyon gösterileri sundu.

ZAMAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.05.2026
17:23
Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı Başladı
Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı Başladı
Bingöl Belediyesi ve Bingöl Üniversitesi ortaklığında başlayan çalıştayda; yapay zekâ destekli belediyecilikten dijital afet yönetimine kadar birçok kritik başlık ele alınıyor. İki gün sürecek organizasyonda Bingöl'ün geleceğine yön verecek stratejik yol haritasının oluşturulması hedefleniyor.
21.05.2026
17:08
Bingöl`de 570 Üreticiye 330 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı
Bingöl'de 570 Üreticiye 330 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın TAKE Projesi kapsamında Bingöl'de çiftçilere yüzde 50 hibeli 330 bin sebze fidesi dağıtıldı. Projeyle 500 dekarlık alanda üretim yapılması hedefleniyor.
21.05.2026
17:01
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince yürütülen uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklandı. Operasyonlarda çeşitli miktarda esrar maddesi ele geçirildi.
21.05.2026
16:53
Bingöl`de Mayıs Ayında Karla Mücadele Devam Ediyor
Bingöl'de Mayıs Ayında Karla Mücadele Devam Ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde mayıs ayına rağmen yüksek kesimlerde karla mücadele çalışmaları sürüyor. Yer yer 3 metreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle ekipler zorlu şartlarda mesai yapıyor.
21.05.2026
16:25
Bingöl`de kurban kesim ve satış yerleri belli oldu
Bingöl'de kurban kesim ve satış yerleri belli oldu
Bingöl Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların kurban ibadetlerini düzenli, sağlıklı ve hijyenik koşullarda gerçekleştirebilmesi amacıyla belirlenen kurban satış ve kesim alanlarını duyurdu. Belirlenen alanlar dışında yapılacak satış ve kesimlere ilişkin yasal yaptırımlar konusunda da uyarıda bulunuldu.
20.05.2026
22:37
Genç Muratspor BAL`da Kaldı
Genç Muratspor BAL'da Kaldı
TFF'nin Şırnak Petrol Spor ve Kurtalanspor'u amatör kümeye düşürmesi sonucu Genç Muratspor'un Bölgesel Amatör Lig'de kalması kesinleşti. Gözler, Genç Muratspor ile Solhanspor arasında oynanacak kritik Play-Out karşılaşmasına çevrildi. 'Her ilden bir takım' kuralı nedeniyle kazanan BAL'da kalacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın