KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Haziran 2025 Pazartesi
°C

Günlük 7 bin adet tulum üretiyorlar

Solhan ilçesinde bir süre önce hizmete giren 220 kişinin çalıştığı tekstil atölyesinde, 100 bin adetten fazla korona virüs nedeniyle tek kullanımlık tulum istenince günlük üretim 7 bin adete çıktı. Gömlek üretimini bırakan atölyede siparişlerin yetiştirilmesi için yoğun mesai harcanıyor.

Günlük 7 bin adet tulum üretiyorlar
26 MART 2020 PERŞEMBE 16:01
2
2612
3
AA aa

Solhan ilçesinde istihdama katkı sağlanması için yakın zamanda faaliyete giren tekstil atölyesinde yoğun mesai harcanıyor. 220 kişinin istihdam edilmesiyle çalışmaya başlayan atölyede daha önce askeri gömlek ve kamuflaj üretimi yapılırken, şu anda ise sadece korona virüs için tek kullanımlık tulum üretimi gerçekleştirilmeye başlandı. 100 bin adet tulum siparişi için 220 kişinin mesai yaptığı atölyede günlük 7 bin tulum üretilmeye başlandı. İstihdama da katkı sağlayan üretim nedeniyle, 220 kişilik çalışan sayısının 500-700'e çıkarılmasının düşünüldüğü belirtildi.

Korona virüs tulumlarından önce piyasa gömlekleri ve askeri kamuflaj ürettiklerini belirten Üretim Müdürü Fahri İmga, “Önce gömlek üretiyorduk. Korona nedeniyle tek kullanımlık tulum istekleri çoğalınca fabrikamızın bütün kapasitesi tamamen tek kullanımlık tuluma çevrildi. Yaklaşık günlük 7 bin adet üretiyoruz. Bu görünüyor ki bu kapasitemize yetersiz. Şu an tek üretimimiz Bingöl merkez olarak çalışıyoruz. İlk başladığımızda bizden 10-15 bin adet istenirken bu sayı arttı 100 binleri aştı. Haftalık kapasitemiz 100 bin adet olsa bile yine yetersiz kalacağımızı görüyoruz. Bu demek ki 2020 yılı boyunca günlük tulum üretimi isteğinin daha fazla olacağını ön görüyoruz” dedi.

220 KİŞİ ÇALIŞIYOR HEDEF 700 İSTİHDAM

Solhan'ın istihdam bölgesi olduğunu aktaran İmga, “Ciddi bir genç nüfusuna sahip bir yer. Hedefimiz burada 500-700 kişiye iş imkanı sağlamak. Usta olarak ekip olarak tamamen yeterliyiz. Başka fabrikaların da bu taraflara gelmesini canı gönülden istiyoruz. İş başvurularımıza baktığınız zaman şu an mevcudumuz 220 kişi ama başvuru sayımız 750 kişi o da bir ay için geçerli başvurular. Bu bölgede ciddi bir iş açığı bulunmaktadır. Buranın kışı şartları soğuk olabilir ama buranın insanları gerçekten sıcaktır ve sahipleniyor. Ben aslen Vanlı olarak İstanbul'dan gelmeyim. Bu şehirde nasıl yaparım nasıl üretim sağlarım endişesiyle gelmedim. Keşke 10 sene önce bu bölgeye tesisimi kursaydım. Hem kendim başarılı olurdum hem de bu halka hizmet eder onur duyardım” ifadelerini kullandı.

Tekstil firmasının ilçe için büyük bir şans olduğunu aktaran çalışanlar ise aile ekonomilerine ciddi bir katkı sağladıklarını aktardı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_56827)
28 Mart 2020 Cumartesi 12:42
görüşmeye gittik aylarca sigortasız çalıştırlck dendi o kadar kişi çalşsa neye yarar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_56800)
27 Mart 2020 Cuma 16:37
Yeni kurulan firma 220 kişi mi? siz kimi kandırıyorsunuz ? allah aşkına milletle dalga geçmeyi bırakın artık.......... senelerin firmaları ilk açışta öyle bir istihdam sağlayamaz !!!!!!! 220 kişi nerden bulundu ? bir sürü yer türedi sigortasz işçi çalıştırmaya iyi alıştınız kontrol yok mu buralarda?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_56771)
26 Mart 2020 Perşembe 18:26
Tebrikler bingol koskoca istanbulda bile tulum bulunmazken bingolluler kendi tulumunu dikiyor takdire şayan..tebrikler
23.06.2025
12:25
Bingöl`de 2025 Yılı Sulama Sezonu Başladı
Bingöl'de 2025 Yılı Sulama Sezonu Başladı
DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Bingöl'de toplam 182 Bin 180 dekar tarım arazisinde yapılacak sulu tarım ile birlikte 2025 yılı birim fiyatlarıyla ülke ekonomisine yaklaşık 3 milyar lira katkı sağlanmasının hedeflendiğini belirtti.
23.06.2025
11:56
Lüks markaların koleksiyonları artık Bingöl`de üretilecek
Lüks markaların koleksiyonları artık Bingöl'de üretilecek
Artar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Bingöllü İş İnsanı Mücahit Artar; 'Amerika'daki ofislerimizde, planlama ve organizasyonu İstanbul'daki merkezimizde, üretimi ise Bingöl'deki fabrikamızda gerçekleştireceğiz.'
23.06.2025
11:10
Bingöl Belediyesi`nden çocuklara yaz sürprizi
Bingöl Belediyesi'nden çocuklara yaz sürprizi
Yaz tatiline 'Merhaba' diyen çocuklar, Bingöl Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte gönüllerince eğlendi. Konserlerden sihirbaz gösterilerine, yüz boyamadan tiyatro oyunlarına kadar birçok renkli aktivitenin yer aldığı şenlik, unutulmaz anlara sahne oldu.
23.06.2025
10:55
Kaderin böylesi! Mezarını kazdırdı, ertesi gün vefat etti
Kaderin böylesi! Mezarını kazdırdı, ertesi gün vefat etti
Bingöl'ün Solhan ilçesinde 1 kişi, aile kabristanında kendisi için mezar kazdırdı. Ertesi gün fenalaşması üzerine kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybeden şahıs, kazdırdığı mezara gömüldü.
23.06.2025
10:38
Bingöl`de metamfetamin ele geçirildi: 1 tutuklama
Bingöl'de metamfetamin ele geçirildi: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 40,15 gram metamfetamin ele geçirilirken 1 şüpheli tutuklandı.
23.06.2025
10:28
Bingöl`de trafik kazaları! 8 yaralı
Bingöl'de trafik kazaları! 8 yaralı
Bingöl'de hafta sonu meydana gelen üç ayrı trafik kazasında 8 kişi yaralandı. Maddi hasarların oluştuğu kazalarda yaralananlar hastanelerde tedavi altına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın