KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Mart 2026 Cuma
°C

Hac kayıtları salı günü başlıyor

Bu yılki hac kayıtları 27 Mart- 12 Nisan tarihleri arasında yapılabilecek. 2011'de kuraya katılıp hacca gidemeyenlerin kayıt yenileme işlemleri otomatik yapılacak.

Hac kayıtları salı günü başlıyor
25 MART 2012 PAZAR 20:11
0
1527
0
AA aa

2012 yılında Hacca gitmek isteyenler için başvurular 27 Mart -12 Nisan 2012 tarihleri arasında yapılacak. 2011 yılında kur'aya katılanlar için 'Kayıt yenileme', ilk defa müracaat edecekler içinde 'ön kayıt' yaptırma usulünün uygulanacak.
2011 yılında ön kayıt yapan ve yedekte kalan hacı adaylarının kayıt işlemleri otomatik olarak yapılacak.

Bu yıl Hacı adayları, kayıtlarını il ve ilçe müftülüklerine bizzat başvurarak yapabilecekleri gibi elektronik ortamda da yapabilecek.

Hacı adayları, kayıtlarının yenilenip yenilenmediğini "http://hac.diyanet.gov.tr" adresinden salı gününden itibaren kontrol edebilecek. Durumunda değişiklik yapmak isteyenler müftülüklere başvurarak işlemlerini yaptıracak.

İlk defa yazılacak olanlar ise Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenmiş olan Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Bank Asya, Albaraka Türk, Türkiye Finans ve Kuveyt Türk şubelerinden herhangi birine 15 TL yatırarak kayıtlarını müftülüklerden veya elektronik ortamda tamamlayabilecek.

Hacı adayları hangi kategoriyi tercih ederlerse, o kategoride kuraya girebilecek, dolayısıyla daha sonra kategori değiştiremeyecek.

Başvurularını müftülüklere yapılacakların, nüfus cüzdanı fotokopisi ile banka dekontunu dilekçeye eklemeleri gerekiyor.

Daha önce hacca gidenlerin müracaatı kabul edilmeyecek. Müracaatlardan veya kura çekiminden sonra hacca gittiği tespit edilenlerin ise, kayıtları iptal edilecek ve kayıt ücreti iade edilmeyecek.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.03.2026
00:46
Cevdet Yılmaz Bingöl`e geliyor
Cevdet Yılmaz Bingöl'e geliyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz, bir dizi açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere Bingöl'e geliyor. Programda Bilal Erdoğan da yer alacak.
13.03.2026
00:45
Bingöl`de 50 kişilik TYP programı başvuruları başladı
Bingöl'de 50 kişilik TYP programı başvuruları başladı
Bingöl'de İŞKUR ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde yürütülecek Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 50 kişi istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mart 2026 tarihleri arasında yapılacak.
13.03.2026
00:44
Emeklilere ÖTV`siz otomobil için yasa teklifi Meclis`te
Emeklilere ÖTV'siz otomobil için yasa teklifi Meclis'te
Emeklilerin otomobil alırken Özel Tüketim Vergisi'nden muaf olmalarıyla ilgili yasa teklifi Meclis gündemine taşındı. Teklif yasalaşırsa, emeklinin alacağı araçta ÖTV bedeli olmaması büyük bir avantaj sağlayacak.
13.03.2026
00:43
Bingöl Üniversitesi`ne YÖKAK`tan kurumsal akreditasyon
Bingöl Üniversitesi'ne YÖKAK'tan kurumsal akreditasyon
Bingöl Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda tüm başlıklarda kalite standartlarını karşılayarak kurumsal akreditasyon almaya hak kazandı.
13.03.2026
00:42
Yedisu-Erzincan hattında iki sığ magma rezervuarı tespit edildi
Yedisu-Erzincan hattında iki sığ magma rezervuarı tespit edildi
Uluslararası bir araştırma, Erzincan'ın doğusundan Bingöl'ün Yedisu ilçesine ve Tunceli Ovacık'a uzanan hatta yerin yaklaşık 4–5 kilometre derinliğinde iki ayrı magma rezervuarı bulunduğunu ortaya koydu. Bilim insanları, sistemin dikkatle izlenmesi gerektiğini vurguladı.
13.03.2026
00:41
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 Tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 Tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerinin uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürüttüğü çalışmalarda 4 şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın