KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Aralık 2025 Çarşamba
°C

Hackerların 2006 stratejileri

Bilgisayar güvenliği uzmanları, 2006'nın yeni güvenlik endişelerini beraberinde getirdiğini belirterek, bilgisayar korsanlarının yönelecekleri yeni hedeflere dikkat çektiler.

Hackerların 2006 stratejileri
28 OCAK 2006 CUMARTESİ 11:56
0
1493
0
AA aa
Bilgisayar güvenliği uzmanları, 2006'nın yeni güvenlik endişelerini beraberinde getirdiğini belirterek, bilgisayar korsanlarının yeni hedeflere yönelecekleri uyarısında bulundular.

2005'te bilgisayar güvenliği firmalarının yeni virüs, spyware ve diğer kötü niyetli programlara karşı aldıkları tedbîrin ardından, teknoloji suçlularının, bilgisayar kullanıcılarının paralarını elde etmek için yeni yollar arayacaklarına işaret eden uzmanlar, 2006'nın ilk üç haftasında 40'dan fazla Windows virüsünün görüldüğünü, bunların bazılarının yüzlerce değişik biçiminin bulunduğunu belirttiler.

E-TİCARET ARTTIKÇA, TEHDİT ARTACAK

Qualys güvenlik tarama şirketinin kurucusu ve başkanı Philippe Courtot, internetteki ticaret hacmi arttıkça, siber suçluların iştâhının da arttığına dikkat çekerek, bu konudaki tehditlerin geleceği cephelerin de çoğalacağını kaydetti.

Uzmanlar, 2006'da şimdiye dek sanal suç alanında pek fazla sabıkası olmayan, hatta sicili temiz ülkelerden bile saldırılar beklediklerini belirterek, sanal suçluların bu yıl yeni teknolojileri daha fazla kullanmalarını ve aralarında daha fazla işbirliği yapmalarını beklediklerini söylediler.

PHİSHİNG UYARISI

FaceTime Security şirketinden Chris Boyd, özellikle Ortadoğu'daki hacker gruplarının büyük siber saldırılara hazırlandıkları yönünde işaretler bulunduğunu belirterek, incelemeleri sonucu bu grupların özellikle çok gelişmiş ''phishing'' (gizli bilgileri çalmak için kullanılan popüler online dolandırıcılık yöntemi) saldırılarına göz diktikleri uyarısında bulundu.

İNDİRİRKEN DİKKAT

Network Box güvenlik şirketinin teknik direktörü Simon Heron da, virüs ve spyware yazan kötü niyetli kişilerin, kullanıcıların PC'lerine sızmak için yeni yollar arayışında olduklarına dikkat çekerek, özellikle müzik ve video dosyalarını indirirken virüs ve trojan tehdidi karşısında temkinli olmak gerektiğini kaydetti.

Çok az insanın medya dosyalarının virüs, spyware ve diğer trojan programlarını barındırdığını bildiğini belirten Heron, ''Müzik ve videoya ilginin artışıyla birlikte, download sayısı da büyük artış gösteriyor. Ama birçok insan bunun sadece müzik veya video olduğunu düşünüyor'' uyarısında bulundu.

Bilgisayar uzmanları, IBM'in bu konuda topladığı verilere işaret ederek, 2004'te her 943 e-postadan birinin ''phish'' olduğunu, bu rakamın 2005'te 304 elektronik postadan birine yükseldiğini vurguladılar.

Uzmanlar, virüs bulaşan bir bilgisayarın tamirinin de masraflı olacağını belirterek, kullanıcılara 2006'da bilgisayarlarını virüs ve diğer tehlikelere karşı açık tutmamaları ve gerekli önlemleri almaları uyarısında bulundular.

Netgazete
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.12.2025
23:04
Bingöl`de Sinema Dolu Üç Gün
Bingöl'de Sinema Dolu Üç Gün
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle, Bingöl Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen 7. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali, açılış programıyla başladı. Festival kapsamında üç gün boyunca Bingöl merkez ve ilçelerinde film gösterimleri ve söyleşiler gerçekleştirilecek.
15.12.2025
23:03
Lider 12Bingölspor`da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
Lider 12Bingölspor'da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
TFF 3. Lig 2. Grup'ta zirvede yer alan 12 Bingölspor, haftanın kritik maçında Osmaniyespor'u konuk ediyor. Yeşil beyazlılar, taraftar desteğiyle galibiyet serisini sürdürerek şampiyonluk yürüyüşünü güçlendirmek istiyor.
15.12.2025
23:02
Çamurlu mezra yolu Meclis Gündeminde
Çamurlu mezra yolu Meclis Gündeminde
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Melekan (Mutluca) Köyü Beroj/Cevizli Mezrası'nda yıllardır çözüm bekleyen ulaşım sorunu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı. DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.
15.12.2025
23:01
12Bingölspor taraftarının tezahüratına para cezası
12Bingölspor taraftarının tezahüratına para cezası
12Bingölspor'un Niğde Belediyespor ile oynadığı karşılaşmada taraftarların kötü tezahüratı nedeniyle PFDK, yeşil beyazlı kulübe para cezası verdi. Aynı maçta bir antrenöre de talimat ihlali gerekçesiyle ceza uygulandı.
15.12.2025
23:00
Siber Suç Operasyonlarında 301 Şüpheli Yakalandı
Siber Suç Operasyonlarında 301 Şüpheli Yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Bingöl'ün de bulunduğu 55 ilde siber suçlara yönelik son 6 günde düzenlenen operasyonlarda 301 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda çocuk istismarı, dolandırıcılık ve yasa dışı bahis suçlarına darbe vuruldu.
15.12.2025
03:15
Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu
Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu
Milli atlet 12 Bingölspor sporcusu Yavuz Ağralı, Uluslararası Mersin Maratonu'nda 15. Türkler klasmanında 2:22:52'lik derecesiyle birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın