KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Haziran 2026 Pazar
°C

Haftasonlarının tercihi Hazar ve Munzur

Son günlerde aşırı sıcaklardan bunalan Bingöllü vatandaşlar, Doğu'nun gizli denizi olarak bilinen Elazığ'ın Sivrice ilçesinde bulunan Hazar Gölü'ne akın ediyor. Ayrıca Munzur'a gidenlerin sayısı da oldukça fazla.

Haftasonlarının tercihi Hazar ve Munzur
04 AĞUSTOS 2019 PAZAR 18:31
12
7656
9
AA aa

Türkiye'de derinliği ile ilk sırada yer alan, 22 kilometre uzunluğa ve 6 kilometre genişliğe sahip Hazar Gölü'nün kıyıları sıcaktan bunalan vatandaşların akınına uğradı. Özellikle Elazığ dışında Diyarbakır, Malatya, Bingöl, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin başta olmak üzere denizsiz kentlerde yaşayanlar Hazar Gölü'nü tercih ediyor. İki ada ve saklı kenti bulunan Hazar Gölü çevresi, apart otel, kamp çadır alanlarıyla da tatilciler tarafından tercih ediliyor. Akdeniz ve Ege sahillerini aratmayan Hazar Gölü'nde tatilciler, şezlong, şemsiye, deniz bisikleti, tekne turu gibi imkânlardan da faydalanabiliyor.

Diyarbakır'dan ailesi ile giden Ercan Adıyaman; “Diyarbakır bu sene çok sıcak. 3-4 gündür son dönemlerin en sıcak günleri yaşanıyor. Biz de buraya geldik. Serin göl güzel. Temiz ve güzel tesis. Ailece eğleniyoruz, geziyoruz, dinleniyoruz ve yüzüyoruz” dedi.

Malatya'dan geldiklerini dile getiren Sefa Fırat ise “Aşırı sıcaklardan kaçtık. En yakın deniz neresi Sivrice'de var diye geldik. Güzel beğendik. Yine haftaya geleceğiz. Ailecek geldik. Serinliyoruz. Malatya'da 2 gündür aşırı sıcak vardı. Televizyonda da bakıyoruz herkes denize gidiyoruz. Yolda çocukla çekilmediği için Sivrice'ye geldik” diye konuştu.

Elazığ'da havanın bir haftadır çok sıcak olduğunu ifade eden vatandaşlar da, “Buraya iş arkadaşlarımızla beraber geldik. Güzel bir imkân. Suya giriyoruz ve serinliyoruz. Çevre illerde gelen arkadaşlarımız da var. Bingöl, Diyarbakır ve Malatya'dan gelenler var. Elazığ için güzel bir imkân. Biz buraya doğunun denizi diyoruz. İzmir'deki, İstanbul'daki neyse bizim için burası öyle. Günübirlik gelinebilen yer” şeklinde konuştu.

MUNZUR'A YOĞUN İLGİ

Bingöl'de hafta sonu gezmelerinin en uğrak yerlerinden biri de Tunceli. Munzur Nehri'nin kaynağına giden vatandaşlar, hem serinliyor, hem de piknik yapıp doyasıya eğleniyor. Günü birlik gezilerin yanı sıra çadır kamp yapanların da olduğu görülüyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_48268)
05 Ağustos 2019 Pazartesi 10:14
Bendeim memleketim Tunceli her zaman munzur'a giriyorum çok iyi bu güpgüzel yeri kaçırmayın :-)
Misafir Kullanıcı (@Misafir_48251)
05 Ağustos 2019 Pazartesi 08:19
çapakçur yapılırsa millet dışarı gitmez aynı su bizde de var en azından bir kaç oturma yeri çeşme lavabo yapılsın pikniğe km lerce gidip yol kat edip gitmeyelim lütfen
Misafir Kullanıcı (@Misafir_48285)
05 Ağustos 2019 Pazartesi 13:13
@Misafir Kullanıcı ıslah edilse sorun olmaz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_48271)
05 Ağustos 2019 Pazartesi 10:20
@Misafir Kullanıcı Çapakçur lağım kokuyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_48247)
05 Ağustos 2019 Pazartesi 07:57
Bizim Murat nehrimiz binlerce yıldır akıp gidiyor. Belediyelerimiz uyusun. Biz de buradan kalkıp Hazara-Munzura gidelim.Murat nehri kenarında böyle bir tesis yapmak neden kimsenin aklına gelmez.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_48245)
05 Ağustos 2019 Pazartesi 07:54
aşağı çarşı yapılsaydı tercih çapakçıur olurdu
Misafir Kullanıcı (@Misafir_48233)
04 Ağustos 2019 Pazar 20:17
Bölgemizin Turistik olarak gelismesi ve kalkinmasi bizi cok sevindiriyor. Bingölümüzünde bu kervana tez elden katilmasi dileklerimle Colige ve Coligimizin Zaza yüreklerine,yürek dolusu sevgi ve saygilar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_48283)
05 Ağustos 2019 Pazartesi 13:08
@Misafir Kullanıcı su geriden set yapılıp kontrollü bırakılabilir (baraj misali)
Misafir Kullanıcı (@Misafir_48270)
05 Ağustos 2019 Pazartesi 10:20
@Misafir Kullanıcı Bingöl de su nerde her yer kokuyor
07.06.2026
18:29
Vali Çelik: Hesarek`i Türkiye`nin Önde Gelen Kayak Merkezlerinden Biri Yapacağız
Vali Çelik: Hesarek'i Türkiye'nin Önde Gelen Kayak Merkezlerinden Biri Yapacağız
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Hesarek Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulunarak devam eden çalışmalar ve planlanan yatırımları değerlendirdi. Çevre Haftası kapsamında düzenlenen fidan dikim etkinliğine de katılan Çelik, ulaşım ve altyapı yatırımlarıyla Hesarek'in daha güçlü bir turizm merkezi haline geleceğini söyledi.
07.06.2026
18:28
Bingöl Polisinden Efrayim Bebek İçin Anlamlı Destek
Bingöl Polisinden Efrayim Bebek İçin Anlamlı Destek
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeli, SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisi için yürütülen kampanyaya destek verdi. Polisler hem alışveriş yaptı hem de satış sonrası kalan tüm sebze ve yeşillikleri satın alarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere bağışladı.
07.06.2026
18:27
Adalet Bakanlığı 15 Bin Personel Alacak. Başvurular başladı
Adalet Bakanlığı 15 Bin Personel Alacak. Başvurular başladı
Adalet Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 15 bin yeni sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Başvurular 7-22 Haziran tarihleri arasında e-Devlet ve Kariyer Kapısı üzerinden yapılacak.
07.06.2026
18:26
Polisten kaçamadılar! Kovalamaca anı kamerada!
Polisten kaçamadılar! Kovalamaca anı kamerada!
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda 'Kasten Yaralama' ve '6136 Sayılı Kanun'a Muhalefet' suçlarından gözaltına alınan 2 şüpheliden 1'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kovalamaca anı kameralara yansıdı!
07.06.2026
18:25
Baraç`tan Koça`a sert eleştiri! Derhal Özür Dilenmelidir
Baraç'tan Koça'a sert eleştiri! Derhal Özür Dilenmelidir
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, İzmir Balçova'da gerçekleştirilen Amerikan Hastanesi açılışında Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç'un anlattığı fıkraya tepki göstererek, kadın kimliği ve Kürt kimliği üzerinden yapılan ifadelerin kabul edilemez olduğunu belirtti.
07.06.2026
18:24
Bingöl`de çöp kutuları yenilendi
Bingöl'de çöp kutuları yenilendi
Bingöl Belediyesi, tarafından şehir merkezindeki yoğun yaya güzergahlarında bulunan çöp kutuları yenilenerek 70 adet yeni çöp kutusu yerleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın