KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ağustos 2026 Cuma
°C

Haftasonlarının tercihi Hazar ve Munzur

Son günlerde aşırı sıcaklardan bunalan Bingöllü vatandaşlar, Doğu'nun gizli denizi olarak bilinen Elazığ'ın Sivrice ilçesinde bulunan Hazar Gölü'ne akın ediyor. Ayrıca Munzur'a gidenlerin sayısı da oldukça fazla.

Haftasonlarının tercihi Hazar ve Munzur
04 AĞUSTOS 2019 PAZAR 18:31
12
7833
9
AA aa

Türkiye'de derinliği ile ilk sırada yer alan, 22 kilometre uzunluğa ve 6 kilometre genişliğe sahip Hazar Gölü'nün kıyıları sıcaktan bunalan vatandaşların akınına uğradı. Özellikle Elazığ dışında Diyarbakır, Malatya, Bingöl, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin başta olmak üzere denizsiz kentlerde yaşayanlar Hazar Gölü'nü tercih ediyor. İki ada ve saklı kenti bulunan Hazar Gölü çevresi, apart otel, kamp çadır alanlarıyla da tatilciler tarafından tercih ediliyor. Akdeniz ve Ege sahillerini aratmayan Hazar Gölü'nde tatilciler, şezlong, şemsiye, deniz bisikleti, tekne turu gibi imkânlardan da faydalanabiliyor.

Diyarbakır'dan ailesi ile giden Ercan Adıyaman; “Diyarbakır bu sene çok sıcak. 3-4 gündür son dönemlerin en sıcak günleri yaşanıyor. Biz de buraya geldik. Serin göl güzel. Temiz ve güzel tesis. Ailece eğleniyoruz, geziyoruz, dinleniyoruz ve yüzüyoruz” dedi.

Malatya'dan geldiklerini dile getiren Sefa Fırat ise “Aşırı sıcaklardan kaçtık. En yakın deniz neresi Sivrice'de var diye geldik. Güzel beğendik. Yine haftaya geleceğiz. Ailecek geldik. Serinliyoruz. Malatya'da 2 gündür aşırı sıcak vardı. Televizyonda da bakıyoruz herkes denize gidiyoruz. Yolda çocukla çekilmediği için Sivrice'ye geldik” diye konuştu.

Elazığ'da havanın bir haftadır çok sıcak olduğunu ifade eden vatandaşlar da, “Buraya iş arkadaşlarımızla beraber geldik. Güzel bir imkân. Suya giriyoruz ve serinliyoruz. Çevre illerde gelen arkadaşlarımız da var. Bingöl, Diyarbakır ve Malatya'dan gelenler var. Elazığ için güzel bir imkân. Biz buraya doğunun denizi diyoruz. İzmir'deki, İstanbul'daki neyse bizim için burası öyle. Günübirlik gelinebilen yer” şeklinde konuştu.

MUNZUR'A YOĞUN İLGİ

Bingöl'de hafta sonu gezmelerinin en uğrak yerlerinden biri de Tunceli. Munzur Nehri'nin kaynağına giden vatandaşlar, hem serinliyor, hem de piknik yapıp doyasıya eğleniyor. Günü birlik gezilerin yanı sıra çadır kamp yapanların da olduğu görülüyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_48268)
05 Ağustos 2019 Pazartesi 10:14
Bendeim memleketim Tunceli her zaman munzur'a giriyorum çok iyi bu güpgüzel yeri kaçırmayın :-)
Misafir Kullanıcı (@Misafir_48251)
05 Ağustos 2019 Pazartesi 08:19
çapakçur yapılırsa millet dışarı gitmez aynı su bizde de var en azından bir kaç oturma yeri çeşme lavabo yapılsın pikniğe km lerce gidip yol kat edip gitmeyelim lütfen
Misafir Kullanıcı (@Misafir_48285)
05 Ağustos 2019 Pazartesi 13:13
@Misafir Kullanıcı ıslah edilse sorun olmaz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_48271)
05 Ağustos 2019 Pazartesi 10:20
@Misafir Kullanıcı Çapakçur lağım kokuyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_48247)
05 Ağustos 2019 Pazartesi 07:57
Bizim Murat nehrimiz binlerce yıldır akıp gidiyor. Belediyelerimiz uyusun. Biz de buradan kalkıp Hazara-Munzura gidelim.Murat nehri kenarında böyle bir tesis yapmak neden kimsenin aklına gelmez.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_48245)
05 Ağustos 2019 Pazartesi 07:54
aşağı çarşı yapılsaydı tercih çapakçıur olurdu
Misafir Kullanıcı (@Misafir_48233)
04 Ağustos 2019 Pazar 20:17
Bölgemizin Turistik olarak gelismesi ve kalkinmasi bizi cok sevindiriyor. Bingölümüzünde bu kervana tez elden katilmasi dileklerimle Colige ve Coligimizin Zaza yüreklerine,yürek dolusu sevgi ve saygilar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_48283)
05 Ağustos 2019 Pazartesi 13:08
@Misafir Kullanıcı su geriden set yapılıp kontrollü bırakılabilir (baraj misali)
Misafir Kullanıcı (@Misafir_48270)
05 Ağustos 2019 Pazartesi 10:20
@Misafir Kullanıcı Bingöl de su nerde her yer kokuyor
20.08.2026
01:04
Bingöl`den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'ün sevilen simalarından Sadin Babo, geride yüzlerce hatıra, sıcak bir tebessüm ve gönüllerde silinmeyecek bir iz bırakarak hayatını kaybetti. Mehmet Emin Barslan, Sadin Babo'nun ardından kaleme aldığı duygu yüklü yazısında, onun yalnızca bir insan değil, değişen Bingöl'ün hafızasında yaşayan bir değer olduğunu anlattı.
20.08.2026
01:02
Bingöl`e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Bingöl'e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde okulların güvenliğini artırmak amacıyla planlanan 30 bin okul bahçe görevlisinin illere göre kontenjanları belli oldu. Bingöl için 190 kişilik kontenjan ayrıldı. Görevlilerin yaklaşık 9 ay süreyle çalıştırılması ve ücretlerinin asgari ücret seviyesinde olması planlanıyor.
20.08.2026
01:00
Uçar:
Uçar: '100 yıl sonra tarihi bir fırsatla karşı karşıyayız'
Bingöl'de 'Barışın Sözünü Halkla Kuruyoruz' buluşmaları kapsamında yeni sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, yeni sürecin Türkiye'nin demokratikleşmesi ve kalıcı barış açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Meclis'teki çerçeve yasanın sürecin başlangıcı olarak değerlendirilmesi ve toplumsal desteğin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Uçar, Türkiye'nin 100 yıl önce kaybettiği bir fırsatın yeniden ortaya çıktığını vurguladı.
20.08.2026
00:59
MEB`den yeni eğitim yılı genelgesi
MEB'den yeni eğitim yılı genelgesi
2026-2027 eğitim öğretim yılı 14 Eylül'de başlayacak. Millî Eğitim Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgeyle okullarda cep telefonu kullanımından deneme sınavlarına, veli görüşmelerinden kayıt ücretlerine kadar birçok başlıkta yeni dönemde uygulanacak esaslar belirlendi. Bakanlık dışındaki deneme ve tarama sınavlarına okullarda izin verilmeyecek, veli görüşmeleri ise yalnızca Okul Randevu Sistemi üzerinden yapılacak.
20.08.2026
00:57
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş karayolunun Kardeşler köyü mevkisinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
20.08.2026
00:53
Bingöl`de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
Bingöl'de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
HİZMET-İŞ Sendikası Bingöl Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda Abdülmecit Akdemir yeniden şube başkanlığına seçilerek güven tazeledi. Kongrede çalışma hayatının sorunlarından taşeron işçilere, KİT'lerdeki kadro beklentisinden vergi adaletine ve 'Terörsüz Türkiye' hedefine kadar birçok başlık gündeme geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın