KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Haftasonlarının tercihi Hazar ve Munzur

Son günlerde aşırı sıcaklardan bunalan Bingöllü vatandaşlar, Doğu'nun gizli denizi olarak bilinen Elazığ'ın Sivrice ilçesinde bulunan Hazar Gölü'ne akın ediyor. Ayrıca Munzur'a gidenlerin sayısı da oldukça fazla.

Haftasonlarının tercihi Hazar ve Munzur
04 AĞUSTOS 2019 PAZAR 18:31
12
7720
9
AA aa

Türkiye'de derinliği ile ilk sırada yer alan, 22 kilometre uzunluğa ve 6 kilometre genişliğe sahip Hazar Gölü'nün kıyıları sıcaktan bunalan vatandaşların akınına uğradı. Özellikle Elazığ dışında Diyarbakır, Malatya, Bingöl, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin başta olmak üzere denizsiz kentlerde yaşayanlar Hazar Gölü'nü tercih ediyor. İki ada ve saklı kenti bulunan Hazar Gölü çevresi, apart otel, kamp çadır alanlarıyla da tatilciler tarafından tercih ediliyor. Akdeniz ve Ege sahillerini aratmayan Hazar Gölü'nde tatilciler, şezlong, şemsiye, deniz bisikleti, tekne turu gibi imkânlardan da faydalanabiliyor.

Diyarbakır'dan ailesi ile giden Ercan Adıyaman; “Diyarbakır bu sene çok sıcak. 3-4 gündür son dönemlerin en sıcak günleri yaşanıyor. Biz de buraya geldik. Serin göl güzel. Temiz ve güzel tesis. Ailece eğleniyoruz, geziyoruz, dinleniyoruz ve yüzüyoruz” dedi.

Malatya'dan geldiklerini dile getiren Sefa Fırat ise “Aşırı sıcaklardan kaçtık. En yakın deniz neresi Sivrice'de var diye geldik. Güzel beğendik. Yine haftaya geleceğiz. Ailecek geldik. Serinliyoruz. Malatya'da 2 gündür aşırı sıcak vardı. Televizyonda da bakıyoruz herkes denize gidiyoruz. Yolda çocukla çekilmediği için Sivrice'ye geldik” diye konuştu.

Elazığ'da havanın bir haftadır çok sıcak olduğunu ifade eden vatandaşlar da, “Buraya iş arkadaşlarımızla beraber geldik. Güzel bir imkân. Suya giriyoruz ve serinliyoruz. Çevre illerde gelen arkadaşlarımız da var. Bingöl, Diyarbakır ve Malatya'dan gelenler var. Elazığ için güzel bir imkân. Biz buraya doğunun denizi diyoruz. İzmir'deki, İstanbul'daki neyse bizim için burası öyle. Günübirlik gelinebilen yer” şeklinde konuştu.

MUNZUR'A YOĞUN İLGİ

Bingöl'de hafta sonu gezmelerinin en uğrak yerlerinden biri de Tunceli. Munzur Nehri'nin kaynağına giden vatandaşlar, hem serinliyor, hem de piknik yapıp doyasıya eğleniyor. Günü birlik gezilerin yanı sıra çadır kamp yapanların da olduğu görülüyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_48268)
05 Ağustos 2019 Pazartesi 10:14
Bendeim memleketim Tunceli her zaman munzur'a giriyorum çok iyi bu güpgüzel yeri kaçırmayın :-)
Misafir Kullanıcı (@Misafir_48251)
05 Ağustos 2019 Pazartesi 08:19
çapakçur yapılırsa millet dışarı gitmez aynı su bizde de var en azından bir kaç oturma yeri çeşme lavabo yapılsın pikniğe km lerce gidip yol kat edip gitmeyelim lütfen
Misafir Kullanıcı (@Misafir_48285)
05 Ağustos 2019 Pazartesi 13:13
@Misafir Kullanıcı ıslah edilse sorun olmaz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_48271)
05 Ağustos 2019 Pazartesi 10:20
@Misafir Kullanıcı Çapakçur lağım kokuyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_48247)
05 Ağustos 2019 Pazartesi 07:57
Bizim Murat nehrimiz binlerce yıldır akıp gidiyor. Belediyelerimiz uyusun. Biz de buradan kalkıp Hazara-Munzura gidelim.Murat nehri kenarında böyle bir tesis yapmak neden kimsenin aklına gelmez.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_48245)
05 Ağustos 2019 Pazartesi 07:54
aşağı çarşı yapılsaydı tercih çapakçıur olurdu
Misafir Kullanıcı (@Misafir_48233)
04 Ağustos 2019 Pazar 20:17
Bölgemizin Turistik olarak gelismesi ve kalkinmasi bizi cok sevindiriyor. Bingölümüzünde bu kervana tez elden katilmasi dileklerimle Colige ve Coligimizin Zaza yüreklerine,yürek dolusu sevgi ve saygilar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_48283)
05 Ağustos 2019 Pazartesi 13:08
@Misafir Kullanıcı su geriden set yapılıp kontrollü bırakılabilir (baraj misali)
Misafir Kullanıcı (@Misafir_48270)
05 Ağustos 2019 Pazartesi 10:20
@Misafir Kullanıcı Bingöl de su nerde her yer kokuyor
05.07.2026
22:39
Çotla Yaylası`nda Festival Coşkusu
Çotla Yaylası'nda Festival Coşkusu
Bingöl'ün Genç ilçesindeki Çotla Yaylası, yıllar sonra düzenlenen Çotla Festivali ile binlerce kişiyi bir araya getirdi. Gün boyu süren etkinliklerde halaylar çekildi, yöresel kültür yaşatıldı, birlik, beraberlik ve huzur mesajları öne çıktı.
05.07.2026
22:38
DEM Parti`den Cafran`a `dayanışma` ziyareti!
DEM Parti'den Cafran'a 'dayanışma' ziyareti!
Köylülerin görüş, talep ve önerilerini dinleyen Milletvekili Hülakü ve beraberindeki heyet, ormanların ekonomik çıkarlar uğruna tahrip edilmesine karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.
05.07.2026
22:32
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: `Tij` Yayında
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: 'Tij' Yayında
Bingöl'ün Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve ortaokul öğrencilerinden oluşan Grup Estare, yeni klip çalışması 'Tij' (Güneş) ile dinleyicilerin karşısına çıktı. Daha önce yayımladıkları 'Estari Tari' adlı eserle dikkat çeken grup, ikinci projelerinde de Zazaca'nın yaşatılmasına katkı sunmayı hedefliyor.
05.07.2026
22:30
Karlıova`da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Karlıova'da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde su tankerinin devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan Ömer Faruk Özçelik, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kazada yaralanan diğer kişinin tedavisi sürüyor.
05.07.2026
22:29
Bingöl`de Tıra Çarpan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı
Bingöl'de Tıra Çarpan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde park halindeki bir tıra çarpan otomobil hurdaya dönerken, meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı.
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın