KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Temmuz 2026 Pazar
°C

Haftasonlarının tercihi Hazar ve Munzur

Son günlerde aşırı sıcaklardan bunalan Bingöllü vatandaşlar, Doğu'nun gizli denizi olarak bilinen Elazığ'ın Sivrice ilçesinde bulunan Hazar Gölü'ne akın ediyor. Ayrıca Munzur'a gidenlerin sayısı da oldukça fazla.

Haftasonlarının tercihi Hazar ve Munzur
04 AĞUSTOS 2019 PAZAR 18:31
12
7776
9
AA aa

Türkiye'de derinliği ile ilk sırada yer alan, 22 kilometre uzunluğa ve 6 kilometre genişliğe sahip Hazar Gölü'nün kıyıları sıcaktan bunalan vatandaşların akınına uğradı. Özellikle Elazığ dışında Diyarbakır, Malatya, Bingöl, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin başta olmak üzere denizsiz kentlerde yaşayanlar Hazar Gölü'nü tercih ediyor. İki ada ve saklı kenti bulunan Hazar Gölü çevresi, apart otel, kamp çadır alanlarıyla da tatilciler tarafından tercih ediliyor. Akdeniz ve Ege sahillerini aratmayan Hazar Gölü'nde tatilciler, şezlong, şemsiye, deniz bisikleti, tekne turu gibi imkânlardan da faydalanabiliyor.

Diyarbakır'dan ailesi ile giden Ercan Adıyaman; “Diyarbakır bu sene çok sıcak. 3-4 gündür son dönemlerin en sıcak günleri yaşanıyor. Biz de buraya geldik. Serin göl güzel. Temiz ve güzel tesis. Ailece eğleniyoruz, geziyoruz, dinleniyoruz ve yüzüyoruz” dedi.

Malatya'dan geldiklerini dile getiren Sefa Fırat ise “Aşırı sıcaklardan kaçtık. En yakın deniz neresi Sivrice'de var diye geldik. Güzel beğendik. Yine haftaya geleceğiz. Ailecek geldik. Serinliyoruz. Malatya'da 2 gündür aşırı sıcak vardı. Televizyonda da bakıyoruz herkes denize gidiyoruz. Yolda çocukla çekilmediği için Sivrice'ye geldik” diye konuştu.

Elazığ'da havanın bir haftadır çok sıcak olduğunu ifade eden vatandaşlar da, “Buraya iş arkadaşlarımızla beraber geldik. Güzel bir imkân. Suya giriyoruz ve serinliyoruz. Çevre illerde gelen arkadaşlarımız da var. Bingöl, Diyarbakır ve Malatya'dan gelenler var. Elazığ için güzel bir imkân. Biz buraya doğunun denizi diyoruz. İzmir'deki, İstanbul'daki neyse bizim için burası öyle. Günübirlik gelinebilen yer” şeklinde konuştu.

MUNZUR'A YOĞUN İLGİ

Bingöl'de hafta sonu gezmelerinin en uğrak yerlerinden biri de Tunceli. Munzur Nehri'nin kaynağına giden vatandaşlar, hem serinliyor, hem de piknik yapıp doyasıya eğleniyor. Günü birlik gezilerin yanı sıra çadır kamp yapanların da olduğu görülüyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_48268)
05 Ağustos 2019 Pazartesi 10:14
Bendeim memleketim Tunceli her zaman munzur'a giriyorum çok iyi bu güpgüzel yeri kaçırmayın :-)
Misafir Kullanıcı (@Misafir_48251)
05 Ağustos 2019 Pazartesi 08:19
çapakçur yapılırsa millet dışarı gitmez aynı su bizde de var en azından bir kaç oturma yeri çeşme lavabo yapılsın pikniğe km lerce gidip yol kat edip gitmeyelim lütfen
Misafir Kullanıcı (@Misafir_48285)
05 Ağustos 2019 Pazartesi 13:13
@Misafir Kullanıcı ıslah edilse sorun olmaz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_48271)
05 Ağustos 2019 Pazartesi 10:20
@Misafir Kullanıcı Çapakçur lağım kokuyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_48247)
05 Ağustos 2019 Pazartesi 07:57
Bizim Murat nehrimiz binlerce yıldır akıp gidiyor. Belediyelerimiz uyusun. Biz de buradan kalkıp Hazara-Munzura gidelim.Murat nehri kenarında böyle bir tesis yapmak neden kimsenin aklına gelmez.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_48245)
05 Ağustos 2019 Pazartesi 07:54
aşağı çarşı yapılsaydı tercih çapakçıur olurdu
Misafir Kullanıcı (@Misafir_48233)
04 Ağustos 2019 Pazar 20:17
Bölgemizin Turistik olarak gelismesi ve kalkinmasi bizi cok sevindiriyor. Bingölümüzünde bu kervana tez elden katilmasi dileklerimle Colige ve Coligimizin Zaza yüreklerine,yürek dolusu sevgi ve saygilar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_48283)
05 Ağustos 2019 Pazartesi 13:08
@Misafir Kullanıcı su geriden set yapılıp kontrollü bırakılabilir (baraj misali)
Misafir Kullanıcı (@Misafir_48270)
05 Ağustos 2019 Pazartesi 10:20
@Misafir Kullanıcı Bingöl de su nerde her yer kokuyor
26.07.2026
17:18
TOKİ`den konut değil dert sahibi oldular!
TOKİ'den konut değil dert sahibi oldular!
Bingöl Esentepe Mahallesi Şeyh Ahmet Mevkii'nde inşa edilen 800 TOKİ konutunda anahtar teslim süreci yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. Yaklaşık 14 aydır hem kira hem taksit ödeyen hak sahipleri; teslim öncesi talep edilen KDV, Halkbank üzerinden sigorta yaptırma zorunluluğu iddiası, ek maliyetler ve dairelerdeki kalite sorunlarına tepki göstererek, 'Sosyal konutun sosyal yönü kalmadı' dedi.
26.07.2026
17:13
Kiğı`da Siyanürlü Madenciliğe Karşı Buluşma Çağrısı
Kiğı'da Siyanürlü Madenciliğe Karşı Buluşma Çağrısı
Çevre örgütleri ve doğa savunucuları, 6 Ağustos'ta Bingöl'ün Kiğı İlçesi'nde düzenlenecek yürüyüş ve basın açıklamasıyla siyanürlü madenciliğe karşı ses yükseltecek.
26.07.2026
17:01
Filenin Bingöllü Sultanları Türkiye Finallerinde!
Filenin Bingöllü Sultanları Türkiye Finallerinde!
Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) yarı finallerini namağlup lider tamamlayan Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kulübü Kız Voleybol Takımı, kızlar voleybolunda Türkiye Finalleri'ne yükselen ilk takım olarak spor tarihine geçti.
26.07.2026
16:50
İnternetten Alışverişte Yeni Dönem 1 Ağustos`ta Başlıyor
İnternetten Alışverişte Yeni Dönem 1 Ağustos'ta Başlıyor
E-ticarette tüketiciyi korumaya yönelik yeni düzenlemeler 1 Ağustos itibarıyla yürürlüğe girecek. Yapay zekâ ile hazırlanan reklamlardan influencer paylaşımlarına, indirim kampanyalarından ürün yorumlarına kadar birçok alanda yeni kurallar uygulanacak.
26.07.2026
01:29
12Bingölspor`un yeni başkanı Menaf Yiğit oldu
12Bingölspor'un yeni başkanı Menaf Yiğit oldu
12 Bingölspor'da beklenen karar Ankara'da yapılan istişare toplantısıyla netleşti. Kulübün yeni başkanı Menaf Yiğit olurken, Yiğit ilk açıklamasını Bingöl Online'a yaptı. 'Takım bizim değil, Bingöl'ündür' diyen Yiğit, tüm şehri kulübe sahip çıkmaya davet etti.
26.07.2026
01:28
DEM Partili Kaya`dan İl Özel İdaresi`nin Arsa Satışına Tepki!
DEM Partili Kaya'dan İl Özel İdaresi'nin Arsa Satışına Tepki!
DEM Parti Bingöl İl Genel Meclis Üyesi Aydın Kaya, İl Özel İdaresi'nin Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi'nde bulunan 3 bin 164 metrekarelik arsayı ihaleyle satışa çıkarmasına tepki gösterdi. Kaya, satış bedeli ve ihale sürecine ilişkin çeşitli iddiaları gündeme getirerek kamuoyuna açıklama yapılmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın