KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Haftasonu yağan kar hayatı felç etti

Haftasonu Bingöl genelinde yoğun bir şekilde yağan kar yağışı, hayatı felç ettiği gibi olumsuz durumların da yaşanmasına neden oldu.

Haftasonu yağan kar hayatı felç etti
19 ŞUBAT 2012 PAZAR 19:08
0
1977
0
AA aa

Bingöl ve çevresinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Bingöl Erzurum, Muş Diyarbakır karayolunda ulaşım sağlanamadı. Bingöl'e bağlı 266 köy ile 480 mezranın yolu ise kapandı.

Şehir giriş ve çıkışlarda trafik kontrol noktası kuran Trafik Ekipleri, zincirsiz araçların geçişine izin vermezken, ağır araçlar ikaz edildi. Bingöl Muş, Elazığ Erzurum ile Genç Diyarbakır karayolunda, görüş mesafesinin düşmesi sebebiyle çok sayıda araç yollarda mahsur kaldı.

Bingöl merkezde de ulaşım adeta felç olurken, şehir içinde karla mücadele çalışmaları yetersiz kaldı. Şehir içinde ulaşımın güçlükle sağlanması belediyeye tepkileri de arttırdı. Belediyenin karla mücadele tekniğini eleştiren vatandaşlar, belediyenin aralıksız çalışmasını istedi.

Yolların kapanması nedeniyle kamyon ve TIR sürücüleri geçen Cuma gününden beri Bingöl'de bekletildi.

Kızılay Bingöl Şube Başkanı Mehmet Savaş, Bingöl'de mahsur kalan kamyon ve Tır sürücülerin sıcak aş talebini karşıladıklarını söyleyerek, "Öğlen saatlerinden itibaren araçların Bingöl'de bekletildiğini öğrendik. Bu nedenle Bingöl'de mahsur kalan kamyon ve Tır sürücülerinin sıcak aş ihtiyacını karşıladık" dedi.

Etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle birçok köy ve mezra yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Köy yollarını açmak için yoğun çaba sarf eden ekipler yer yer 2 metreyi bulan kar nedeniyle oldukça zorlandı.

Sancak Beldesinden merkeze gelen öğretmen ve bazı öğrenciler Kartal köyü Karataş mevkiinde mahsur kaldı. Mahsur kalanların imdadına köylüler yetişti.

Servi beldesine cenaze defnetmeye giden onlarca araç dönüş yolunda saatlerce mahsur kaldı. Mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için ekipler yoğun bir çalışma gösterdiler.

Bingöl Devlet Hastanesi'nden alınan bir cenaze, Adaklı'nın Karaçubuk Köyü'nde defnedildi. Dönüşte Karakoçan üzeri Bingöl'e gelmek isteyen yaklaşık 50 kişi Çan Karakolu'nu geçtikten sonra Karakoçan'a 20 kilometre kala mahsur kaldılar. Yoğun tipi ve yağış nedeniyle zor anlar yaşayan vatandaşlar, ekiplerce kurtarıldı.

Bir diğer benzer sorun da Genç İlçesi Bayırlı Köyü'nde yaşandı. Geçtiğimiz Cuma günü geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitiren Abdurrahim Erce'nin defin işlemi için köye giden 300'yi aşkın kişi, yoğun kar ve tipi nedeniyle köyde mahsur kaldı. Köyde mahsur kalanları kurtarmak için İl Özel İdaresi ekipleri seferber oldular. Mahsur kalanlar güçlükle kurtarıldılar.

Ayrıca Bingöl ve genelinde sürekli elektrikler kesildiği gibi, Kültür Mahallesi'nde iki gün elektrikler verilmedi. Yoğun kar yağışı nedeniyle mahallede bulunan elektrik direkleri düştüler. AKSA Fırat EDAŞ ekipleri, mahalleye tekrar elektrik verebilmek için yoğun bir çalışma gösterdiler. İki gün boyunca elektrikleri olmayan mahalle sakinleri, çocuklarının soğuktan dolayı hasta olduğunu söylediler.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
31.08.2026
05:24
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Ev sahibi ve kiracı arasındaki sözleşmelerin dijital ortamda hazırlanmasına yönelik e-Devlet uygulamasında 72 bin 581 sözleşme onaylandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, uygulamanın kapsamını genişleterek tüm kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını zorunlu hale getirmek için çalışma yürütüyor.
31.08.2026
05:22
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi bölgesinde yaptırılan Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümünde düzenlenen törenle hizmete açıldı.
31.08.2026
05:18
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl`den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl'den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bingöl 5. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam âlemine yönelik 'vahdet' çağrısına destek vererek, 'Ümmetin vahdeti için gerekirse canımızı da taşın altına koymaya hazırız.' mesajı verdi.
31.08.2026
05:17
Bingöl`de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Bingöl'de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Meteoroloji uyarısının ardından Bingöl kent merkezinde etkili olan sağanak yağış ve şiddetli fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Genç Caddesi'nde bir apartmanın çatısı fırtınanın etkisiyle caddeye savrulurken, olay sırasında yoldan geçen kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.
31.08.2026
05:15
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
15 ülkeden 1.019 sporcunun katıldığı Malatya Uluslararası Güreş Turnuvası'nda Bingöl rüzgârı esti. Bingöllü sporcular organizasyonu 2 şampiyonluk, 4 ikincilik ve 2 üçüncülük olmak üzere toplam 8 dereceyle tamamladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın