KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2025 Çarşamba
°C

'Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır'

Başörtüsü ile okumak isteyen İlköğretim öğrencilerin velilerine verilen hapis cezası ve namaz kıldıkları için Sakarya Toyota fabrikasından atılan işçilerle ilgili açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Platformu, 28 Şubat uygulamalarının halen devam ettiğine dikkat çekti.

`Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır`
02 HAZİRAN 2012 CUMARTESİ 10:21
0
2857
0
AA aa

Bingöl Peygamber Sevdalıları Platformu, Bursa'da başörtülü kız öğrencilerin velilerine verilen hapis cezasını kınadı. Yazılı olarak yapılan açıklamada, kararın hem kendilerini, hem de Müslümanları derinden yaraladığı vurgulandı.

“Sakın zalimlere meyletmeyin”

Müslüman bir ülkede Allah'ın emri olan örtünün suç sayıldığını, namaz kıldığı için fişlenerek işten kovulma sebebi olduğu belirtilen açıklamada, "Bu ülkenin Müslümanları için 28 Şubat uygulamaları halen devam ediyor. Bu hukuksuzluklar için hiçbir yönetici kalkıp bir açıklamada bulunmuyor, hükümet ise adeta kör ve sağırları oynuyor. Bu çifte standardın son bulmasını ve mağdurların haklarının geri verilmesi ve hukuksuz kararların geri alınmasını istiyoruz. 10 yıldır ülkede iktidar muhafazakâr, özgürlükçü, adaletli, eşitlikçi ve demokrasinin standardının yükseldiğini dillendirenler dönüp ülkenin Müslüman halkının karşılaştığı bu zulümleri görmelerini istiyoruz. Ve onlara şu ilahi fermanı hatırlatıyoruz; 'sakın zalimlere meyletmeyin, yoksa ateş size de dokunur.' Hukukçular kendi yaptıkları yasa ve kanunlara aykırı hüküm ve kararlar verirlerse ve mevcut anayasaya aykırı davranırlarsa, vatandaştan yasalara uygun itaat etmelerini beklemeyi ne ile izah edeceksiniz acaba."

“Hükümet derhal harekete geçmeli”

Bu türden keyfilikler son bulması ve daha fazla mağduriyetlerin yaşanmaması için hükümetin bir an önce harekete geçmesi gerektiğine işaret edilen açıklamada, "Milli Eğitim Bakanı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, Adalet bakanlığı bu keyfilikler ve cezalarla ilgili olarak derhal bir teftiş heyeti oluşturmalıdır. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nu bu konuda harekete geçmeye çağırıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

"Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" Hadis-i Şerifi mucibince tüm inananları, STK'ları ve tüm kesimleri bu hukuksuzluklar karşısında seslerini yükseltmeye davet edilen açıklamada, Hz. Ali(RA)'nin "Mazlumun zalimden hesap soracağı gün, zalimin zülüm ettiği günden çetin olacaktır"  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.05.2025
09:16
Bingöl`de ticari taksi düzensizliği! Denetlemeye güç mü yetmiyor?
Bingöl'de ticari taksi düzensizliği! Denetlemeye güç mü yetmiyor?
Daha fazla yolcu taşımak için aşırı hızlı kullanılan ticari taksilerin yol açtığı kazalar bir yana, hurdaya dönmüş araçlar bir türlü yenilenmiyor, birden fazla farklı yolcu alınarak taksi-dolmuş hizmeti veriliyor! Onlarca şikâyete rağmen ne denetleyen var ne de duruma el atan!
13.05.2025
21:59
12Bingölspor`dan 3. Lig hazırlığı!
12Bingölspor'dan 3. Lig hazırlığı!
BAL 2024-2025 sezon şampiyonu olup 3. Lig'e yükselen 12 Bingölspor, yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Bu kapsamda İstanbul ve Ankara'da çeşitli toplantılar ve görüşme yapacak olan kulüp yönetimi, birlik çağrısında bulundular.
13.05.2025
19:24
Bingöl Doğum Hastanesi eski binası yıkılıyor
Bingöl Doğum Hastanesi eski binası yıkılıyor
Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi eski binasının yıkım işi, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 45. maddesi uyarınca 10,5 milyon lira muhammen bedel üzerinden açık teklif usulüyle ihale edilecek. İhale tarihi ve diğer detaylar şöyle;
13.05.2025
19:11
Vali Usta`dan yeni müdürlere mesajlı tavsiye!
Vali Usta'dan yeni müdürlere mesajlı tavsiye!
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ziyaretinde kurum ve yöneticilerinden beklentilerini aktaran Vali Usta, önceki dönem il müdürü Mustafa Loğoğlu'nun tutumlarına atıfta bulunarak uyarı mesajlarını net ifadelerle paylaştı!
13.05.2025
16:11
Bingöl`de üç ilçede FTR poliklinikleri açıldı
Bingöl'de üç ilçede FTR poliklinikleri açıldı
Yeni açılan poliklinikler; kas-iskelet sistemi hastalıkları, bel ve boyun fıtıkları, romatizmal rahatsızlıklar, felç sonrası hareket kayıpları, ortopedik ameliyatlar sonrası rehabilitasyon süreçleri ve spor yaralanmaları gibi çok sayıda fiziksel sorunun tanı ve tedavisinde önemli bir rol üstlenecek.
13.05.2025
15:50
Bingöl`de oto hırsızları yakalandı!
Bingöl'de oto hırsızları yakalandı!
Yakalanan 6 şüpheliden 2'si tutuklandı. Ayrıca ehliyetsiz araç kullanılması ile ilgili şüpheli şahıslara toplam 56 Bin TL idari para cezası uygulandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın