KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Halepçe katliamı kınandı

İHD Bingöl Şubesi ve KESK Bingöl Şubeleri Platformu, 16 Mart Halepçe katliamını yaptıkları anma programıyla kınadı.

Halepçe katliamı kınandı
18 MART 2012 PAZAR 21:20
0
1494
2
AA aa

16 Mart 1988 tarihinde Irak'ın Halepçe kentinde Saddam Hüseyin ve iktidardaki Baas rejimi tarafından kimyasal silahlarla 5 binden fazla Kürt vahşice katledilmesi İHD Bingöl Şubesi ve KESK Bingöl Şubeleri Platformu'nun katılımıyla düzenlenen basın açıklamasıyla kınandı.

Haftasonu Dörtyol Saat Kulesi önünde düzenlenen basın açıklamasını Eğitim-Sen Bingöl Şube Sekreteri İsmail Koç okudu.

“Baharın gelişini müjdeleyen Mart ayı, ne yazık ki yakın tarihimizde yaşanan insanlık dışı katliamların etkisiyle belleğimizde “acılar, katliamlar ayı” olarak yer etmiştir. Gazi, Beyazıt, Qamışlo ve Halepçe katliamları üzerlerinden yıllar geçse dahi hala hafızalardaki tazeliğini korumaktadır” diyen Koç, açıklamasında şunları kaydetti:

“16 Mart 1988 tarihinde gerçekleşen Halepçe katliamı başlı başına bir insanlık dramıdır. Kürtlerin, Asurîlerin ve Halepçe'de yaşayan diğer milletlerden halkların ulusal hak eşitliği mücadelesini hedef alan katliamda, Saddam Hüseyin rejimi tüm dünyanın gözleri önünde, 5000'den fazla çocuk, kadın ve erkeği kimyasal ve biyolojik silahlarla acımasızca katletmiştir. Newroz kutlamalarına hazırlık yapıldığı sırada gerçekleştirilen insanlık dışı katliamın tek sorumlusu elbette ki diktatör Saddam Hüseyin değildir. Bölgeye ilişkin hesapları olan emperyalist ülkeler ve İslam ülkelerinin yönetimleri de ümmetin yetim çocuklarına karşı yaşanan bu vahşeti seyrederek en az Saddam Hüseyin rejimi kadar büyük bir suç işlemişlerdir. Bilinmelidir ki ezilenlerin, emekçilerin bizlerin dünyasında insanlığın hedef alındığı katliamları ve ardındaki kirli ilişkileri unutmak değil hatırlamak, unutturmamak esastır. Emek ve demokrasi güçlerinin bir parçası olarak Mart katliamlarında hayatını kaybedenleri saygıyla anıyor ve zalimleri bir kez daha lanetliyoruz. Yeni katliamlara meydan vermemek için, barış, eşitlik, özgürlük, adaletin hâkim olduğu bir dünya yaratma mücadelemizi yükselteceğiz.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
hakan (@Misafir_8139)
19 Mart 2012 Pazartesi 20:07
isim cisim sen savaş ve sivil ölümleri aynı kefeyemi koyuyorsun bu kadarmı anlayışın pes
İSİİİM İSİİM (@Misafir_8138)
19 Mart 2012 Pazartesi 17:26
Çanakkale'de 250.000 insan öldü onları anmak niye aklınıza gelmiyor. Siz kürtleri sömürmekten başka bir şey yapmazsınız.
09.05.2024
00:55
Kamuda hedef 100 milyar liralık tasarruf!
Kamuda hedef 100 milyar liralık tasarruf!
Kamuda harcamaları en aza indirmek için uygulanacak tedbirlerle, harcamalar en aza indirilecek. Tedbirler kapsamında zorunlu olmadıkça bina ve araç kiralamaları yapılmayacak, tanıtım ve eğitim gibi etkinliklere ara verilecek… Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından yürütülen tedbirlerle birlikte 100 milyar lira tasarruf hedefleniyor.
09.05.2024
00:53
112 çalışanlarının sorunlarına çözüm çağrısı
112 çalışanlarının sorunlarına çözüm çağrısı
Sıkıntıları paylaşıp çözüm önerilerini aktaran Türk Büro-Sen Bingöl Şube Başkanı Salim Yatağan: 'Türk Büro-Sen olarak Bakanlık ile yaptığımız görüşmeler neticesinde yetkililerin yaptığı olumlu çalışmalara rağmen, artan iş yükü ve yeni eklenen görevlerle mevcut sorunlara yenilerinin eklendiği görülmüştür' dedi.
09.05.2024
00:52
Meslek lisesi öğrencilerinden Sağlık Haftası etkinliği
Meslek lisesi öğrencilerinden Sağlık Haftası etkinliği
Genç İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Sağlık Haftası münasebetiyle bir program düzenlendi.
08.05.2024
18:06
Üniversite öğrencilerinden Gazze`ye destek
Üniversite öğrencilerinden Gazze'ye destek
Bingöl Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki ve Filistinlilere destek amacıyla kampüste nöbet eylemi başlattı. Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak da öğrencilere destek verdi.
08.05.2024
18:05
Bingöl`de trafik standı açılıp halk bilgilendirildi
Bingöl'de trafik standı açılıp halk bilgilendirildi
Bingöl'de trafik etkinlikleri çerçevesinde jandarma ve polis ekipleri tarafından kurulan trafik stantlarında hem bilgilendirme yapıldı hem öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.
08.05.2024
13:11
İlik nakli bekleyen Çınar Eymen için öğrenciler etkinlik düzenledi
İlik nakli bekleyen Çınar Eymen için öğrenciler etkinlik düzenledi
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaşayan ve birkaç yıldır ilik nakli bekleyen Çınar Eymen Çakar için Solhan Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencileri etkinlik düzenledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın