KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Eylül 2026 Çarşamba

Halkoyunları jürileri federasyona geçti

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Halkoyunları Federasyonu arasında yapılan protokol ile tüm jüri üyeleri federasyon çatısı altında toplatıldı. Bingöl'den de 10 juri üyesi federasyona katıldı.

Halkoyunları jürileri federasyona geçti
02 ŞUBAT 2007 CUMA 09:33
0
1789
0
AA aa
Edinilen bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanlığı Halk Oyunları ve Halk Müziği Jüri Üyeleri Yönetmeliği 30 Aralık 2006 tarih ve 26892 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlükten kaldırıldı. Milli Eğitim Bakanlığı (Okul İçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı) ile Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanlığı arasında 06 Ocak 2007 tarihinde imzalanan işbirliği protokolü 12 Ocak 2007 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi. Bu çerçevede Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Halkoyunlar Federasyonu ve Gençlik Merkezi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenecek yarışmaların tamamında federasyon hakemleri görev yapacak. Organizasyonlar ise ilgili bakanlıklar tarafından yürütülecek.
Milli Eğitim Bakanlığı jüri üyelerini kadrosuna dahil eden Halkoyunları Federasyonu Başkanlığı, protokolün ardından Mersin Silifke'de bir seminer düzenledi.
Bingöl'den 10 hakem ile 1 gözlemcinin katıldığı 2 günlük eğitim ve gelişim seminerinde, değerlendirme kriterleri, yarışma yönetmeliği ve esasları hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Seminerde bir konuşma yapan Türkiye Halkoyunları Federasyonu Başkanı Bingöllü Sertaç Demirtaş,  protokol sonrası yaşanan gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi. Halkoyunları camiasının giderek büyüdüğünü ve geliştiğini belirten Demirtaş, hakem kadrosunun 912'ye yükseldiğini, bu sayının daha da yükseleceğini söyledi.
457 kişinin katıldığı Silifke semineri, uzmanların verdiği bilgilendirme dersleriyle tamamlandı.
2 gün süren seminerin ardından Bingöl'e dönen halkoyunları hakemleri, Şubat ayının 3'üncü haftasında yapılması planlanan Valilik Kupası Halkoyunları Yarışması için ön hazırlıkları başlattı.
Yarışma organizasyonu ile ilgili bir takım kararlarlar almak üzere yarın toplanacak olan Halkoyunları hakemlerinin, yıl içerisinde grup yarışmaları, festival ve çeşitli organizasyonlarda görev alacağı öğrenildi.
 


BİNGÖL KENT HABER

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.09.2026
17:45
Bingöl`e kırsal kalkınma için 275 milyon TL`lik dev destek
Bingöl'e kırsal kalkınma için 275 milyon TL'lik dev destek
Kırsal Kalkınma Yatırım Programı'nın 17. etap sonuçları açıklandı. Bingöl'de 20 proje hibe desteği almaya hak kazanırken, üreticilere sağlanacak toplam hibe tutarı 275 milyon 231 bin 674 TL oldu. Destek kapsamında 13 yeni tesis kurulacak, 7 projede ise kapasite artırımı ve modernizasyon yapılacak.
23.09.2026
15:54
Bingöl`de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Bingöl'de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Pansiyon yemekhanesinde kullanılan yük asansöründe meydana gelen kazada 15 yaşındaki bir öğrenci yaralandı. Öğrenci Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi. Bingöl Valiliği, kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla adli ve idari inceleme başlatıldığını açıkladı.
23.09.2026
15:24
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Türkiye'nin gündemindeki fon soruşturmasında 23 Eylül itibarıyla tutuklu sayısı 9'a yükseldi. 51 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve malvarlığı tedbirleri uygulanırken, bazı isimlerin tüm malvarlıklarına yönelik yeni tedbir kararları alındı. Öte yandan SPK'nın tasfiye kararı verdiği 131 fonda 455 bin 758 tekil yatırımcı bulunuyor. Peki bu yatırımcıların parası geri ödenecek mi, ne zaman ve nasıl alınacak?
23.09.2026
14:55
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
3 Ekim 2026'da yapılacak Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) seçimlerine ilişkin açıklama yapan DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, seçimlerde herhangi bir adayı desteklemediklerini ve hiçbir adayın tarafında olmadıklarını açıkladı. Ormangören, sandıktan çıkacak sonuca ve üyelerin iradesine saygı göstereceklerini belirtti.
23.09.2026
14:39
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Akaryakıt piyasasında gözler motorin fiyatına çevrildi. Gece yarısından itibaren geçerli olması beklenen yeni fiyat değişikliğiyle motorin fiyatlarında 5 TL'yi aşan indirim yapılması öngörülüyor.
22.09.2026
17:27
Tanrıkulu; `Kontrollü muhalefete rıza göstermedik`
Tanrıkulu; 'Kontrollü muhalefete rıza göstermedik'
Yeni Parti'nin teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Bingöl'e gelen Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İstanbul Milletvekili Doğan Demir, örgüt toplantısında partinin kuruluş sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, CHP'den ayrılık sürecine ilişkin kendilerine 'konforlu' bir alan önerildiğini ve iktidarı değiştirme iddiasından vazgeçmelerinin istendiğini savunarak, 'Biz buna rıza göstermedik. Bize dayatılana evet demedik' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın