KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2025 Pazar
°C

‘Hasret Kareleri’ Karlıova’da sergilendi

Karlıova'da, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Yıldırım Eğitim Vakfı tarafından ‘Mukaddes Emanetler'in yer aldığı ‘Hasret Kareleri Sergisi' açıldı.

‘Hasret Kareleri’ Karlıova’da sergilendi
01 MAYIS 2006 PAZARTESİ 18:33
0
1139
0
AA aa
Müştak EROĞLU / KARLIOVA

Yıldırım Eğitim Vakfı tarafından 18 Nisan'da Bingöl Hacılar Camii inşaatı üzerine kurulan Kutlu Doğum Çadırı'nda sergilenen Mukaddes Emanetler'in tabloları 28–29 Nisan 2006 tarihlerinde Karlıova ilçesi'nde sergilendi.

Karlıova merkez Fatih Caddesi üzerindeki İbrahim Öz'e ait boş bir dükkânda açılan Hasret Kareleri Sergisi' yaklaşık 3 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Halkın yoğun il gösterdiği sergide, Peygamber Efendimiz'in hayatının anlatıldığı ailem dergisi, gül suyu ve şekerlemeler ikram edildi. 2 gün boyunca büyük bir hareketliliğin yaşandığı Karlıova'da ilk defa böyle bir etkinlikle karşılaşan vatandaşlar; “Mukaddes Emanetler'in tablolarını bile görmek insanda büyük bir heyecan oluşturuyor. İlçemizde ilk defa böyle bir etkinlik düzenlendiği için bizlerde şaşkınlık içindeyiz. Her zaman televizyonlarda gördüğümüz ve ‘keşke burada da olsa' dediğimiz bu sergi ilçemizde de açıldığı için çok mutlu olduk. Umarız bu tür etkinlikler yıl boyu devam eder” diyerek memnuniyetlerini ve mutluluklarını dile getirdiler.

Ziyaret sırasında halkının duygulu anlar yaşadığı serginin Karlıova'dan sonra Adaklı ilçesinde de açılacağı bildirildi.

Erken unutuldular

Bugün, 176 kişinin hayatını kaybettiği 1 Mayıs 2003 Bingöl Depremi'nin 3. yıl dönümü. Ancak hayatını kaybedenler için hiçbir resmi tören hazırlanmadı. Dernekler ve Sivil Toplum Kuruluşları ise böyle bir günde sessiz kalmayı tercih ettiler!

Yorum Haber

Bingöl, 1 Mayıs 2003'de saat 03.27'de 6,4 şiddetindeki depremle sarsıldı. Büyük bir paniğin yaşandığı depremde 176 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi de yaralandı. Depremde 82 konut yıkılırken, bin 100 konut oturulamaz duruma geldi. Hasarlı, ancak oturulabilir konut sayısı ise Bin 399 olarak açıklandı. En acı tablo ise Çeltiksuyu YİBO'da yaşandı. 1996 yılında yapımına başlanıp 1998 yılında tamamlanan Çeltiksuyu YİBO, 1 Mayıs 2003 günü 84 öğrenciye mezar oldu.

Büyük acıların ve sıkıntıların yaşandığı depremin ardından 3 yıl geçti. Depremde hayatını kaybedenleri iki yıl çeşitli törenlerle anan Bingöl, üçüncü yılda onları unuttu. Yalova'da depremde hayatını kaybedenler anısına anıtlar dikildi. Bingöl'de ise onlar için sadece fidan dikildi. Depremin 3. yıl dönümünde onlar için hiçbir resmi tören hazırlığı yapılmadığı gibi dernek ve sivil toplum kuruluşları da bu anlamlı günde sessiz kalmayı tercih etti. Büyük acıyı erken unutan Bingöl, depremin 3. yıl dönümünde 176 kişiyi yalnız bırakıyor.

Bingöl Belediyesi, depremin 3. yılı münasebetiyle düzenleyeceği ‘Deprem gerçeği ve Bingöl' konulu konferansla 1 Mayıs 2003 depremini anacak.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2025
01:00
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
AK Parti tarafından nüfusu beş bin ve üzerinde olan yerleşim yerinde belediye kurabilmesi, nüfusu iki binin altına düşen belediyelerin ise köye dönüştürülmesini sağlayan kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunuldu.
17.05.2025
00:44
Ameliyattan çıkan narkozlu gencin ilk sorusu gülümsetti
Ameliyattan çıkan narkozlu gencin ilk sorusu gülümsetti
Bingöl'de ameliyattan çıkan genç, BAL Ligi finaline çıkan Genç Muratspor'un şampiyon olup olmadığını sordu, ortaya çıkan renkli görüntüler yakınları tarafından anbean kayda alındı.
17.05.2025
00:13
Bingöl, en çok çay tüken iller listesinde
Bingöl, en çok çay tüken iller listesinde
Türkiye'de çay denince akla ilk Karadeniz gelse de güncellenen çay tüketim haritası ezberleri bozdu. Yapılan yeni araştırmaya göre, ülkede en çok çay tüketen iller belirlendi. İşte çayı seven iller ve Bingöl'ün o listedeki yeri ile tüketilen çay miktarı…
17.05.2025
00:12
AK Gençlik Turnuvasında Şampiyon Belli Oldu
AK Gençlik Turnuvasında Şampiyon Belli Oldu
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Liseler Arası Geleneksel Halı Saha Turnuvası'nda kupanın sahibi Mehmet Akif Ersoy Anadolu lisesi oldu. Kupayı TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar takdim etti.
17.05.2025
00:07
Bingöl`de 6 mera ihaleyle kiraya verilecek
Bingöl'de 6 mera ihaleyle kiraya verilecek
Bingöl Valiliği İl Mera Komisyonu tarafından 2025 Yılı Otlatma Sezonu için ihtiyaç fazlası olarak belirlenen 6 (Altı) adet mera, göçerlere mevsimlik hayvan otlatmaları amacıyla kiraya verilecek. İhale 26 Mayıs'ta…
16.05.2025
17:20
Bingöl`de Gençlik Spor`a 5 geçici işçi alınacak
Bingöl'de Gençlik Spor'a 5 geçici işçi alınacak
TYP kapsamında Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde istihdam edilmek üzere 5 geçici işçi alınacak. Başvurular 20 Mayıs'ta başlıyor. Katılım şartları ve kura detayları ise şöyle;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın