Müştak EROĞLU / KARLIOVA
Yıldırım Eğitim Vakfı tarafından 18 Nisan'da Bingöl Hacılar Camii inşaatı üzerine kurulan Kutlu Doğum Çadırı'nda sergilenen Mukaddes Emanetler'in tabloları 28–29 Nisan 2006 tarihlerinde Karlıova ilçesi'nde sergilendi.
Karlıova merkez Fatih Caddesi üzerindeki İbrahim Öz'e ait boş bir dükkânda açılan Hasret Kareleri Sergisi' yaklaşık 3 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Halkın yoğun il gösterdiği sergide, Peygamber Efendimiz'in hayatının anlatıldığı ailem dergisi, gül suyu ve şekerlemeler ikram edildi. 2 gün boyunca büyük bir hareketliliğin yaşandığı Karlıova'da ilk defa böyle bir etkinlikle karşılaşan vatandaşlar; “Mukaddes Emanetler'in tablolarını bile görmek insanda büyük bir heyecan oluşturuyor. İlçemizde ilk defa böyle bir etkinlik düzenlendiği için bizlerde şaşkınlık içindeyiz. Her zaman televizyonlarda gördüğümüz ve ‘keşke burada da olsa' dediğimiz bu sergi ilçemizde de açıldığı için çok mutlu olduk. Umarız bu tür etkinlikler yıl boyu devam eder” diyerek memnuniyetlerini ve mutluluklarını dile getirdiler.
Ziyaret sırasında halkının duygulu anlar yaşadığı serginin Karlıova'dan sonra Adaklı ilçesinde de açılacağı bildirildi.
Erken unutuldular
Bugün, 176 kişinin hayatını kaybettiği 1 Mayıs 2003 Bingöl Depremi'nin 3. yıl dönümü. Ancak hayatını kaybedenler için hiçbir resmi tören hazırlanmadı. Dernekler ve Sivil Toplum Kuruluşları ise böyle bir günde sessiz kalmayı tercih ettiler!
Yorum Haber
Bingöl, 1 Mayıs 2003'de saat 03.27'de 6,4 şiddetindeki depremle sarsıldı. Büyük bir paniğin yaşandığı depremde 176 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi de yaralandı. Depremde 82 konut yıkılırken, bin 100 konut oturulamaz duruma geldi. Hasarlı, ancak oturulabilir konut sayısı ise Bin 399 olarak açıklandı. En acı tablo ise Çeltiksuyu YİBO'da yaşandı. 1996 yılında yapımına başlanıp 1998 yılında tamamlanan Çeltiksuyu YİBO, 1 Mayıs 2003 günü 84 öğrenciye mezar oldu.
Büyük acıların ve sıkıntıların yaşandığı depremin ardından 3 yıl geçti. Depremde hayatını kaybedenleri iki yıl çeşitli törenlerle anan Bingöl, üçüncü yılda onları unuttu. Yalova'da depremde hayatını kaybedenler anısına anıtlar dikildi. Bingöl'de ise onlar için sadece fidan dikildi. Depremin 3. yıl dönümünde onlar için hiçbir resmi tören hazırlığı yapılmadığı gibi dernek ve sivil toplum kuruluşları da bu anlamlı günde sessiz kalmayı tercih etti. Büyük acıyı erken unutan Bingöl, depremin 3. yıl dönümünde 176 kişiyi yalnız bırakıyor.
Bingöl Belediyesi, depremin 3. yılı münasebetiyle düzenleyeceği ‘Deprem gerçeği ve Bingöl' konulu konferansla 1 Mayıs 2003 depremini anacak.