KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ağustos 2025 Perşembe
°C

'Hasta memnuniyeti hedefimizdir'

Göreve başladığı günden bu yana yaptığı çalışmalarla vatandaşların takdirini kazanan Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Rıdvan Açıkalın, hedeflerinin yüzde 100 hasta memnuniyet olduğunu ve bu doğrultuda çalıştıklarını söyledi.

`Hasta memnuniyeti hedefimizdir`
18 ŞUBAT 2011 CUMA 22:44
0
2295
0
AA aa

 

Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Rıdvan Açıkalın, göreve geldiği günden bu yana hastanede yaptıkları çalışmaları bir basın toplantısıyla açıkladı.
 
Görev süresi içerisinde hastanede yaptıkları çalışmaları anlatan Açıkalın, en büyük sıkıntılarının fiziki mekan olduğunu belirterek, hasta yoğunluğunu azaltmak için 2009 yılında 30 olan poliklinik sayısını 41'e çıkardıkları, önümüzdeki günlerde 3 poliklinik daha açacaklarını ifade etti. Günde ortalama 2 bin 500 hastaya bakıldığını ifade eden Açıkalın, yeni polikliniklerin açılmasıyla yoğunluğun daha da azalacağını söyledi.
 
Hastanede tomografi, dijital röntgen cihazının kurulduğunu belirten Açıkalın, acil servis girişi ile yoğun bakım ünitesini de yenilediklerini kaydetti.
 
Hastanede 747 personelin çalıştığını ve bunun çok ciddi bir rakam olduğunu belirten Açıkalın, “Bu kadar personelin çalıştığı yerde bir takım şikayetler olabilir. Biz son dönemlerde yaptığımız çalışmalarla şikayetleri en aza indirdiğimize inanıyoruz. Hedefimiz yüzde 100 memnuniyet” diye konuştu.
 
‘Kan alma birimi modern hale getirildi'
Daha önce kan alma biriminin hastanenin bodrum katında sıkışmış bir vaziyette olduğunu belirten Açıkalın, kan alma birimini polikliniklerin olduğu kata taşıdıklarını ve böylece vatandaşlara daha sağlıklı hizmetin verilmeye başlandığını kaydetti.
 
‘Diyabet hastalarının kronik testleri yapılabilecek'
Hastanede diyabet hastaları içinde kolaylıkların getirildiğini belirten Açıkalın, “Hemoglobin A1c (HbA1c) olarak bilinen diyabet hastalarının kan glukoz düzeyinin takibi için gerekli olan testlerde artık hastanemizde yapılıyor” dedi.
 
Ayrıca Akdeniz Anemisi (Talasemi), testlerinin de yapılmaya başlandığını belirten Açıkalın, şunları söyledi: “Bu testlerin evlilik öncesi yapılması zorunludur. Genetik bir çeşit kan hastalığı olan Akdeniz anemisi testlerinin yapılmasıyla, bu hastalık tespit edilebilir.”
 
‘Odalar tek ve çift kişilik olacak'
Temeli atılan 200 yataklı yeni devlet hastanesi hakkında da bilgi veren Açıkalın, yeni devlet hastanesinin 47 bin 68 metrekarelik alan üzerinde bodrum ile birlikte 6 kat olarak planlandığını ifade etti.
 
Sözleşmeye göre hastanenin 1080 günde bitirilmesi gerektiğini belirten Açıkalın, 200 yatak kapasiteli hastanenin odalarının tek çift kişilik olacağını söyledi.
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2025
21:09
Avrupa Bankasın`dan Euro, Dolar ve Sterlin tahmini
Avrupa Bankasın'dan Euro, Dolar ve Sterlin tahmini
Danimarka'da bankacılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından Danske Bank, Türk lirası karşısında başta dolar, Euro ve sterlin olmak üzere bazı döviz kurları için 1,3,6 ve 12 aylık öngörülerini paylaştı. Avrupa Bankası'nın kehanetine göre dolar bir yıl sonra 48 lirayı geçecek, euro ise 59 lira olacak.
20.08.2025
20:48
8. Toplu Sözleşmede son kararı Hakem Kurulu verecek
8. Toplu Sözleşmede son kararı Hakem Kurulu verecek
Milyonlarca memur ve memur emeklisi için gözler Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na çevrilirken kurulun kimlerden oluşacağı, sürecin nasıl işleyeceği ve zammın ne zaman belli olacağı merak ediliyor.
20.08.2025
14:57
Kalehan Enerji`den 12Bingölspor`a sponsorluk desteği
Kalehan Enerji'den 12Bingölspor'a sponsorluk desteği
Kalehan Enerji, 9 yıl aradan sonra amatör ligden 3. lige yükselen 12 Bingölspor'a 2025-26 sezonunda forma kol sponsoru oldu. 12 Bingölspor Kulübü Başkanı Mehmet Engin Özturan, Erzurum'da devam eden hazırlık kampını ziyaret eden Kalehan Enerji yetkililerine forma hediye edip destekleri için teşekkür etti.
20.08.2025
14:56
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl Valiliği; 'İlimizin huzuru, vatandaşlarımızın can ile mal güvenliğinin sağlanması ve zehir tacirlerine karşı amansız mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir' açıklamasında bulundu.
20.08.2025
03:42
Resmî Gazete`de yayımlandı! Bingöl`ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
Resmî Gazete'de yayımlandı! Bingöl'ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
'Bingöl Üniversitesi Bingöl Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği' Resmî Gazete yayımlandı. 'Merkezin Görevleri' kısmında, Bingöl'ün tarihi, kültürü, ekonomisi konularında geniş çalışma olanakları yer alıyor.
20.08.2025
03:41
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Sağlık Bakanlığı, tuvalet ve asansör gibi ortak alanların temizliğini hızlandırmak için QR kodlu 'anında bildirim' uygulamasını tüm hastanelerde yaygınlaştırıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın