KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Haziran 2025 Cuma
°C

Hastaları için kürtçe öğrendi

Kars'ın Kağızman ilçesinde 2.5 yıldır tek dahiliye uzmanı olarak görev yapan Dr. Mesut Şahin'in, Türkçe bilmeyen hastalarıyla bağlantı kurabilmek için 7 aydır Kürtçe öğrendiği belirtildi.

Hastaları için kürtçe öğrendi
09 NİSAN 2007 PAZARTESİ 19:47
0
1905
0
AA aa
Ankara Numune Hastanesi'nde asistanlığını tamamladıktan sonra 2.5 yıl önce Kars'ın Kağızman ilçesine atanan ve geçtiğimiz günlerde de Sarıkamış'a tayini çıkan Dahiliye Uzmanı Dr. Mesut Şahin'in, hastalarını anlayabilmek için Kürtçe öğrenmeye başladığı ve özellikle de bu yönüyle çok sevildiği ortaya çıktı.

Tayininin durdurulması için ilçe genelinde 4 bini aşkın imza toplanan Dr. Mesut Şahin, Kürtçe'yi 7 ay önce öğrenmeye başladığını ve her gün en az bir kelime öğrendiğini ifade etti. Hastanede çalışan bazı personelden Kürtçe öğrendiğini ve bunun da hastaları anlamak için büyük fayda sağladığını ifade eden Şahin, "Kürtçe'yi öğrenerek, onlardan biri olmaya çalıştım. Mutlaka ana dilde şikayetleri anlatmak çok farklıdır. İnsanlar kendi rahatsızlıklarını çok daha iyi ifade edebilmekteler. Türkçe bilenin şikayetlerini Türkçe olarak anlattırıyorum, Kürtçe bilenin şikayetlerini de Kürtçe olarak anlattırıyorum. Çünkü onların duygularını tam olarak ifade etmelerini istiyorum. Ben bir hekim olarak elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum" dedi.

10 yıllık meslek hayatı boyunca sicilinde olumsuz bir kayıt olmadığına fakat Kağızman'da görev yaptığı sırada ise hakkında birçok tutanak tutulduğuna da işaret eden Şahin, "10 yıllık meslek hayatımda burada yaşadığım kadar tutanak tutulmadı bana. Hatta bazı duyumlar alıyorum ki istihbarat bile benim hakkımda negatif şeyler bildirmiş. Benim akrabalarım da istihbaratın içindedir. Benim geçmişimde eğer bir negatif şey bulunursa ben bunları kabul ederim. Sicilimde zerre kadar hata bulunursa, hakkımdaki suçlamaların hepsini kabul edeceğim. Ben bölge halkının beni sevmesi için fazla bir şey yapmadım, sadece hizmet ettim" diye konuştu.

Şahin, Kürtçe öğrenme konusunda başta zorlandığını ancak her gün bir kelime öğrenerek zamanla ilerlediğini belirterek, "Ben hatta buna biraz espri katıyorum ve "Tıbbi Kürtçe" diyorum. Yani işte "Yat, kalk, neren ağrıyor" gibi ifadelerin Kürtçe karşılıklarını öğreniyorum. Burada bulunduğum süre içinde bunu öğreneceğim. Halkımız çok fedakar. Doğu halkı hizmete susamış. Ben bir hekimim ama bölgede bazı diğer bilimlerle ilgili aksaklıkları da dile getireceğim. İnşallah bunlar gündeme gelecek" diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.06.2025
23:50
TOKİ Bingöl`de konut ve işyeri satacak
TOKİ Bingöl'de konut ve işyeri satacak
TOKİ Başkanlığı, Bingöl merkez Kültür TOKİ'deki 165 konut ve 150 işyerinin satışını duyurdu. Vadeli, açık arttırma ile satılacak konut ve işyerlerinde yüzde 25 peşinat istenecek. Vade oranı ise 60 ay olacak. Taksit tutarlarını görenler ise şokta!
19.06.2025
18:40
Bingöl`de aranan 103 şüpheli yakalandı
Bingöl'de aranan 103 şüpheli yakalandı
Bingöl'de güvenlik güçleri tarafından son 2 hafta içerisinde yapılan çalışmalarda, aranan 103 şüpheli yakalandı.
19.06.2025
18:14
Bingöl`de en çok ölüm bu sebepten!
Bingöl'de en çok ölüm bu sebepten!
Türkiye İstatistik Kurumu, 2024 yılına ilişkin ölüm ve ölüm nedeni istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de 2024 yılında yaşanan ölüm sayısı bir önceki yıla göre artarken, en çok ölümün yaşandığı hastalıklar ise şöyle sıralandı;
19.06.2025
17:35
Bingöl`ü onlar temsil edecek!
Bingöl'ü onlar temsil edecek!
Bingöl'de kurumlararası masatenisinde kupanın sahipleri belli oldu. Yoğun katılım sağlanan yarışmada dereceye giren takımlar, Antalya'da yapılacak Türkiye şampiyonasında Bingöl'ü temsil edecekler. İl Temsilcisi Atalay, emeği geçen ve katılımcılara teşekkür etti.
19.06.2025
17:02
Bingöl`de trafik kazası: 2 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 2 yaralı
Bingöl'de iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
19.06.2025
16:47
Bingöl`de bu bölgelerde avlananlara ceza yağacak!
Bingöl'de bu bölgelerde avlananlara ceza yağacak!
Keneyle biyolojik mücadele kapsamında doğaya salınan keklik ve sülünlerin korunması için salım yapılan alanlar 3 yıl süreyle ava kapatılacak. Bingöl'de bu yıl salım yapılacak alan belli oldu. Yasa dışı avcılık durumunda ağır para cezaları uygulanacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın