Ayrıca merkezde 7 kişilik odalar mevcut ve hijyenik bir ortam değil ama bir diyaliz merkezinde diyaliz hastaları haricindeki hastalara laboratuar hizmeti vermek istemesi halinde müstakil girişli laboratuar oluşturması ve diyaliz hastaları ile doğrudan teması engellemek zorunludur.
Hijyenik ortamlarda ve tek kişilik odalarda tedavi olmaları gereken Diyaliz hastaları, Bişngöl Devlet Hastanesi'nde bulunan Diyaliz Merkezi'nde 6-7 kişilik ve hijyenik olarak uygun olmayan bir ortamda tedavi oluyor.
Konu hakkında görüştüğümüz Bingöl Devlet Hastanesi Baş Hekimi Cahit Şahin, hastanenin fiziksel olarak yetersiz olduğunu belirterek; “Daha düzenli bir yapı olursa çok güzel olur. Bizim amacımız fiziksel şartları düzeltmek hastanemizi daha ileriye götürmektir” dedi.
Diyaliz merkezi sadece diyaliz hastalarına yönelik olmak ve bu Yönetmeliğin EK-13'ündeki tetkikleri yapmak üzere ilgili mevzuat uyarınca ruhsatlandırılmış bir laboratuar kurması veya bu nitelikleri haiz bir laboratuar ile anlaşması zorunludur. Diyaliz merkezinin kendi bünyesinde kuracağı laboratuar ile diyaliz hastaları haricindeki hastalara laboratuar hizmeti vermek istemesi halinde müstakil girişli laboratuar oluşturmak ve diyaliz hastaları ile doğrudan teması engellemek zorundadır.
Sürekli sağlıktaki eksikleriyle gündemden düşmeyen Bingöl'de bir sağlık kuruluşunda böylesi ciddi bir eksikliğin olması vatandaşlar tarafından da yadırgandı. Artık bu tür sorunlara alıştıklarını belirten Bingöl halkı, “Biz artık bunlara alıştık. Her yönüyle çökmüş bir sağlık kurumumuz var. Hastalarımız Devlet Hastanesi'nden tahlil yapmaları için Doğum Hastanesi'ne gönderiliyor. Bunu Türkiye'nin hiçbir yerinde göremezsiniz. Bizi Ankara'da temsil edenler iyi birer temsilci olsaydı zaten bu durumlar ortaya çıkmazdı” dediler.
Bingöl Olay Gazetesi