KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mayıs 2024 Pazar
°C

Havaalanı ve duble yollar ekonomiyi güçlendirir

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) Medya Başkanı Bayram Keskin, havaalanı ve duble yolların reel ekonomiyi güçlendireceğini ifade etti.

Havaalanı ve duble yollar ekonomiyi güçlendirir
13 MART 2012 SALI 20:28
0
1659
0
AA aa

AK PARTİ Medya Başkanı Keskin, yaptığı yazılı açıklama havaalanın bitirilmemesi konusunda tepki gösteren muhalefete ve eleştirilere cevap verdi.

“Havaalanı inşaatının gecikmesini fırsat bilip, meydanlarda hani 2011 de bitirilecekti demenin mantığını anlıyoruz ancak, inşaatın yapılmaması veya geciktirilmesi için yapılan engellerin neden kamuoyu ile paylaşılmadığını da anlamaya çalışıyoruz” diyerek, cevap veren Keskin, şunları kaydetti:

“Şantiyesinin yakılmasını gerekçe göstererek Kamu İhale Mevzuatına göre ihale makamından süre uzatımını alan yüklenici firma yaz ortalarında havalananın altyapısını bitirmeyi planlamaktadır. Daha önce pist yüzey malzemesi için de zamandan kaybeden müteahhittin aslında normal sözleşme süresi Kasım/2011 idi. Yerelde bazı olumsuz şartların oluşturulması ve birileri tarafından inşaatın engellenmesi tamamen keyfi bir uygulamaydı. Bingöl-Diyarbakır ve Bingöl-Erzurum gibi çift yol çalışmalarında da aynı sıkıntılarla karşılaşıldı. Gerek şantiyelerin yakılması, gerek araç parklarının ateşe verilmesi ve kamulaştırmadan da kaynaklanan bazı engellerin Bingöl'e hizmetin gelmesinde en büyük engel olarak karşımıza çıkmaktadır. Bingöl-Genç yolunda hala kamulaştırmanın bir sorun olarak karşımıza çıkması ve havaalanı köprüsünün de kamulaştırmadan dolayı gecikmesi bu sorunlar yumağını beraberinde getirmektedir. Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edilen köprü inşaatının kamulaştırmadan dolayı beklemesi ve herkesin üzerinde düşen özveri ve fedakârlığı gösterememesi bu gibi basit sebeplerden dolayı zaman kaybına sebep olmaktadır.”

"HAVAALANI İNŞAATI HIZLANDIRLMALIDIR"

Havaalanı inşaatının hızlandırılması gerektiğini söyleyen Keskin, “Havaalanı inşaatı yapımını üstlenen müteahhit firmaların ihale makamı tarafından sözleşmeleri gereği kendilerine verilen azami süreyi beklemeden Bingöllün önündeki bu büyük engeli kaldırmaları için çalışma şartlarını ve vardiyalarını artırarak havaalanının biran önce faaliyetine geçmesine katkı sunmalıdırlar. Van depreminde afetzedelere konut yapılması için açılan tüm ihalelerde kendilerine verilen yasal süre Sayın başbakanımız tarafından 270 gün ile sınırlı tutulması ve müteahhit firmaların gerek teknik donanımları, gerek öz kaynaklarını kullanarak inşaatların temmuz sonunda iskana açılması için söz vermeleri aslında havaalanı inşaatı ile çift yol çalışmalarında da bir model olarak uygulamaya geçirilebilir” diye konuştu.

"ULAŞIM REEL EKONOMİ İÇİN EN ÖNEMLİ FAKTÖRDÜR"

Ulaşımın reel ekonomi için en önemli bir faktör olduğunu ifade eden Keskin, “Gerek hava ulaşımı gerek kara ulaşım ağında olsun yapılmakta olan çalışmaların engellenmesi, şantiye ve araç gereçlerin yakılması, kamulaştırmadan kaynaklanan sorunların karşılıklı uzlaşma gibi bütün evrelerde yerel dinamiklerin devreye girmesi ve müdahale etmesi gerekmektedir. Bu gün Ticaret ve Sanayi odası ve diğer sivil toplum kuruluşların ortak bir temada buluşmaları ve ittifak etmelerini özellikle bekliyoruz. Müteahhit firmaların işlerini hızlandırmaları ve Van ilinde örnek olan maksimum sürenin burada da uygulanması için gerekli fedakarlığın hayata geçirilmesini özellikle bekliyoruz. Devlet önce planlama yapar. Sonra bütçeleme yapar. Daha sonra ödenek tahsis eder. Bingöl havaalanı ve çift yol çalışmalarında kesinlikle devletten kaynaklana hiçbir sorun bulunmamakta ve sorun tamamen Bingöl kaynaklıdır. Sorunun çözümü müteahit firmaların katlanacakları çeşitli özveriler ile Sivil toplum örgütlerinin daha çok duyarlılık göstererek çalışmaları engellemeye çalışanlara engel olmalıdırlar” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.05.2024
14:17
'Bingöl ovası acilen kurtarılmalıdır'
Bingöl'ün birçok konudaki sorun ve çözüm bekleyen problemlerini gündeme getirmesiyle tanınan eğitimci Doğan Karasu, Bingöl Ovası'nın son durumunu paylaştı ve hem siyasilere hem de bürokrasiye 'Bingöl Ovasının acilen kurtarılması gerekiyor' çağrısında bulundu.
04.05.2024
14:16
'İslam Dünyası İmtihanı Maalesef Kaybetti'
Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Mustafa Karataş, 'Gazze imtihan olmuyor. İslam dünyası imtihan oluyor. İslam dünyası imtihanı maalesef kaybetti. Özellikle devletler, hükümetler bu imtihanı kaybetti' dedi.
04.05.2024
14:15
'Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz'
Bingöl Üniversitesi'nce düzenlenen 'Tarihe Yolculuk' panelinde konuşan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma; 'Nüfusunun üçte birinin Müslüman olduğu dünyada her gün Müslümanlar ölüyor! Bugün bu hale gelmemizin sebebi okumuyoruz, araştırmıyoruz, arşivleri incelemiyoruz. Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz. Biz tarihi doğru okumazsak, tarihi iyi öğrenmezsek bunlara yaşamaya mahkûm kalacağız.'
04.05.2024
14:13
Vali Usta:
Vali Usta: 'Huzura bozanlara göz açtırmayacağız'
2024 Mart-Nisan dönemi asayiş raporunu açıklayan ve işlenen suçlar ile uygulanan yaptırımların detaylarını aktaran Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ümüz, asayiş bakımından ülkemizin en güvenli şehirleri arasında yer almaktadır. Bu, siz değerli hemşehrilerimizin bizlere verdiği destek ve güvenlerinin sonucudur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimiz genelinde alacağımız tedbirlerle suç işleyenlere, halkımızın huzurunu ve sükûnunu bozanlara göz açtırmayacağız inşallah' dedi.
04.05.2024
14:11
Bingöl`ün `Kayıp şehir` Pargasur şelalesi
Bingöl'ün 'Kayıp şehir' Pargasur şelalesi
Bingöl'ün Yayladere ilçesindeki tarihi kalıntı ve mağaralar ile 'kayıp şehir' olarak adlandırılan Pargasur şelalesi dron ile görüntülendi.
03.05.2024
18:21
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde Bingöl'de öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın