KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Ocak 2026 Salı
°C

Havaalanı ve duble yollar ekonomiyi güçlendirir

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) Medya Başkanı Bayram Keskin, havaalanı ve duble yolların reel ekonomiyi güçlendireceğini ifade etti.

Havaalanı ve duble yollar ekonomiyi güçlendirir
13 MART 2012 SALI 20:28
0
1931
0
AA aa

AK PARTİ Medya Başkanı Keskin, yaptığı yazılı açıklama havaalanın bitirilmemesi konusunda tepki gösteren muhalefete ve eleştirilere cevap verdi.

“Havaalanı inşaatının gecikmesini fırsat bilip, meydanlarda hani 2011 de bitirilecekti demenin mantığını anlıyoruz ancak, inşaatın yapılmaması veya geciktirilmesi için yapılan engellerin neden kamuoyu ile paylaşılmadığını da anlamaya çalışıyoruz” diyerek, cevap veren Keskin, şunları kaydetti:

“Şantiyesinin yakılmasını gerekçe göstererek Kamu İhale Mevzuatına göre ihale makamından süre uzatımını alan yüklenici firma yaz ortalarında havalananın altyapısını bitirmeyi planlamaktadır. Daha önce pist yüzey malzemesi için de zamandan kaybeden müteahhittin aslında normal sözleşme süresi Kasım/2011 idi. Yerelde bazı olumsuz şartların oluşturulması ve birileri tarafından inşaatın engellenmesi tamamen keyfi bir uygulamaydı. Bingöl-Diyarbakır ve Bingöl-Erzurum gibi çift yol çalışmalarında da aynı sıkıntılarla karşılaşıldı. Gerek şantiyelerin yakılması, gerek araç parklarının ateşe verilmesi ve kamulaştırmadan da kaynaklanan bazı engellerin Bingöl'e hizmetin gelmesinde en büyük engel olarak karşımıza çıkmaktadır. Bingöl-Genç yolunda hala kamulaştırmanın bir sorun olarak karşımıza çıkması ve havaalanı köprüsünün de kamulaştırmadan dolayı gecikmesi bu sorunlar yumağını beraberinde getirmektedir. Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edilen köprü inşaatının kamulaştırmadan dolayı beklemesi ve herkesin üzerinde düşen özveri ve fedakârlığı gösterememesi bu gibi basit sebeplerden dolayı zaman kaybına sebep olmaktadır.”

"HAVAALANI İNŞAATI HIZLANDIRLMALIDIR"

Havaalanı inşaatının hızlandırılması gerektiğini söyleyen Keskin, “Havaalanı inşaatı yapımını üstlenen müteahhit firmaların ihale makamı tarafından sözleşmeleri gereği kendilerine verilen azami süreyi beklemeden Bingöllün önündeki bu büyük engeli kaldırmaları için çalışma şartlarını ve vardiyalarını artırarak havaalanının biran önce faaliyetine geçmesine katkı sunmalıdırlar. Van depreminde afetzedelere konut yapılması için açılan tüm ihalelerde kendilerine verilen yasal süre Sayın başbakanımız tarafından 270 gün ile sınırlı tutulması ve müteahhit firmaların gerek teknik donanımları, gerek öz kaynaklarını kullanarak inşaatların temmuz sonunda iskana açılması için söz vermeleri aslında havaalanı inşaatı ile çift yol çalışmalarında da bir model olarak uygulamaya geçirilebilir” diye konuştu.

"ULAŞIM REEL EKONOMİ İÇİN EN ÖNEMLİ FAKTÖRDÜR"

Ulaşımın reel ekonomi için en önemli bir faktör olduğunu ifade eden Keskin, “Gerek hava ulaşımı gerek kara ulaşım ağında olsun yapılmakta olan çalışmaların engellenmesi, şantiye ve araç gereçlerin yakılması, kamulaştırmadan kaynaklanan sorunların karşılıklı uzlaşma gibi bütün evrelerde yerel dinamiklerin devreye girmesi ve müdahale etmesi gerekmektedir. Bu gün Ticaret ve Sanayi odası ve diğer sivil toplum kuruluşların ortak bir temada buluşmaları ve ittifak etmelerini özellikle bekliyoruz. Müteahhit firmaların işlerini hızlandırmaları ve Van ilinde örnek olan maksimum sürenin burada da uygulanması için gerekli fedakarlığın hayata geçirilmesini özellikle bekliyoruz. Devlet önce planlama yapar. Sonra bütçeleme yapar. Daha sonra ödenek tahsis eder. Bingöl havaalanı ve çift yol çalışmalarında kesinlikle devletten kaynaklana hiçbir sorun bulunmamakta ve sorun tamamen Bingöl kaynaklıdır. Sorunun çözümü müteahit firmaların katlanacakları çeşitli özveriler ile Sivil toplum örgütlerinin daha çok duyarlılık göstererek çalışmaları engellemeye çalışanlara engel olmalıdırlar” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.01.2026
23:41
Bingöl`de Arıcılık Verimliliğini Artıracak Önemli İş Birliği
Bingöl'de Arıcılık Verimliliğini Artıracak Önemli İş Birliği
Kovan başı verim düşüklüğünün nedenlerini araştırarak çözüm yolları geliştirmeyi amaçlayan proje için Bingöl Üniversitesi ile Fırat Kalkınma Ajansı arasında eğitim ve danışmanlık sözleşmesi imzalandı.
26.01.2026
23:36
Vali Çelik`ten saldırıya uğrayan operatöre geçmiş olsun ziyareti
Vali Çelik'ten saldırıya uğrayan operatöre geçmiş olsun ziyareti
Karla mücadele sırasında saldırıya uğrayan İl Özel İdaresi personeli Serhat Bürkek'i evinde ziyaret eden Vali Cahit Çelik, 'Personelimizin işini kolaylaştıracak destek ve anlayışı bekliyoruz' dedi.
26.01.2026
17:01
Bingöl`de Kadın Yükümlüler İçin Güçlendirme Protokolü İmzalandı
Bingöl'de Kadın Yükümlüler İçin Güçlendirme Protokolü İmzalandı
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile KADEM Bingöl Temsilciliği, kadın yükümlülerin eğitim, rehberlik ve sosyal destek faaliyetleriyle topluma yeniden kazandırılmasını amaçlayan iş birliği protokolü imzaladı.
26.01.2026
16:47
Hesarek Kayak Merkezi`nde Sömestr Yoğunluğu
Hesarek Kayak Merkezi'nde Sömestr Yoğunluğu
Bingöl'ün gözde kış turizm noktası Hesarek Kayak Merkezi, yarı yıl tatiliyle birlikte hem şehir içinden hem de çevre illerden gelen ziyaretçilerle dolup taştı. Karın keyfini çıkarmak isteyenler pistleri doldurdu.
26.01.2026
01:23
Sağlıkta sıkıntılar bitmiyor! Vahim iddia;
Sağlıkta sıkıntılar bitmiyor! Vahim iddia; '4 Aydır Malzeme Yok'
Dört aydır ortopedi malzemesi olmadığı için ameliyat olmadığını iddia eden vatandaş, sorumluluklardan şikayetçi olduğunu beyan ederken, asıl vahim iddia ise bir başka yorumcudan ihale sürecine dair geldi: '13 milyon daha düşük fiyat veren firmayı eleyip diğer yüksek fiyat veren firmaya ihaleyi vermeyi düşünüyorlar.'
26.01.2026
01:22
Hesarek`te talihsiz kaza!
Hesarek'te talihsiz kaza!
JAK timinin yaralıya hızla ulaşarak ilk güvenli müdahaleyi gerçekleştirmesinin ardından UMKE ekiplerine teslim edilen vatandaş, ambulansla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın