KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Havaalanına duble gidiş

Yol ve köprünün toplam maliyetini 7,3 milyon lira olarak açıklayan Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Sabaz, köprünün tamamlandığını, yolun gidiş şeridinin de önümüzdeki günlerde tamamlanarak sıcak asfalt kaplamasının yapılacağını vurguladı.

Havaalanına duble gidiş
23 KASIM 2012 CUMA 07:35
0
3771
9
AA aa

Bingöl'de özlemle beklenen havaalanı inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, çevre yolu ve Genç karayolu bağlantısından itibaren bölgeye geçiş verilen güzergâhta köprü ve yol yapım faaliyetleri de aralıksız sürüyor.

Çalışmaları yerinde incelemek üzere Bingöl'e gelen Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Sabaz, son durum hakkında Bingöl Online Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu.

4 KİLOMETRELİK BÖLÜNMÜŞ YOL

Çevreyolu ve Genç Karayolunun kesiştiği noktada (Eski Paylaz Petrol mevkii) döner kavşak yapılacağını belirten Sabaz, kavşak noktasından havaalanına doğru 4 kilometrelik bölünmüş yol yapıldığını söyledi.

Çift gidiş, çift geliş şeklinde tasarlanan yolun gidiş kısmının temel yapı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Sabaz: “Dört kilometrelik yolun gidiş bölümü tamamlanmak üzere. Hava muhalefeti olmazsa önümüzdeki günlerde sıcak asfalt (BKS) kaplaması yapılacak ve bu yolu geçici olarak hizmete açacağız. Geliş bölümü ise muhtemelen hava muhalefeti nedeniyle ilkbahara kalacak. Yağış olmazsa iki üç hafta içinde diğer yolu da tamamlayabiliriz ancak görünen o ki, yağışlar nedeniyle yetiştiremeyeceğiz. Hiçbir yerde bu denli hızlı bir çalışma görülemez. Birçok sıkıntı ve kamulaştırma problemine rağmen iki ayda yolu bu hale getirdik. İnşallah sağlıklı ve güzel bir ulaşım hizmeti sunmuş olacağız” dedi.

KÖPRÜ TAMAMLANDI

Havaalanı yolu güzergâhındaki Göynük Çayı üzerinde kurulan 150 metre uzunluğunda çift taraflı köprünün tamamlandığını, köprü üzerine mebrant döşendiğini aktaran Sabaz: “Bu malzeme döşendikten sonra köprü üzerine sıcak asfalt dökülecek. Şuanda köprüyle ilgili önemli bir iş kalmadı. Son rötuşlar yapılıyor. İnşallah köprüyü ve yolun şimdilik gidiş kısmını asfalt kaplama yapıp geçici olarak hizmete açacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Sabaz, yol ve köprünün maliyetinin ne kadar olduğu sorusuna da “Köprü 5.3 milyon liraya, dört kilometrelik bölünmüş yol da 2 milyon liraya mal olmuştur” yanıtını verdi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
aktekin.r (@Misafir_10423)
25 Kasım 2012 Pazar 01:03
Insallah biterde Elazig, Diyarbakir,Malatya,Erzurumdan kurtulmus olacagiz.Yillarca bizi diyer illere mahküm edenlere hakkimi helal etmiyorum.Bingöl halki yurdisindan tutunda yurt icinden
her yerde ulasimda cok sikinti ceken bir millettir.Bingöl,le yatirim yapilmamasinin birinci nedeni ulasimdir.Ikibinli yillarda hala ulasim sorunu yasayan bir iliz malesef.Yinde Sayin Basbakana Tessekkür etmeyi borc bilirim.Bizimkilere kalsa yine yapilmazdi.
ahmet turhan (@Misafir_10419)
24 Kasım 2012 Cumartesi 19:36
1995 ten beri yani 17YIL dır yapımına devam ediliyor yazık ki ne yazık. zafer hava alanı 16 AY da bitti benim içinde AKparti bitti.
DOĞAN CAN (@Misafir_10418)
24 Kasım 2012 Cumartesi 19:21
yorumlara bakıyorumda nekadar da sevınmışız aslında diger iller için bu sevındırıcı deil çünkü bu ınsanlar uçagı 10 sene önce kullanıyolardı çok geç kalınmış bıngöl ınsanına 81 ilden daha önce havaalanı yapılmalıydı bingöl ınsanına bu çok deıl daha fazlasını hakkedıyor oy oranlarıyla rekor kırmış bır ıl diğer illere örnek olması açısından dıyorum
ahmet (@Misafir_10400)
23 Kasım 2012 Cuma 19:00
hayırlı olsun.. emeği geçenlere teşekkürler..
ismail Akdaş (@Misafir_10399)
23 Kasım 2012 Cuma 18:18
Yorumlara bakınca insanın üzüntüsü katlanıyor.Yol ovaya vurulan ikinci darbedir.Muş Yolunda tarfik yoğunluğu fazla olduğu için bu yapıldı değil mi? Haftada yüzlerce uçak ineceği için yöneticilerimiz önümüzdeki yüz yılı planlıyorlar .i!!!!!!!!!!!!!!
Ahmet aratemür (@Misafir_10398)
23 Kasım 2012 Cuma 17:55
Hele şükür! Sizede teşekkürler
Serdar Bogatekin (@Misafir_10395)
23 Kasım 2012 Cuma 15:31
Hele sukur Elazig, Diyarbakir ve malatya dan kurtulacagin

Acaba nationalmi oksa International Hava Allani olacak onu bilmiyorum International olsa cok güzel olur
zaza çoligıj (@Misafir_10390)
23 Kasım 2012 Cuma 12:13
nihayet modern bir hayatın bingölde de vuku bulduğuna şahid olabileceğiz. emeği geçen herkese bingöl adına teşekkür etmek isterdim ama bunca yıl bizim bekletilmemizden dolayı maalesef yetkililere teşekkürü borç olarak göremiyorum. hatta yetkililerimizin bizi bu kadar çok beklettiği için tüm bingölümüzden özür dilemeleri gerekir. sakın demeyin tamam bitti, deyin peki diğer sorunlarımız ne olacak. diğer sorunlarımzıın da çözülmesi için haykıralım.
rehberma (@Misafir_10389)
23 Kasım 2012 Cuma 10:13
hayırlı olsun. yakışmış...
04.05.2024
14:17
'Bingöl ovası acilen kurtarılmalıdır'
Bingöl'ün birçok konudaki sorun ve çözüm bekleyen problemlerini gündeme getirmesiyle tanınan eğitimci Doğan Karasu, Bingöl Ovası'nın son durumunu paylaştı ve hem siyasilere hem de bürokrasiye 'Bingöl Ovasının acilen kurtarılması gerekiyor' çağrısında bulundu.
04.05.2024
14:16
'İslam Dünyası İmtihanı Maalesef Kaybetti'
Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Mustafa Karataş, 'Gazze imtihan olmuyor. İslam dünyası imtihan oluyor. İslam dünyası imtihanı maalesef kaybetti. Özellikle devletler, hükümetler bu imtihanı kaybetti' dedi.
04.05.2024
14:15
'Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz'
Bingöl Üniversitesi'nce düzenlenen 'Tarihe Yolculuk' panelinde konuşan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma; 'Nüfusunun üçte birinin Müslüman olduğu dünyada her gün Müslümanlar ölüyor! Bugün bu hale gelmemizin sebebi okumuyoruz, araştırmıyoruz, arşivleri incelemiyoruz. Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz. Biz tarihi doğru okumazsak, tarihi iyi öğrenmezsek bunlara yaşamaya mahkûm kalacağız.'
04.05.2024
14:13
Vali Usta:
Vali Usta: 'Huzura bozanlara göz açtırmayacağız'
2024 Mart-Nisan dönemi asayiş raporunu açıklayan ve işlenen suçlar ile uygulanan yaptırımların detaylarını aktaran Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ümüz, asayiş bakımından ülkemizin en güvenli şehirleri arasında yer almaktadır. Bu, siz değerli hemşehrilerimizin bizlere verdiği destek ve güvenlerinin sonucudur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimiz genelinde alacağımız tedbirlerle suç işleyenlere, halkımızın huzurunu ve sükûnunu bozanlara göz açtırmayacağız inşallah' dedi.
04.05.2024
14:11
Bingöl`ün `Kayıp şehir` Pargasur şelalesi
Bingöl'ün 'Kayıp şehir' Pargasur şelalesi
Bingöl'ün Yayladere ilçesindeki tarihi kalıntı ve mağaralar ile 'kayıp şehir' olarak adlandırılan Pargasur şelalesi dron ile görüntülendi.
03.05.2024
18:21
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde Bingöl'de öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın