KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mayıs 2025 Cumartesi
°C

'Haydi çocuklar camiye!'

Her yıl farklı bir konunun öne çıkarıldığı 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda bu kez 'Cami ve Çocuk' konusu ana tema olarak seçildi.

`Haydi çocuklar camiye!`
03 EKİM 2011 PAZARTESİ 00:16
0
2411
1
AA aa

1-7 Ekim tarihlerinde kutlanılan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle Bingöl İl Müftülüğü "Din Görevliliğinden Din Gönüllülüğüne, Cami ve Çocuk Sevgisi" konulu panel düzenledi.

Cumartesi günü saat 13.00'da Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleşen panele panelist olarak İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şinasi Gündüz, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. M. Mahfuz Söylemez ve Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç.Dr. İbrahim Çapak katıldı. Ayrıca paneli, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Vali Yardımcısı Abdulaziz Aydın, İl Müftüsü Mecit Can, kamu kurum amirleri ve din görevlileri dinledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırlamış olduğu “Cami ve Çocuk” adlı sinevizyonla devam eden programın açılış konuşmasını İl Müftüsü Mecit Can, yaptı.

Yeryüzünde Beytullah'ın şubelerinin camiler olduğunu hatırlatan Müftü Can, yeni nesil çocuklara camilerin çok iyi bir şekilde tanıtılması gerektiğine dikkat çekti.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle İl Müftülüğü olarak çeşitli organizasyonlar düzenleneceklerini ifade eden İl Müftüsü Mecit Can, "Ülkemiz genelinde olduğu gibi İlimizde de hafta boyunca dikkatleri camilere ve din görevlilerine çekmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl belli bir konu üzerinde yoğunlaşmak suretiyle milletimizi aydınlatmak üzere önemli bir konu belirlemektedir. Bu yılda da "Cami ve Çocuk" konusu ana tema olarak seçilmiştir. Bingöl İl Müftülüğü olarak bu önemli konuda halkımızı aydınlatmak üzere panel düzenlemeyi planladık. Bu vesileyle 2011 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftasının ve bu haftada yapılacak etkinliklerin milletimize, ilimize ve başta İlimizde görev yapan Din Görevlileri olmak üzere tüm diyanet çalışanlarına hayırlar getirmesini ve köy ve ilçelerimizde zor şartlar altında görev yapan din gönüllülerinin karşılaştığı problemlerin ortadan kalkmasına vesile olmasını Cenab-ı Allah' tan niyaz ederim” dedi.

“Camilerin asıl süsü Allah'a hakiki bir şekilde ibadet etmektir” diyen Müftü Can, Müslüman bir toplulukta sabah namazlarında camiler hınca hınç doluysa o toplulukta bir gelişmenin olduğunu söyleyerek, “Hz. Peygamber Efendimizin zamanından günümüze kadar Müslümanları yan yana getiren en etkin sebep camilerdir” diye konuştu.

Müftü Can'ın ardından Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, kürsüye çıkarak, bir konuşma yaptı. Vali Güvençer, yaptığı konuşmasında din görevlilerin yapmış olduğu hizmetlerin önemine değinerek, “Ülkemizin en ücra köşelerinde hizmet eden din görevlilerin haftalarını kutlar, hizmetlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından panele panelist olarak katılan İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şinasi Gündüz, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. M. Mahfuz Söylemez ve Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç.Dr. İbrahim Çapak, "Din Görevliliğinden Din Gönüllülüğüne, Cami ve Çocuk Sevgisi" konulu paneli sundular. 

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Bingöl 12 (@Misafir_6398)
03 Ekim 2011 Pazartesi 08:42
Bingöl' de Diyanet aracılığı ile izlediğim en güzel paneldi. Başta İl Müftüsü Mecit Can olmak üzere bütün emeği geçenlerden Allah razı olsun.
10.05.2025
15:47
Siyasi ve bürokrasiye eleştiri
Siyasi ve bürokrasiye eleştiri 'Nutuk atacaklar...!'
10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle açıklamada bulunan Altınokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, engellilerin sorunlarını özetleyip siyasi ve bürokrasiye sert çıktı: 'Bizleri öven, 'her birimiz engelli adayıyız' diye biten nutuklar atacaklar. Eğlenceli, ikramlı davetlerde ne kadar engelli sever olduklarını göstererek haftamızı kutlayarak görevlerini yapmış olmanın huzuruyla koltuklarına gömüleceklerdir.'
10.05.2025
15:12
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'ün Genç ilçesinde, jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 444 gram esrar ele geçirildi.
10.05.2025
15:03
AJet`ten Anneler Günü`ne özel yüzde 40 indirim!
AJet'ten Anneler Günü'ne özel yüzde 40 indirim!
Türkiye'nin genç hava yolu markası AJet, Anneler Günü'nü özel bir kampanyayla kutluyor. AJet, 11 Mayıs Anneler Günü kampanyası ile, tüm yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda misafirlerine yüzde 40 indirim imkanı sunuyor.
09.05.2025
17:21
Vali Usta:
Vali Usta: 'Bu tabiat atalarımızın değil, geleceğimizin emanetidir'
'Orman Benim' faaliyeti kapsamında Yeni mahalle Çamlık alanında yapılan çevre temizliği etkinliğine katılan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: ' Çocuklarımızla, gençlerimizle, velilerimizle Çamlık mevkiini yanıcı maddelerden, çöplerden arındırıyoruz ve Bingöl'de bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu ormanlar, bu tabiat, bu çevre atalarımızın bizlere mirası değil, bizden sonraki nesillerin bizlere emanetidir' dedi.
09.05.2025
15:06
AK Gençlik`ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Gençlik'ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerde daha aktif yer almasını önemsediklerini belirtti.
09.05.2025
14:51
B.Ü Kurumsal İletişimle etkinliğini arttıracak
B.Ü Kurumsal İletişimle etkinliğini arttıracak
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen 'Kurumsal İletişim Sürecinde İletişim Temsilcilerinin Rolü' seminerde, kurumsal şablon ve formatların standart hale getirileceğini belirten Korkmazcan, atılacak yeni adımlarla hem kurum içi iletişimin güçlendirileceğini hem de kurumsal kimliğin kamuoyundaki etkisinin arttırılacağını vurguladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın