KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Şubat 2026 Cuma
°C

'Hayvan barınaklarının yapılmasını istiyorlar'

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, depremden sonra hasar gören köylerdeki hayvan barınaklarının üreticilere mağduriyet yaşattığını belirterek, söz konusu bölgedeki barınakların kış öncesi yapılması gerektiğini söyledi.

`Hayvan barınaklarının yapılmasını istiyorlar`
14 EYLÜL 2020 PAZARTESİ 16:52
10
1635
1
AA aa

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, 14 Haziran'da merkez üssü Karlıova'da meydana gelen depremde, birçok köydeki hayvan barınaklarının yıkıldığını ve kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

Aydemir, bölge sakinlerinin barınaklarının kış öncesinde yapılması gerektiğinin altını çizerek; “Kaynarpınar Köyü, Yenililik ve Elmalı Köyü. Önümüz kış, buralarda Eylül ayı itibariyle kış koşulları, soğuklar başlıyor. Buradaki bütün köylünün geçim kaynağı hayvancılık üzerine. Eğer hayvan barınakları yapılıp köylüye bu ihtiyaçları giderilmediği taktirde çok ciddi bir şekilde maddi anlamda zarar görecekler. Bize beyan ettiler. Şu an için birincil derece talepleri hayvan barınaklarının yapılmasıydı” diye konuştu.

Köylülerin bu taleplerini yetkililere ilettiklerini ifade eden Aydemir, şöyle devam etti:

“Biz bunu iki ay öncesinden ilettik ama şu ana kadar yapılmadı. Sanırım 25 metre çadırlar halinde hayvan barınağı düşünülüyor. Bu da ihtiyacı karşılamaz. Göz boyama gibi bir şey. Yine mağduriyetler devam eder.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_62084)
15 Eylül 2020 Salı 22:44
Bu dönem il genel meclis üyesi varmı erdal bey.
12.02.2026
17:01
Suça Sürüklenen Çocuklara
Suça Sürüklenen Çocuklara 'Diversiyon' Modeli!
Adalet Bakanlığı, suça sürüklenen çocukların cezaevine girmeden topluma kazandırılmasını hedefleyen 'Diversiyon' modeli üzerinde çalışıyor. 16 ülkede uygulanan sistem, yargılama yerine eğitim ve denetimi esas alıyor. Ancak modelin Türkiye'de ne kadar başarılı olacağı tartışma konusu.
12.02.2026
16:45
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Büyük Başarı
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Büyük Başarı
57. TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Malatya Bölge Finali'nde Bingöl rüzgârı esti. 20 projeyle yarışmaya katılan Bingöllü öğrenciler, farklı alanlarda birincilik ve üçüncülük dereceleri elde ederek önemli bir başarıya imza attı.
12.02.2026
16:09
Genç`te hasta kız çocuğunun talebi geri çevrilmedi
Genç'te hasta kız çocuğunun talebi geri çevrilmedi
Bingöl Umut Kervanı Derneği Genç İlçe Temsilciliği, kalp ve böbrek rahatsızlıklarıyla mücadele eden Yağmur Ok'un talebi üzerine, günlük yaşamını kolaylaştıracak özel bir koltuk desteği sağladı.
12.02.2026
15:53
Bekiroğlu`ndan Gençlere: Kendinizi Arayın
Bekiroğlu'ndan Gençlere: Kendinizi Arayın
Bingöl Üniversitesi'nde 'Hayatın Hızında Kendini Bulmak' konferansında öğrencilerle bir araya gelen düşünce ve edebiyat dünyasının önemli isimlerinden Halit Bekiroğlu, hız ve tüketim çağında bireyin kendini arama yolculuğunu anlattı.
12.02.2026
15:27
Fırat Kalkınma Ajansı personel alacak
Fırat Kalkınma Ajansı personel alacak
TRB1 Bölgesi'ni kapsayan Fırat Kalkınma Ajansı, aralarında Bingöl'ün de bulunduğu illerde görevlendirilmek üzere 4 uzman personel ve 1 programcı alımı yapacağını duyurdu. Başvurular 6–18 Mart 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
11.02.2026
18:38
Bingöl DHA`da Yeni Dönem: Ahmet Sayılır Bingöl Temsilcisi Oldu
Bingöl DHA'da Yeni Dönem: Ahmet Sayılır Bingöl Temsilcisi Oldu
Gazetecilikte 20 yıllık mesleki bilgi birikimi ve saha tecrübesiyle tanınan Ahmet Sayılır, Demirören Haber Ajansı (DHA) Bingöl Temsilcisi olarak görevine başladı. Aziz Önal ve Ahmet Sayılır, bu görevi birlikte yürütecekler.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın