KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ağustos 2025 Cuma
°C

Hedefteki paşa ilk kez konuştu

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ilk kez konuştu.

Hedefteki paşa ilk kez konuştu
06 NİSAN 2007 CUMA 10:47
0
950
0
AA aa
Bu yalanın peşinde koşan komuoyu değil başkaları. Benim yaptığım olaylar, işler ortada. Kimin ne yaptığı belli. Kamuoyu da bu değerlendirmeleri yapıyor.

Deniz Kuvvetleri eski komutanı emekli oramiral Özden Örnek'e ait olduğu öne sürülen günlükteki "darbe iddiaları" yargıya taşınırken bu konudaki başvurunun Örnek tarafından yapıldığı ortaya çıktı. Örnek, Türk basınında ilk kez Hurriyet.com.tr'ye konuştu: "Bir yalanın peşinde koşuyorlar, o yalanın peşinde kamuoyu değil, başkaları var" dedi.

Emekli Oramiral Özden Örnek, bir internet sitesinde ortaya atılan ve daha sonra gazete ve bir dergide ayrıntıları yayınlanan "darbe hazırlığı"yla ilgili iddiaların gerçek dışı olduğunu belirtmişti. Komutanın bu açıklamalarına rağmen konu sürekli gündemde tutuluyor. Başbakan Tayyip Erdoğan da savcıları bu konuyu araştırmaları için göreve çağırmıştı.

BAŞVURUYU BEN YAPTIM

Emekli Oramiral Özden Örnek, bir dergide yayınlanan ve kendisine ait olduğu öne sürülen günlük üzerine Cumhuriyet Savcılığı'na olayın soruşturulması için kendisinin başvurduğunu açıkladı. Böylece Başbakan Erdoğan'ın "Savcıları göreve çağırması"ndan çok önce Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'nın Örnek'in başvurusu üzerine inceleme başlattığı saptandı. Günlüğün yer aldığı dergi yöneticileri de 9 Mart'ta Bakırköy Savcılığı'na inceleme kapsamında davet edildi.

Hakkındaki iddialar bir türlü bitmeyen Örnek, gelinen son durumu dün avukatı ile değerlendirdi. Örnek kendisine ulaşan Hurriyet:com.tr'ye "Konuyla ilgili artık yargı süreci başlamıştır. Bundan sonra bir şey söylemem doğru olmaz" dedi. Örnek şunları söyledi:

"Kamuoyu, bir yalanın peşine takılmış ancak o yalanın peşinde koşanlar başkaları. Ben bunu böyle algılıyor, böyle görüyorum. Daha önce yaptığım yazılı açıklamaya rağmen konu bilinçli olarak gündeme getiriliyor. Olaylar ortada, benim yaptığım işler ortada, kimin ne yaptığı belli. Kamuoyu da bu konuda gerekli değerlendirmeleri yapıyor."

Emekli Oramiral Örnek, olayın tüm yönleri ile ortaya çırartılması için çaba göstereceğini belirtti: "Bunun için gerekenleri yapıyorum ancak ne olduğunu söylemek istemiyorum. Ayrıca yeni bir açıklamam da olmayacak" dedi.

Saygı ÖZTÜRK-HÜRRİYET


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2025
02:36
Bingöl`de bir okul yeniden yapılacak, 7 okul onarılacak
Bingöl'de bir okul yeniden yapılacak, 7 okul onarılacak
Bingöl'de deprem riski nedeniyle yıkılacak olan okul 24 derslikli olarak yeniden inşa edilecek, merkez ve köylerdeki 7 okul ise bakım onarımla yeni eğitim yılına hazırlanacak.
14.08.2025
02:35
81 ilde artık zorunlu olacak! Resmî Gazete`de yayımlandı
81 ilde artık zorunlu olacak! Resmî Gazete'de yayımlandı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın hazırladığı Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeler, özellikle kentsel altyapıyı güçlendirmeyi, sosyal donatıları artırmayı ve afetlere hazırlık kapasitesini geliştirmeyi hedefliyor. Parklara afet ve sağlık altyapısı, büyük konut projelerinde kreş ve sağlık merkezi zorunluluğu getirildi.
14.08.2025
02:33
Bingöl HEM`den ücretsiz YKS hazırlık kursu
Bingöl HEM'den ücretsiz YKS hazırlık kursu
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından mezun öğrencilere yönelik Destekleme ve Yetiştirme (Üniversiteye Hazırlık) Kursları açılacak. 04 Ağustos'ta başlayan başvurular, 18 Ağustos'ta sona eriyor.
14.08.2025
02:32
Vali Usta, Bingöl`ün 2 aylık asayiş raporunu açıkladı
Vali Usta, Bingöl'ün 2 aylık asayiş raporunu açıkladı
Bingöl'de düzenlenen Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme Toplantısı'nda Vali Ahmet Hamdi Usta, son 2 aylık verileri paylaştı, yürütülen çalışmaların suç oranlarının azaltılmasına nasıl yansıdığına dikkat çekti.
14.08.2025
02:31
Bingöl`de 42 adet sikke ele geçirdi
Bingöl'de 42 adet sikke ele geçirdi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, Roma ve Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen 42 adet sikke ele geçirildi.
14.08.2025
02:29
Bingöl`de memurlardan Hükümetin zam teklifine tepki
Bingöl'de memurlardan Hükümetin zam teklifine tepki
Bingöl merkez PTT Kavşağı'nda düzenlenen basın açıklamasında konuşan Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, teklifin yetersiz olduğunu belirterek 'Bu teklif yetersiz ve geçersizdir. Adil ve acil teklif bekliyoruz.' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın