KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Hemşerimiz tanılır büyükelçi oldu

Dışişleri Bakanlığı'nda bir süredir merakla beklenen yeni büyükelçiler kararnamesi belli oldu. Kararnameye göre hemşerimiz Vali Mehmet Niyazi Tanılır Karadağ’a büyükelçi olarak atandığı öğrenildi.

Hemşerimiz tanılır büyükelçi oldu
23 ŞUBAT 2012 PERŞEMBE 13:31
0
4666
6
AA aa

Bugün açıklanan büyükelçiler kararnamesine göre: “MGK Genel Sekreteri Serdar Kılıç, Tokyo'ya büyükelçi olarak atanırken Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Dış Politika Danışmanı Fuat Tanlay da Kanada'nın başkenti Ottawa'ya atandı. Büyükelçi kararnamesinde Prof. Özcan gibi Dışişleri personeli olmayıp dışarıdan büyükelçiliğe atanan diğer iki isimden biri olan Vali Mehmet Niyazi Tanılır (Potgorica-Karadağ); Dış Ticaret'ten Ömer Faruk Doğan (Yaounde-Kamerun) oldu”.

Bingöllü ilk valilerden olan hemşerimiz Tanılır, Bingöllü ilk müsteşar olma unvanının ardından bu görev ile birlikte Bingöllü ilk büyükelçi olma unvanını da elde etmiş oldu.

2004-2007 tarihleri arasında Van valisi, 2007 – 2011 tarihleri arasında Kahramanmaraş Valiliği yapan hemşerimiz Tanılır 2011 yılında Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı görevini yürütmüştü. Bir süre Merkez Valiliği görevini yürüten hemşerimiz Tanılr, son yayımlanan kararname ile birlikte Potgorica-Karadağ'a büyükelçi olarak atandı.

Kararnamedeki diğer isimler şöyle: Selim Kuneralp (Dünya Ticaret Örgütü Daimi Temsilciliği'ne), Ebru Barutçu Gökdenizler (Lizbon-Portekiz), Çağatay Erciyes (ICAO Daimi Temsilciliği'ne), Damla Yeşilsay (Wellington-Yeni Zelanda), Serra Kaleli (Ljubliyana-Slovenya), Reha Keskintepe (Canberra-Avustralya), Akın Algan (Vilnius-Litvanya), Ömer Gücük (Tunus), Kaan Esener (Pretoria-Güney Afrika), Ümit Yalçın (Kuveyt), Sedat Önel (Amman-Ürdün), Ahmet Acet (Mexico City-Meksika), Hasan Servet Öktem (Havana-Küba), Uğur Arıner (Rabat-Fas), Zeynep Algan (Dakar-Senegal), Ömer Burhan Tüzel (Astana-Kazakistan), İsmail Alper Coşkun (Bakü-Azerbaycan), Kerem Kıratlı (Muskat-Oman), Hüseyin Avni Aksoy (Nairobi-Kenya), Mustafa Sarnıç (Ulan Batur-Moğolistan), Bekir Uysal (Kinşasa-Demokratik Kongo Cumhuriyeti)

 

Ahmet Sayılır / Gencin Sesi Genç Ekspress Gazetesi

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Hasan Canlı (@Misafir_8054)
29 Şubat 2012 Çarşamba 01:20
Allah yardımcısı olsun. Bir Bingöllü olarak çok sevindim. Kendisi devlet mertebesinde en güzel görevlere layık bir şahsiyettir. Kendisini kutluyorum. ÇAlıştığı bütün illerde ardından gözyaşı ve hasretle anılan bir validir. Kendisini daha güzel mevkilerde görmeyi istiyoruz.

Yahya Bey eğer Osmanlı dönemine inecek olursanız çok şey karışır :) Türkiye Cumhuriyeti Devleti Bingöl ilinden çıkan ilk büyükelçi ve ilk müsteşar :)
yahya tekin (@Misafir_8048)
25 Şubat 2012 Cumartesi 18:59
allah yolunu açık etsin...başarılar dilerim hemşehrimize. ayrıca bir yanlışı da düzeltmek isterim. bingölden çıkan ilk büyükelçi değildir.mehmet niyazi beyi tekrar etebrik eder , b aşarılar dilerim.
yahya tekin (@Misafir_8047)
25 Şubat 2012 Cumartesi 18:59
allah yolunu açık etsin...başarılar dilerim hemşehrimize. ayrıca bir yanlışı da düzeltmek isterim. bingölden çıkan ilk büyükelçi değildir.mehmet niyazi beyi tekrar etebrik eder , b aşarılar dilerim.
ZAZA (@Misafir_8035)
24 Şubat 2012 Cuma 07:19
Çok iyi biri hak ediyor, Cenabı ALLAH yardımcısı olsun
aktekin (@Misafir_8034)
24 Şubat 2012 Cuma 00:09
Sesiz ve sadasiz yükselisin ayak izleri böyle olur.Bingöl adina sevindirici haber hemsehri olarak gurur duymak düser bize Allah yardimcin olsun.
MesuT (@Misafir_8031)
23 Şubat 2012 Perşembe 16:54
Aslında ortada olan birşey Yoruma Gerek Yok yanlız ve yanlız şu vardır ßir Bingöllü olarak Gurur Duydum allah yolunu ve bahtını açık etsin demek yeterli olucaktır
07.06.2026
18:29
Vali Çelik: Hesarek`i Türkiye`nin Önde Gelen Kayak Merkezlerinden Biri Yapacağız
Vali Çelik: Hesarek'i Türkiye'nin Önde Gelen Kayak Merkezlerinden Biri Yapacağız
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Hesarek Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulunarak devam eden çalışmalar ve planlanan yatırımları değerlendirdi. Çevre Haftası kapsamında düzenlenen fidan dikim etkinliğine de katılan Çelik, ulaşım ve altyapı yatırımlarıyla Hesarek'in daha güçlü bir turizm merkezi haline geleceğini söyledi.
07.06.2026
18:28
Bingöl Polisinden Efrayim Bebek İçin Anlamlı Destek
Bingöl Polisinden Efrayim Bebek İçin Anlamlı Destek
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeli, SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisi için yürütülen kampanyaya destek verdi. Polisler hem alışveriş yaptı hem de satış sonrası kalan tüm sebze ve yeşillikleri satın alarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere bağışladı.
07.06.2026
18:27
Adalet Bakanlığı 15 Bin Personel Alacak. Başvurular başladı
Adalet Bakanlığı 15 Bin Personel Alacak. Başvurular başladı
Adalet Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 15 bin yeni sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Başvurular 7-22 Haziran tarihleri arasında e-Devlet ve Kariyer Kapısı üzerinden yapılacak.
07.06.2026
18:26
Polisten kaçamadılar! Kovalamaca anı kamerada!
Polisten kaçamadılar! Kovalamaca anı kamerada!
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda 'Kasten Yaralama' ve '6136 Sayılı Kanun'a Muhalefet' suçlarından gözaltına alınan 2 şüpheliden 1'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kovalamaca anı kameralara yansıdı!
07.06.2026
18:25
Baraç`tan Koça`a sert eleştiri! Derhal Özür Dilenmelidir
Baraç'tan Koça'a sert eleştiri! Derhal Özür Dilenmelidir
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, İzmir Balçova'da gerçekleştirilen Amerikan Hastanesi açılışında Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç'un anlattığı fıkraya tepki göstererek, kadın kimliği ve Kürt kimliği üzerinden yapılan ifadelerin kabul edilemez olduğunu belirtti.
07.06.2026
18:24
Bingöl`de çöp kutuları yenilendi
Bingöl'de çöp kutuları yenilendi
Bingöl Belediyesi, tarafından şehir merkezindeki yoğun yaya güzergahlarında bulunan çöp kutuları yenilenerek 70 adet yeni çöp kutusu yerleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın