KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Haziran 2026 Çarşamba
°C

Her araç için 7 fidan dikme önerisi

Küresel ısınmaya karşı başlatılan fidan dikme kampanyası ses getirdi. Diğer otomotiv firmaları bu kampanyaya katılır, satılan her araç için 7 ağaç dikerse, Türkiye 5 yıl içinde yemyeşil olur.

Her araç için 7 fidan dikme önerisi
05 MART 2007 PAZARTESİ 18:19
0
1149
0
AA aa
Daihatsu, küresel ısınmaya karşı başlattığı fidan dikme kampanyası ile, otomotiv sektöründe ağaçlandırma projesinin öncüsü oldu. Bu yıl 100'üncü yaşını kutlayan Daihatsu, trafiğe yeni çıkan Daihatsu araçları adına 7'şer adet fidan dikerek küresel ısınmaya karşı mücadele vermeyi planlıyor. Her yıl 20 binden fazla ağaç dikmeyi hedefleyen Daihatsu, diğer otomotiv firmalarını da bu projeye katılmaya davet ediyor.

Daihatsu Türkiye Genel Müdürü Ali Haydar Bozkurt, "Projeye tüm markaların katılması durumunda her yıl yaklaşık 15 milyon yeni fidan dikilebileceğini, otomotiv sektörünün bu uygulamayı Türkiye'ye borçlu olduğunu" söylüyor. Bozkurt, projeyi şöyle anlatıyor: "Japon Daihatsu, geliştirdiği teknolojisini gerek üretimde geri dönüşümü yüksek materyalleri kullanarak gerekse çıkan atık gazların en az seviyede olmasını sağlayarak çevre dostu otomobiller üretmek için kullanan bir marka olarak bilinmektedir. Dünyada küresel ısınmanın tehlikeli boyutlara ulaşması ve çevrenin alarm vermeye başlaması üzerine duyarlılık göstermemiz gerektiğini düşündük.

GELECEK NESİLLER İÇİN

Çevrenin zarar görmesi sadece gelecek nesiller için değil, bugün dünya üzerinde yaşayan kuşak için bile ciddi tehdit oluşturmaya başladı. Sosyal sorumluluk anlayışıyla üzerimize düşen görevi yapabilmek için projeyi başlattık. Bilindiği üzere, araçların işletilmesinde ortaya çıkan gazların çevreye zarar oluşturmamasını dünyanın akciğerleri ormanlar sağlıyor."

Projeyi yaygınlaştırmak için Otomobil Distribütörleri Derneği ile temasa geçerek diğer otomobil firmalarının projeye katılımlarını sağlamak istediklerini belirten Bozkurt, bu projenin bir satış kampanyası ya da rekabet konusu olmadığını, sosyal sorumluluk anlayışından hareketle geliştirildiğini söyledi. Tüm otomotiv sektörü projeye katılırsa, yılda 15 milyon ağaç dikileceğini kaydeden Bozkurt, 5 yılda 75 milyon ağaçla Türkiye'nin yemyeşil olacağını, böylece gelecek nesillere olan borcun ödeneceğinin altını çizdi.

SABAH
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.06.2026
22:05
Hatısaru:
Hatısaru: 'Kamu, Kimsenin Arka Bahçesi Değildir'
Kamu kurumlarında görev yapan bazı personellerin siyasi bağlantılarını öne çıkararak ayrıcalıklı davranışlar sergilediği yönündeki iddialara sert çıkan Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, kendilerini iktidar partisinin koruması altında görerek diğer çalışanlar üzerinde baskı kurmaya çalışan ve kurum içerisinde ayrıcalıklı bir konum sergileyen personellerle ilgili kurum amirlerine tarafsızlık çağrısı yaptı.
10.06.2026
21:31
12Bingölspor taraftarı tepkili!
12Bingölspor taraftarı tepkili! 'Yalnız bırakırsanız, yalnız kalırsınız!'
12 Bingölspor taraftarları, 2. Lig'e yükselen yeşil beyazlı takımın yalnız ve sahipsiz bırakılmasına tepki için yürüdü! Siyasetçilere, bürokratlara ve iş dünyasına seslenen taraftarlar, 'Bugün 12Bingölspor'u yalnız bırakırsanız yarın yalnız kalırsınız' mesajı verdi.
10.06.2026
20:21
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Yargıtay 10. Hukuk Dairesi, çıraklık döneminde fiilen üretimde çalıştığını belirterek bu sürelerin emeklilik primine dahil edilmesini isteyen davacıyı haklı bulan yerel mahkeme kararını bozarak, çıraklık sözleşmelerinde esas amacın çalışma değil meslek öğretimi olduğuna hükmetti.
10.06.2026
18:45
Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama
Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda uyuşturucu madde ele geçirilirken, gözaltına alınan 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
10.06.2026
18:44
Bingöl`de Vefa Programı: Merhum Orhan Açıkbaş Anılacak
Bingöl'de Vefa Programı: Merhum Orhan Açıkbaş Anılacak
Bingöl'de sivil toplum camiasının tanınan isimlerinden merhum Orhan Açıkbaş için anlamlı bir vefa programı düzenleniyor. 'İz Bırakanlar Vefa Programı' kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikte, hayatı boyunca toplum yararına yaptığı çalışmalarla hafızalarda yer edinen Açıkbaş, dostları ve sevenleri tarafından anılacak.
10.06.2026
18:43
BEYMAR Gross Simani Mahallesi`nde Hizmete Açıldı
BEYMAR Gross Simani Mahallesi'nde Hizmete Açıldı
Bingöl'ün yerel marketlerinden olan Beymar, toptan ve perakende sektörüne yeni bir soluk getirerek, Simani Mahallesi Bingöl-Muş yolu gross market açtı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın