KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2024 Salı
°C

Her biri ayrı dram

Eren Şahin ve Melek İpek üniversiteli olmak için çalışıyordu. Cengiz Kaya da kızının okuması için dershane önündeydi. Terör, hayallerini gerçekleştirme fırsatı vermedi

Her biri ayrı dram
05 OCAK 2008 CUMARTESİ 09:42
0
1359
0
AA aa

Anneannesi büyüttü, terör yok etti

Bombalı saldırıda ölen Eren Şahin (17), anneannesi Emel Eronota'nın yanında kalıyordu. Rekabet Kurumu Fen Lisesi son sınıf öğrencisi olan ve üniversite sınavlarına hazırlanmak için dershaneye giden Şahin'in amacı elektrik ve elektronik mühendisi olmaktı.
Eren Şahin, henüz 3 aylıkken eşinden ayrılan inşaat mühendesi annesi Oya Eronota, İstanbul'dan Diyarbakır'a geldi. Oya Eronota, "Bu benim için çok büyük bir acı. Nasıl bir acı içerisinde olduğumu tahmin edemezsiniz" dedi. Anneanne Emel Eronota da "Ciğerimi yaktılar, ciğerimi yakanlar yansın. Annesiz ve babasız onu ben büyüttüm. Tek dayanağımdı. Dünyanın hiçbir yerinde bir millet askerine silah sıkıyor mu? Bunun hesabını kim verecek? Allah belalarını versin" diye konuştu.
Koyu bir Beşiktaş taraftarı olduğu belirtilen Eren Şahin'in cenazesi, Tarım Bakanı Mehdi Eker'in de katıldığı törenin ardından Şehitlik Mezarlığı'na defnedildi.
Bu arada Şahin'in danışman öğretmeni olan Hilmi Kaya, "Olaydan 10 dakika önce odama geldi. Su almaya gideceğini söyledi. Sonra da patlama oldu" dedi.
Beşiktaş yöneticileri, taziye ziyaretinde bulundukları Şahin'in ailesine kulübün formasını hediye etti.







HUKUK FAKÜLTESİNE GİTMEK İSTİYORDU

Erken çıktı, hayatından oldu

Melek İpek (19), un fabrikasından emekli Mehmet İpek'in 8 çocuğundan 5'incisiydi. Hedefi hukuk fakültesine girmek ve savcı olmaktı. Ailesinin binbir güçlükle gönderebildiği dershanede çok çalışıyordu. Önceki gün de bütün gününü dershanede geçirmişti. Melek'i saat 16.30'da ablası Tuğba İpek cep telefonundan arayıp, "Bugün erken çık, dışarıda berebar yemek yiyelim" dedi. Melek, dersin saat 17.00'de biteceğini, ancak öğretmenden izin alabilirse halinde çıkabileceğini söyledi. Tuğba İpek, kardeşine telefonu öğretmene vermesini onunla konuşup izin alacağını söyledi. Bunun üzerine Melek, ablasıyla konuşturduğu öğretmeninden izin alarak dersten 10 dakika erken çıktı. Melek, dershane önüne indiğinde korkunç patlama oldu. Melek de ölen 5 kişi arasındaydı. Olayı duyunca kardeşini cep telefonundan arayan ancak ulaşamayan Tuğba İpek, önce olay yerine sonra hastaneye koştu. Kardeşi Melek'in öldüğü haberiyle yıkılan Tuğba İpek, sinir krizleri geçirdi. Melek İpek, dün Yenişehir Mezarlığı'nda son yolculuğuna gözyaşları arasında uğurlanırken, yakınları sinir krizleri geçirdi. Baba Mehmet İpek, saldırıyı gerçekleştirenlere lanet okudu. Baba İpek, "Allah belalarını versin, kızım dershaneye gidiyordu. Ne günahı vardı?" diye gözyaşı döktü.

ONLAR DA ÜNİVERSİTEYE GİDECEKTİ

Ziyarete gelmişlerdi

Terör kurbanlarından lise mezunu Rıdvan Süer (18) de üniversiteye hazırlanıyor, dershaneye gidiyordu. Ancak Süer'in, önünde patlama olan dershanenin öğrencisi olmadığı ortaya çıktı. Süer'in, bu dershanede eğitim gören bir arkadaşını ziyarete geldiği öğrenildi.
Diyarbakır Türk Telekom Müdürlüğü'nde memur olarak çalışan baba Şemsettin Süer, Rıdvan'ın akşam eve gelmemesi üzerine telaşlanarak, arkadaşlarını ve dershaneyi aradı.
Ancak hiçbir yerden haber alamayan baba Süer, patlamayı duyar duymaz hastanelere koştu. Baba Süer, acı haberi son gittiği hastanede polislerden öğrendi. Şemsettin Süer'in 10 yıl önce Diyarbakır'a tayininin çıktığı ve burada görev yaptığı öğrenildi. Süer'in cenazesi dün Ankara'ya uçakla götürülerek Ayaş ilçesine bağlı Sinanlı beldesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.


Amca oğlunu görecekti

Bombalı saldırıda hayatını kaybeden Ferhat Mutlu'nun (19) cenazesi de, Mardinkapı Mezarlığı'nda toprağa verdi. Mutlu'nun patlamada yaşamını yitiren Rıdvan Süer ile başka bir dershaneden çıkıp amcasının oğlu Süleyman Mutlu'yu ziyarete geldikleri öğrenildi.

Dershane kapısında kızını bekliyordu

Patlamada ölen Cengiz Kaya'nın (42), Diyarbakır Adliyesi'nde 2. İcra Müdürlüğü'nde görev yaptığı, ilköğretim okulu öğrencisi kızı Merve Kaya'yı (14) almak için bombalı aracın önünde infilak ettiği dershaneye geldiği ortaya çıktı. İki çocuk babası Kaya, dün Yenişehir Mezarlığı'nda toprağa verilirken, yakınları gözyaşlarına boğuldu. Ali Emri İlköğretim Okulu öğrencisi Merve Kaya, kendisini dershaneden almaya gelen ve bombalı saldırıda hayatını kaybeden babasının mezarı başında ağıtlar yaktı. "O benim babam" diyerek babasının mezarına kapanan Merve Kaya, "Neden geldin dershanenin önüne? Gelmeseydin baba! Sen gelemedin, ben sana geldim baba! Babam dünyada bir taneydi. Baba sana söz veriyorum, seni yaşatacağım" diyerek gözyaşı döktü. Sinir krizleri geçiren Merve Kaya'yı yakınları güçlükle sakinleştirdi.



Milliyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.05.2024
17:46
Bingöl`de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl'de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT dedektifleri, kasten öldürme suçundan dolayı 2 yıldır firari olan şahsı ve cinsel istismar suçundan aranan şahısları yakaladı.
13.05.2024
17:27
Bingöl`de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Bingöl'de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Valilik: 'Güvenlik eksikliği tespit edilen kamu işyerlerine ve özel işletmelere, otuz günden az olmamak üzere eksikliklerini giderebilecek kadar makul bir süre tanınacak ve tanınan süre sonunda işyeri alması uygun değerlendirilen tedbirler yönünden tekrar kontrol edilecek ve yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletme sahipleri hakkında ilgili mevzuatlar gereğince işlem yapılacaktır.'
13.05.2024
16:45
Bingöl`de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl'de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl Belediyesince düzenlenen farkındalık etkinliğinde bir araya gelen özel gereksinimli bireyler, hem gönüllerince eğlendi hem de hünerleriyle katılımcılara keyif dolu anlar yaşattı.
13.05.2024
14:16
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi' çerçevesinde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Ambulans, savunma ve güvenlik gibi alanlarda zorunlu ihtiyaçlar hariç yeni araç satın almayı ve kiralamayı 3 yıl süreyle durduruyoruz. Mevcut kiralık taşıt sözleşmeleri de izin alınmadan yenilenmeyecek' dedi. İşte tedbirler ve öne çıkan başlıklar…
12.05.2024
17:39
Bingöl`de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl'de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl merkez Çapakçur Vadisi'nde iki akraba arasındaki arazi anlaşmazlığı nedeniyle yaşanan gerilimde ateş açan kişi, bir kişinin ölümüne, iki kişinin yaralanmasına sebep oldu. Polis, cinayet zanlısını yakalama çalışmalarını sürdürüyor.
12.05.2024
16:22
Bingöl`de yol levhasına çarpan araç hurdaya döndü! 1 ölü 3 yaralı
Bingöl'de yol levhasına çarpan araç hurdaya döndü! 1 ölü 3 yaralı
Bingöl'de kontrolden çıkan hafif ticari araç, yol levhasına çarptı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken 3 kişinin de ağır yaralandığı öğrenildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın